Kotimaa

Ylen gallup: Pe­rus­suo­ma­lai­set kasvatti jälleen joh­toa­se­maan­sa, SDP valahti neljänneksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Arkistokuva.
Kotimaa 7.11.2019 6:29
STT, Kaleva

Perussuomalaiset on entistä vankemmin Suomen suosituin puolue, kertoo Ylen gallup. Oppositiopuolueen kannatus on noussut edellisestä kyselystä 2,1 prosenttiyksikköä ja on nyt 23 prosenttia.

Kokoomus on kakkosena lähes kuuden prosenttiyksikön päässä 17,3 prosentissa.

Vihreät on noussut kolmanneksi ohi pääministeripuolue SDP:n, jonka kannatuksesta suli 1,7 prosenttiyksikköä. Vihreiden kannatus on nyt 14,2 ja SDP:n 13,9 prosenttia.

Keskusta jatkaa viidennellä sijalla 12,9 prosentilla.

Vasemmistoliiton kannatus on 7,9 prosenttia, RKP:n 4,3 prosenttia, kristillisten 3,2 prosenttia ja Liike Nytin 1,6 prosenttia.

Kyselyn toteutti loka-marraskuussa Taloustutkimus, joka haastatteli yli 3  400 ihmistä. Virhemarginaali on 1,4 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (200)

Lihan mainostaminen Suomessa pitää lopettaa.Ei täytä eettisiä arvoja jalostuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääasia, että nyt on SDP ja Vasemmistoliitto hallituksessa ja onneksi ovat. Sosialismi voi hyvin, vaikka se yritettiin jo sata vuotta sitten Suomessa kukistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisten työllään ansaitsemia eläkkeitä ollaankin jo sosialisoimassa. Bensa menee kortille, samoin naudanliha. Mitähän seuraavaksi...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset nykymuodossaan ei ole koskaan ollut hallituyksessa. Näyttää siltä, että se haluaisi vain palauttaa entiset hyvät ajat (paluu Impivaaraan), joka on mahdotonta (Mariam Abdulkarim selvensi tämän hyvin Jälkiviisaissa). Kuka ikinä hallituksessa on, joutuu tekemään ikäviä päätöksiä, koska rahaa ei ole. Rajojen sulkeminen ja sisälle ummehtoituminen olisi Suomelle katastrofi. Gallupeissa näkyy vain katkeruus siitä, ettei itse saa paljon ja kaipaus entisiin aikoihin. Jos äänestäjä ajattelee, hän ei äänestä perussuomalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkuperäiseltä kirjoittajalta hyviä huomioita. Arvelisin, että perussuomalaiset imuroivat tällä hetkellä tehokkaasti tyytymättömien ihmisten ääniä sekä protestiääniä. Yhteiskunnalliset ilmiöt ovat kuitenkin monimutkaisia, eikä niihin löydy helppoja vastauksia. Ei perussuomalaisiltakaan todellisuudessa löydy niihin ratkaisuja. Oppositiosta on helppo huudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän se oli edellisen hallituksenkin aikana: helppo oli huudella oppositiosta, nyt löhötään lamaantuneina valtaisan avustajakaartin keskellä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

viet huomion pois pääsanomastani: yhteiskunnalliset ilmiöt ovat monimutkaisia, ja mikäli perussuomalaiset pääsisvät mukaan hallitukseen, niin ei heiltäkään löytyisi taikatemppua jolla noin vain ratkaistaisiin esim. maahanmuuttoon liittyvät haasteet ja ongelmat.

