Kotimaa

Yle: Toinenkin SRK:n nokkamiehistä jättää tehtävänsä - "paikalle ei ole tunkua"

Olavi Voittonen. KUVA: Maikkola Tapio
Kotimaa 31.12.2013 12:51 | Päivitetty 31.12.2013 14:11
Kaleva

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistysten johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen jättää tehtävänsä kesäkuussa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle Oulu.

Voittonen kertoo Ylelle, että eroon ei liity dramatiikkaa. Voittonen sanoo päättäneensä asiasta jo yli kaksi vuotta sitten ja kertoneensa siitä kauan sitten myös vanhoillislestadiolaisen SRK:n johtokunnalle.

Viime viikolla SRK:n pääsihteeri Tuomas Hänninen kertoi eroavansa tehtävästään. Voittosen mukaan hänen päätöksellään ei ole tekemistä Hännisen ratkaisun kanssa.

Voittosen mukaan hänen päätöksensä taustalla on se, että hän on jo iäkäs ja haluaa viettää tavallista elämää perheen, läheisten ja harrastusten parissa.

Voittosen eroilmoitus virallistuu Ylen mukaan helmikuussa. Tehtävänsä Voittonen jättää ensi kesän Suviseuroissa, joissa valitaan myös uusi puheenjohtaja.

Johtokunta kuullut jo aiemmin

Kaleva ei tavoittanut Olavi Voittosta kommentoimaan. Sen sijaan johtokunnan oululaisjäsen Viljo Juntunen kertoi Kalevalle, että päätös ei tullut yllätyksenä, vaan johtokunta oli kuullut ratkaisusta jo aiemmin.

"Hänen nykyinen nelivuotinen toimikautensa päättyy kesällä ja silloin on sopiva aika jäädä pois", Juntunen toteaa.

Juntusenkaan mukaan Voittosen ratkaisulla ei ole mitään tekemistä Tuomas Hännisen eron kanssa.

"Tähän ei liity dramatiikka. Hänen (Voittosen) ikänsä on jo sellainen, että hän haluaa jäädä pois."

Juntunen sanoo, että uusi puheenjohtaja valitaan kesällä johtokunnasta. Tehtävää Juntunen kuvailee vaativaksi.

"Paikalle ei ole paljon tunkua."

Voittonen on Juntusen mielestä hoitanut tehtävänsä hyvin.

”Minusta hän on ollut jämerä puheenjohtaja, jonka aikana on ollut monia vaikeita asioita, mutta Olavi on niitä taidollisesti hoitanut.”

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (154)

