Kotimaa

Ylen kan­na­tus­mit­tauk­sen mukaan Pe­rus­suo­ma­lai­set on suosituin puolue – seuraavina ovat Sdp ja kokoomus

Jussi Halla-ahon johtama Perussuomalaiset on kasvattanut suosiotaan kevään eduskuntavaalien jälkeen. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 7.6.2019 7:48
Ossi Rajala

Puolueiden kannatuksessa ei näy suuria muutoksia Yleisradion teettämässä kannatuskyselyssä. Perussuomalaiset on kyselyn suosituin puolue 19,5 prosentin kannatuksella, joka on kasvanut edellisestä mittauksesta 0,7 prosenttiyksikköä.

Oppositioon jääminen on näin vahvistanut entisestään Perussuomalaisten kannatusta.

Seuraavana kyselyssä on Sdp 17,4 prosentin kannatuksella ja kolmantena on kokoomus 16,7 prosentin kannatuksella. Sdp:n ja kokoomuksen luvut ovat lähes ennallaan edelliseen kyselyyn nähden.. Laskua niissä on ollut 0,2-0,4 prosenttiyksikköä.

Neljäntenä on vihreät 13,9 prosentin kannatuksella, jossa on kasvua 0,6 prosenttiyksikköä.

Viidentenä olevan keskustan kannatus on laskenut 0,9 prosenttiyksikköä ja on kyselyssä 12,4 prosenttia.

Yle teetti kyselyn Taloustutkimuksella, joka haastatteli 2 436 ihmistä. Haastattelut tehtiin pääosin hallitusneuvotteluiden aikana. Viimeiset haastattelut on tehty kuluvan viikon tiistaina.

Hallitusohjelman julkistuksen mahdollinen vaikutus puolueiden kannatukseen ei tuloksiin voi vielä vaikuttaa.

Puoluekantansa kertoi 1 863 ihmistä eli 76,4 prosenttia vastaajista.

Tulosten virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta 2 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (124)