En minäkään allekirjoita Rinteen hallituksen kaikkia toimia. Esim. tuo avustajakunnan ja hallitusneuvottelukustannuksen huomattava kasvaminen on epäilyttävää. Tulivat antaneeksi aseita käteen poliittisille vastustajilleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää nyt viitsikö toistella, kuin papukaijat, mainostoimistojen laatimia yksinkertaisia mantroja.
Onhan tuo nykyhallituksen meno ollut 5kk aikana naurettavaa: on lisätty (lainalla) 700 miljoonaa kehitysapuun, moninkertaistettu avustajien määrä (ja kulut), tuhlattiin kolminkertainen määrä jo hallitusneuvotteluohin jne jne. Eihän tuollainen ole mitään ongelmien ratkaisua, vaan järjetöntä tuhlausta, joka vain pahentaa Suomen velkatilannetta.
Vastuutonta menoa ja monta asiaa olisi voitu tehdä järkevästi. Nyt KAIKKI vaalilupaukset on unohdettu ja Suomen rajatkin ovat edelleen apposen auki, vaikka muut maat ovat alkaneet rajojaan valvomaan, koska se on nähty tarpeelliseksi.
Älkää siis puhuko mainostoimistojen potaskaa, että olisi vaikeaa parantaa nykyisestä harjoitettua politiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytännön esimerkki , ennen rakennettiin uusia teitä ,rautateitä jne. nyt ei saada olemassa olevaa tieverkkoa edes kunnossapidettyä ,tiet hajoavat käsiin ,ja samaan aikaan Suomi on vauraampi kun koskaan , eli seon siinä mihin ne rahat laitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On vaan tullut ykskaks yhtäkkiä yhä enemmän tulonsiirroilla toimeentulevaa väestöä Suomen maankamaralle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli pääministeriä ei saa demarit rauhouttuu ja hän päästelee sammakoita tuon tuostakin, niin demarit saa panna peukkua keskustan kanssa olette samassa kastissa. Näistä kahdesta tulee jatkossa olemaan apupuolueen rooli. Sipilä hoiteli keskustan kannatuksen alas ja Rinne tekee saman demareille. Rinne vaihtoon ja vilkkaasti. Ei miljönääristä eikä ay johtajasta ole pääministeri ainesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Galluppi ei valehtele, koska sillä kysytään harjoitetun politiikan kannatusta. Kannatustaan menettävät ne, joilla on ollut suurimmat valheet viimeisimmissä vaaleissa. Kannatustaan nostavat ne, jotka määrätietoisesti ymmärtävät kansan todellisen mielipiteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En nyt sanoisi, että gallup-tutkimus on joku absoluuttinen totuus. Vastaus on mielipide, joka voi perustua mihin tahansa. Joku vastaa tiedon, joku oletetun tiedon, joku kuulemansa "tiedon" ja joku ihan miten vain. Suuntaa kysely voi antaa ja sen hetkisen "tunnelmann", mutta ei kyse ole mistään absoluuttisesta totuudesta, Vaalit antavat sen oikean tuloksen ja äärimmäisen harvoin on gallup-tulokset ja vaalitulos ollut yksi yhteen. Odotetaan siis vaaleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerro sitten, mistä löytyy absoluuttinen totuus, jossa ei ole ensimmäistäkään mainitsemaasi piirrettä. Vaalitkin perustuvat juuri noihin hetkellisiin tuntemuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta puhut, mutta sitä mielipidettä ei voi joka kuukausi vaihtaa. Se on se vaalien etu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi onkin gallupit, jotka kertovat kuinka absoluuttisen harhaan kansaa oli vaaleissa valheilla harhautettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se totuus varmaan löytyy vain diktaattorin mielipiteestä tai vahvan puoluejohtajan mielipiteestä. Näin olen aistivani nykymenoa seuratessa. On vain yksi asia, joka on Suomen ongelma ja se on....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persujen vaalimenestys on ollut aina parempaa kuin mitä gallupit ovat ennustaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisiksi gallupeissa ilmoittautuneista puolet on varmaankin sellaisia, jotka eivät ole koskaan äänestäneet missään vaaleissa. Kannatus vaaleissa riippuu siis voimakkaasti siitä, onko juuri silloin esillä mieliä kuohuttavia asioita. Nythän on nämä naudanlihajutut sekä polttoaineverot ja -kiintiöt. Ilmastohörhöilykin sataa persujen laariin. Vihreät tekevät väsymättä erittäin tehokasta persupropagandaa.

Tupakkaa polttava ja viinaa juova rasvanahkaduunari, vappusatasella huijattu eläkeläinen sekä autoileva syrjäseutujen asukas siirtyy varmuudella perussuomalaisten leiriin taksinkuljettajien seuraksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (200)

Uutisvirta

10:03
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
9:51
Röyhkeä voro vei auton nivalalaisen omakotitalon pihasta juuri, kun pariskunta oli lähdössä töihin – ”Erittäin kummallinen tapaus”
9:49
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä
9:39
Viimeiset mielenosoittajat sinnittelevät yliopistolla Hongkongissa – Yli 600 ihmistä poistui kampukselta maanantaina
8:25
Sa­vu­kos­ken koulun ra­ken­nus­työ­maal­ta löytyi so­dan­ai­kai­sia heit­ti­men am­muk­sia – 81-millisiä ammuksia löytyi koulun alueelta 15 kappaletta Tilaajille
8:22
Pohjantiellä sattui peräänajo-onnettomuus Iskon ja Laanilan liittymien välillä – tilanne saatiin korjattua puolessa tunnissa
8:01
Postilakossa jätettiin yöllä sovintoesitys, PAU ja Palta antavat vastauksensa aamupäivällä – lakko jatkuu vielä
42
Oulun kaupunki jakaa 2000 ledivaloa pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
26
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
17
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
15
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
8
Oulu päättää pormestarimallista vuonna 2021 – asia jää samana vuonna valittavan kaupunginvaltuuston päätettäväksi
7
Arinan Kastellin huoltoasemahanke jäi pöydälle kaupunginhallituksessa
7
Verkossa tyhmätkin mielipiteet säilyvät hamaan ikuisuuteen - syytä pyytää operaattoria poistamaan, jos pelkää syytettä, sanoo oikeuskansleri

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image