On se Luojan lykky, että meidän "nokkamies" on noin rauhallinen ja varmaotteinen, vaikka ei hänellä mitään henk. koht. valtaa meihin olekaan. Ei turhaa hötkyile paineessa ja kumartele sinne ja tänne. Toteaa asiat asioina. Sillä jos hän hän kumartelisi sinne tänne, niin varmaan se aiheuttaisi meissäkin levottomuutta. Ja totetaa medialle "Ei ole enään mitään annettavaa". Olaville siunausta jatkossakin ! Saisimme yhtä jämäkän seuraajan tuolle paikalle. Jokainen tietää että kukaan ei ole virheetön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei te kaikki, ottakaapas hyvä asento ja koittakaa löytää yhtä turvallinen ja luottamuksentäyteinen olotila kuin meillä Jumalanvaltakunnan jo löytäneillä. Kaikesta tästä kirjoittamastanne turhuudesta emme välitä mitään, rukoilemme että kaikki ihmiset löytäisivät ennen kuolemaansa taivaaseen vievän tien. Enempää ei voi ihminen elämässään voittaa. Jotenkin kurjaa todeta miten huono teillä on olla. Jaksamista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa hyökkää ja purkaa omaa tuskaa vl väen päälle. Onse rauhallista ja mukavaa elää kun on rauha sydämmessä.
Sen tunteen soisin kaikille ihmisille.
Eletään rauhassa ja rakkaudessa. annetaan kaikille oikeus uskoa miten kukin tahtoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole oikein kaikesta perillä mutta tiedän lestadiolaisille teatterin,urheilikilpailuihin osallistumisen ja taidemusiikin olevan syntiä. Tarkoittaisiko "muutos" sitä että hiihdossa tai juoksussa luonnonlahjakas lestadiolainen voisi kilpailla. Pohdin myös sitä, millainen yhteiskunta olisi, jos samoja kieltoja noudattaisi koko kansa. Ei olisi Kerttu Niskanen voittanut Tour de Skillä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei viimeisellä tuomiolla kysytä hiihditkö kilpaa tai miten musiikkia harrastit. Sydämen usko on se ainoa asia mikä ratkaisee. Lestadiolaisuudessa on nähty em asiat riskinä uskon säilyttämiselle ja kun yhteisössä eletään niin pyritään pitämään yhtä myös näissä asioissa. Yhdelle ei kilpailu tms ole uskoa heikentävä mutta toiselle se voi olla. Voi tuntua hassulta "kieltää" asioita mutta meissä on paljon niitä heikkoja, joiden uskoa vahvemmat uskovat pyrkivät suojelemaan noudattamalla itse näitä "sääntöjä". Paavalikaan aikanaan ei syönyt lihaa, vaikka hänen uskonsa ei olisi siitä heikentynyt mutta hän tiesi monen heikomman tästä pahentuvan tai jopa uskonsa menettävän. Lihan syönti ei ole tänään mitenkään kiellettyä mutta Paavalin aikana se ei ollut uskovien tapa. Risti se on monelle urheilullisesti tai musiikillisesti lahjakkaalle uskovaiselle mutta ristinkantaminenhan ja kuuliainen vastuullisuus on eräs elä'vän uskon tunnusmerkeistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tämän viimeisen tuomion niin oletko lukenut mitä siellä kysytään, luepa se ja ajattele uudestaan. Mitä teit lähimmäiselle, se on meidän kaikkien yhteinen asia, oikeudenmukaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En muista olenko lukenut mutta kuullut sen kyllä monta kertaa. Toisaalla sanotaan että ihmisen hyvätkin teot ovat kuin saastainen vaate Jumalan edessä, eli niillä ei autuutta saa. Itse olen ymmärtänyt että vaatetus, syöttäminen ja ruokkiminen ovat vertauskuvallisia ja viittaavat hengelliseen vaatetukseen, juomaan ja ruokaan...hengellisesti vaivaisen tai puutteellisen auttamiseen. Kaikki lähtee lähimmäisen rakkaudesta ja Jumalan työ on antaa lahjavanhurskaus ts usko, joka täällä maan päällä julistetaan ihmisen kautta. Lihansyönti ei ilmeisesti mennyt ihan noin kuten kirjoitin mutta ajatus siinä oli kuitenkin tähdellisempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Paavali sanonut ettei syö lihaa. Hänelle ei ollut henkilökohtaisesti merkitystä vaikka syötäväksi tuotu liha olisi teurastettu epäjumalien uhrimenoissa, koska oikeasti mitään epäjumalia ei ole edes olemassa. Samassa yhteydessä hän sanoi olevansa valmis kieltäytymään lihan syönnistä kokonaan jos se loukkaisi jotakuta. Mistähän lienet saanut päähäsi että alkukristityt eivät olisi syöneet lihaa? Lestadiolaiset poltavat kovasti tupakkaa vaikka sen vaikutukset ovat paljon vakavammat kuin lasi viiniä ruoan kanssa.