Mitä enemmän PS:ia lyödään sen rajummin kannatus nousee. Kansa kyllä tietää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka haluaa olla tekemisissä moskova-kielisen ja moskova-mielisen puolueen kanssa, joka huutaa länsiraja kiinni - itäraja auki. Puolue jossa ruplarakkaus kukoistaa, on kuoleva puolue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan kannatus näyttää vain luisuvan alapäin.
Varmaan vetelevät viimeisiä ministereinä.
Siinä ei Suomi häviä jos Kepulaiset häviää pois.
Samaa on vasureillakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi ollut mielenkiintoista nähdä mikä olisi ollut eduskuntavaalien tulos, jos valtamedia (etunenässä Yle) olisi suhtautunut kaikkiin puolueisiin ja ennen kaikkea kaikkiin vaaliteemoihin tasapuolisesti ja antanut niistä tietoa äänestäjille. Nyt valtamedia rummutti ilmastonmuutoshysteriaa kuukausikaupalla ja sen alle hautautui paljon tärkeitä asioita joista olisi ollut tarpeellista käydä keskustelua. Tästä hyöytyivät etenkin vihreät. Entäpä jos samalla voimalla olisi rummutettu esimerkiksi haitallisen maahanmuuton ja erään uskonnon kasvavaa voimaa Euroopassa ja Suomessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietoinen valinta poliittiselta medialta, jota ohjaavat vanhoilliset poliittiset toimijat, jättää uutisoimatta vuosia Euroopan rapauttavista tapahtumista, Pelkäävät vallan siirtymisen kansan tukemalle puolueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten sorrolla näköjään ilakoidaa,eikä sitä pidetä rasistisena.
Eduskuntapuolueet kaikki ovat asettuneet samalle linjalle.
Mutta saattaa olla että hymy vielä hyytyy.
Tulen jatkossakin äänestämään kyseistä puoluetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka perussuomalaisia sortaa ja miten? Hallitustunnustelijaksi valitaan yleensä suurimman puolueen johtaja. Kun tunnustelut on käyty, kutsutaan hallitusneuvotteluihin puolueet, joilla on suurin mahdollisuus saada aikaan yhteinen hallitusohjelma. Näin nytkin tehtiin, samoin edellisellä kerralla, kun perussuomalaisetkin pääsivät mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten kahden asian ohjelma vetoaa ihmisiin, joille lukeminen ja luetun ymmärtäminen tuottaa vaikeuksia. Hallitustyöhön perussuomalaisista ei ole; se nähtiin Sipilän hallituksen aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollaiset heitot voi jättää omaan arvoonsa. Yhtään perustelua niille ei ole esitetty. Perussuomalaisten kannattajissa on yhä enemmän varsin korkeasti koulutettuja. Ihmetyttää miksi demokraattisessa oikeusvaltiossa yhtä puoluetta ei hyväksytä. Miksi he eivät saisi olla sitä mieltä asioista kuin ovat. Kysymyksessähän on puolue joka kunnioittaa lakia ja toimii sen mukaisesti. Periaatteet ovat luettavissa heidän ohjelmistaan. Kannattaa tutustua niihin. Näkemykseni on, että perussuomalaisten kannatus tulee yhä kasvamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just noin...2asian puolue joita hallas-aho ja kaverit jankuttavat jatkuvasti..ei mitään muuta,,vetoaa yksinkertaisiin jotka ei tajua isompaa,eivät vaan tajua että noilla ei Suomea voi johtaa,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Te vasemmistolaiset jankutatte ei kukaan muu. Korjaantuuko asia sillä, jos veneessä on reikä ja siihen porataan lisää reikiä? Aivan se ensimmäinenkin reikä pitäisi paikata. Juuri tuollaista reikien poraamis politiikkaa teidän populisti vasurit tekevät ja siitä todisteena se, että kaikki sosialistiset maat ovat erittäin heikolla hapella ja ihmiset kärsii kurjuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatus kertoo, että ihmiset eivät näemmä sittenkään halua tätä juuri aloittanutta Terijoki 2 hallitusta jatkoon, vaan Perussuomalaisten on otettava ohja käsiin. Kiitos suomalaiset, nyt tarvitaan Perussuomalaiset johtamaan rakasta Suomea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellakaan ei tarvitse odottaa neljää vuotta kun tuo jallitushallitus on nurin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustaa äänestänyt saa "rahoilleen" täyden vastineen - vai mitä. Sen sijaan PSn rooli on jälleen "huudella puskista". Suomen asioista päätetään hallituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ellet ole vielä huomannut, niin te demarit olette sieltä puskista huutelijoita ja Perussuomalaiset tekee suomalaisia tukevaa politiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on ihana kuulla kokoomuslaisten "viisauksia" seuraavat neljä vuotta. 12 vuoden aikana hommasivat 80 miljardia valtiolle velkaa haliitusvastuulla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotenkinhan ne vasemmiston kohellukset on maksettava ja nyt sen tehtävän onneksi teki Kokoomus. Saa nähdä kun tämän hallituksen sössimiset joutuu taas paikkaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotetaanpa seuraava Gallup.Ps lähtee laskuun ja laskulle ei päätä näy.Keskusta lähtee nousuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (124)

Uutisvirta

3
Oulussa löydetyn hylyn tutkimukset etenevät, mutta ongelmana on miten jäännös säilytetään – "Hylky tuhoutuu helposti nostettaessa kuiville"
3
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
2
Kainuun prikaatin varusmies nosti tuvassa aseen toista varusmiestä kohti ja laukaisi – Sakkoja myös kertausharjoituksen väliin jättäneelle reserviläiselle
2
Oulun kaupungin ympäristöohjelma hyväksyttiin – tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2040
1
Runssilla: Puistolassa tarjoillaan oman talon herkkuja sekä yltäkylläisesti uusia ja yllättäviä makuja
1
Maakaasuputki Viroon valmistuu etuajassa – Näin rakentajat ratkaisivat risteyskohdan Venäjältä tulevan putken kanssa
1
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image