Kotimaa

Ylen gallup: Pe­rus­suo­ma­lai­set kasvatti jälleen joh­toa­se­maan­sa, SDP valahti neljänneksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Arkistokuva.
Kotimaa 7.11.2019 6:29
STT, Kaleva

Perussuomalaiset on entistä vankemmin Suomen suosituin puolue, kertoo Ylen gallup. Oppositiopuolueen kannatus on noussut edellisestä kyselystä 2,1 prosenttiyksikköä ja on nyt 23 prosenttia.

Kokoomus on kakkosena lähes kuuden prosenttiyksikön päässä 17,3 prosentissa.

Vihreät on noussut kolmanneksi ohi pääministeripuolue SDP:n, jonka kannatuksesta suli 1,7 prosenttiyksikköä. Vihreiden kannatus on nyt 14,2 ja SDP:n 13,9 prosenttia.

Keskusta jatkaa viidennellä sijalla 12,9 prosentilla.

Vasemmistoliiton kannatus on 7,9 prosenttia, RKP:n 4,3 prosenttia, kristillisten 3,2 prosenttia ja Liike Nytin 1,6 prosenttia.

Kyselyn toteutti loka-marraskuussa Taloustutkimus, joka haastatteli yli 3  400 ihmistä. Virhemarginaali on 1,4 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (201)

Lihan mainostaminen Suomessa pitää lopettaa.Ei täytä eettisiä arvoja jalostuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääasia, että nyt on SDP ja Vasemmistoliitto hallituksessa ja onneksi ovat. Sosialismi voi hyvin, vaikka se yritettiin jo sata vuotta sitten Suomessa kukistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisten työllään ansaitsemia eläkkeitä ollaankin jo sosialisoimassa. Bensa menee kortille, samoin naudanliha. Mitähän seuraavaksi...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset nykymuodossaan ei ole koskaan ollut hallituyksessa. Näyttää siltä, että se haluaisi vain palauttaa entiset hyvät ajat (paluu Impivaaraan), joka on mahdotonta (Mariam Abdulkarim selvensi tämän hyvin Jälkiviisaissa). Kuka ikinä hallituksessa on, joutuu tekemään ikäviä päätöksiä, koska rahaa ei ole. Rajojen sulkeminen ja sisälle ummehtoituminen olisi Suomelle katastrofi. Gallupeissa näkyy vain katkeruus siitä, ettei itse saa paljon ja kaipaus entisiin aikoihin. Jos äänestäjä ajattelee, hän ei äänestä perussuomalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkuperäiseltä kirjoittajalta hyviä huomioita. Arvelisin, että perussuomalaiset imuroivat tällä hetkellä tehokkaasti tyytymättömien ihmisten ääniä sekä protestiääniä. Yhteiskunnalliset ilmiöt ovat kuitenkin monimutkaisia, eikä niihin löydy helppoja vastauksia. Ei perussuomalaisiltakaan todellisuudessa löydy niihin ratkaisuja. Oppositiosta on helppo huudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän se oli edellisen hallituksenkin aikana: helppo oli huudella oppositiosta, nyt löhötään lamaantuneina valtaisan avustajakaartin keskellä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

viet huomion pois pääsanomastani: yhteiskunnalliset ilmiöt ovat monimutkaisia, ja mikäli perussuomalaiset pääsisvät mukaan hallitukseen, niin ei heiltäkään löytyisi taikatemppua jolla noin vain ratkaistaisiin esim. maahanmuuttoon liittyvät haasteet ja ongelmat.

En minäkään allekirjoita Rinteen hallituksen kaikkia toimia. Esim. tuo avustajakunnan ja hallitusneuvottelukustannuksen huomattava kasvaminen on epäilyttävää. Tulivat antaneeksi aseita käteen poliittisille vastustajilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää nyt viitsikö toistella, kuin papukaijat, mainostoimistojen laatimia yksinkertaisia mantroja.
Onhan tuo nykyhallituksen meno ollut 5kk aikana naurettavaa: on lisätty (lainalla) 700 miljoonaa kehitysapuun, moninkertaistettu avustajien määrä (ja kulut), tuhlattiin kolminkertainen määrä jo hallitusneuvotteluohin jne jne. Eihän tuollainen ole mitään ongelmien ratkaisua, vaan järjetöntä tuhlausta, joka vain pahentaa Suomen velkatilannetta.
Vastuutonta menoa ja monta asiaa olisi voitu tehdä järkevästi. Nyt KAIKKI vaalilupaukset on unohdettu ja Suomen rajatkin ovat edelleen apposen auki, vaikka muut maat ovat alkaneet rajojaan valvomaan, koska se on nähty tarpeelliseksi.
Älkää siis puhuko mainostoimistojen potaskaa, että olisi vaikeaa parantaa nykyisestä harjoitettua politiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytännön esimerkki , ennen rakennettiin uusia teitä ,rautateitä jne. nyt ei saada olemassa olevaa tieverkkoa edes kunnossapidettyä ,tiet hajoavat käsiin ,ja samaan aikaan Suomi on vauraampi kun koskaan , eli seon siinä mihin ne rahat laitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On vaan tullut ykskaks yhtäkkiä yhä enemmän tulonsiirroilla toimeentulevaa väestöä Suomen maankamaralle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli pääministeriä ei saa demarit rauhouttuu ja hän päästelee sammakoita tuon tuostakin, niin demarit saa panna peukkua keskustan kanssa olette samassa kastissa. Näistä kahdesta tulee jatkossa olemaan apupuolueen rooli. Sipilä hoiteli keskustan kannatuksen alas ja Rinne tekee saman demareille. Rinne vaihtoon ja vilkkaasti. Ei miljönääristä eikä ay johtajasta ole pääministeri ainesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Galluppi ei valehtele, koska sillä kysytään harjoitetun politiikan kannatusta. Kannatustaan menettävät ne, joilla on ollut suurimmat valheet viimeisimmissä vaaleissa. Kannatustaan nostavat ne, jotka määrätietoisesti ymmärtävät kansan todellisen mielipiteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En nyt sanoisi, että gallup-tutkimus on joku absoluuttinen totuus. Vastaus on mielipide, joka voi perustua mihin tahansa. Joku vastaa tiedon, joku oletetun tiedon, joku kuulemansa "tiedon" ja joku ihan miten vain. Suuntaa kysely voi antaa ja sen hetkisen "tunnelmann", mutta ei kyse ole mistään absoluuttisesta totuudesta, Vaalit antavat sen oikean tuloksen ja äärimmäisen harvoin on gallup-tulokset ja vaalitulos ollut yksi yhteen. Odotetaan siis vaaleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerro sitten, mistä löytyy absoluuttinen totuus, jossa ei ole ensimmäistäkään mainitsemaasi piirrettä. Vaalitkin perustuvat juuri noihin hetkellisiin tuntemuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta puhut, mutta sitä mielipidettä ei voi joka kuukausi vaihtaa. Se on se vaalien etu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi onkin gallupit, jotka kertovat kuinka absoluuttisen harhaan kansaa oli vaaleissa valheilla harhautettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se totuus varmaan löytyy vain diktaattorin mielipiteestä tai vahvan puoluejohtajan mielipiteestä. Näin olen aistivani nykymenoa seuratessa. On vain yksi asia, joka on Suomen ongelma ja se on....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persujen vaalimenestys on ollut aina parempaa kuin mitä gallupit ovat ennustaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (201)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image