Sydämen uskosta sen verran, että lestadiolaiset sanovat muitta mutkitta muiden kristittyjen olevan väärässä. Olisiko siinäkin syytä tarkastella asioita Raamatun eikä seurapuheiden valossa? En voi sille mitään että kavahtaisin sellaista yhteiskuntaa, joka toimisi SRK:n määräysvallassa. Mikäli urheilussa pelätään kunniaa, vl- liikkeessä taidetaan sen sijaan pelätä pelätä johtajia. Kumpi on pahempaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka haluaisi olla nykyaikana johtamassa sokeita tulijärveen? (Ja joutua siitä viimeisellä tuomiolla itsekin tuomiolle!)
Sata vuotta sitten oli helppo pitää pohjoista kansaa säkissä ja näyttää vain yhtä tietä taivaaseen, mutta se ei pelitä enää nettiaikakaudella.
Vene kaatuu pian - uikaa rannalle kiireesti, kapteeni jääköön viimeiseksi paattiinsa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Minusta hän on ollut jämerä puheenjohtaja, jonka aikana on ollut monia vaikeita asioita, mutta Olavi on niitä taidollisesti hoitanut." Tähän Juntusen kommenttiin en vl liikkeen jäsenenä voi yhtyä, Pelkkä taidollisuus ei riitä totuudessa pysymiseen, ja totuus on ainoa asia jolla luottamusta rakennetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monestakin kommentista kuvastuu viha liikettämme kohtaan. Kovin surullista ja valitettavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen että liikkeessä tapahtuu nyt suuria mullistuksia tulevaisuudessa näkee jo täällä maakuntien työmaillakin käytöksessä. Osa tästä sakista kulkee aamulla pää painoksissa työpisteeseensä viereen ja kärsii jostakin ja osa kommentoi tätä hälyä jo meille ei uskoville sanomalla että muutoksia pitää tulla ja mitä oikeasti on tapahtunut ennen eroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naiset johtotehtäviin ja miehet palvelijoiksi, siinä voisi olla ideaa ja menisi vielä ihan Raamatun mukaankin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo oli aikakin! Voittonen voisi erota heti - niin vaikuttaa jyrältä, joka ei ymmärrä vieläkään, mitä rikoksia srk:n sisällä on tehty naisia ja lapsia kohtaan. Mikään ei muutu, jos edelleen valitaan johtokunnan sisältä joku vanha parta - nuoret, vaikuttakaa ja valitkaa uusi, oikeasti asioihin ajanmukaisesti vaikuttava henkilö.
Rauhalan teksti niin totta - aivan mahtava kirja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Srk alkaa muuttaa uskoamme, lakkautetaan koko Srk. Moni luulee, että sieltä jotkut päämiehet sanelee neuvoja. Minulle Srk on maallinen organisaatio, joka kustantaa lehtiä, äänitteitä, järjestää leiritoimintaa ym. Missään tapauksessa se ei ole mikään hengellisten johtajien päämaja. Siellä työskentelevät ihmiset vastaavat elämästään ja uskostaan Jumalan edessä siinä missä muutkin.
Mitä tulee Rauhalan kirjaan, niin sanoisin, että se on uskosta luopuneen ja jostain syystä katkeroituneen ihmisen kirjoitusta. Näen uskomme aivan eri vinkkelistä. Se antaa minulle toivon kuolemanjälkeisestä elämästä. Jokainenhan saa uskoa miten tahtoo. En ymmärrä miksi se muita ihmisiä haittaa niin paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen sijaan voit kysyä itseltäsi, onko sinulla oikeus tuomita toisen uskoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en tuoitse kenenkään uskoa. Haluaisin todellakin että kaikki ihmiset, ystäväni, läheiseni, kaikki, olisivat taivaassa tämän maailman loputtua. Jos tietäisin tämän uskon olevan väärä, en tietenkään näin uskoisi! En vaan voi sille mitään, että uskon näin.
En myöskään voi pakottaa uskoa kellekään, en sisaruksilleni, lapsilleni, vanhemmileni.. Kaikki ovat kuitenkin ihmisenä minulle yhtä tärkeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (154)

Uutisvirta

18:45
Ministeri Mykkänen lupasi: Vaarallisten henkilöiden säilöönottoperusteita tarkennetaan Oulun tapausten takia
17:42
Mäkäräinen sijoittui 21:nneksi pikakilpailussa, ammunta vei jälleen menestystoiveet
17:27
Pyhäjärven kaivoksella kuvataan tv-sarjaa 700:n metrin syvyydessä – Tuottaja: "Tästä tulee erilainen kuin aiemmin nähdyistä pohjoismaisista sarjoista"
17:06
Orpo oikoo poliisikyselyä: Kokoomuksen ansiosta poliiseja koulutetaan maksimimäärä – "Haluan lisää poliiseja Suomeen"
16:39
Maastohiihto–jääkiekko 20–0 – Vuoden urheilijaksi on valittu vuosina 1947–2017 kuudentoista eri lajin urheilijoita
16:36
Jääkiekon World Cupia ei pelata ensi vuonna
16:32
Suomessa paljastumassa useita uusia kartelleja – yritysten rangaistuksia halutaan koventaa
98
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen
83
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
59
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
52
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
36
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
29
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
28
Talvikunnossapito paranee 1500 kilometrillä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – katso kartalta, missä tilanne muuttuu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pidätkö aletarratuotteita ostavia köyhänä?

Hölmöintähän tässä kauppojen ruokahinnottelussa on se, ettei hintaa lähdetä alentamaan heti tavaran tultua kauppaan, jol... Lue lisää...
meniskö järkeen

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image