Kotimaa

Yle: Suomalaisten lentomatkat aiheuttavat asukaslukuun suhteutettuna toiseksi eniten päästöjä, kärjessä sin­ga­po­re­lai­set

Suomalaisten lentopäästöt ovat asukaslukuun suhteutettuna toiseksi suurimmat. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 22.10.2019 17:23
Heidi Peltonen

Suomalaisten lentomatkat aiheuttavat asukaslukuun suhteutettuna toiseksi eniten hiilidioksidipäästöjä, uutisoi Yle

Ylen mukaan kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä selvittävä järjestö on arvioinut, että selvästi eniten hiilidioksidipäästöjä asukaslukuun suhteutettuna aiheutuu singaporelaisten lentomatkoista. 

The International Council on Clean Transportation -järjestön mukaan kolmantena vertailussa ovat islantilaiset. Neljättä sijaa pitävät australialaiset ja viidettä sijaa britit. 

Ylen mukaan singaporelaisten lentomatkoista aiheutui viime vuonna keskimäärin 1,2 tonnin hiilidioksidipäästöt. Suomalaisten lentomatkoista aiheutui noin tonnin päästöt.

Yle kertoo, että määrällisesti eniten päästöjä aiheutuu amerikkalaisten, kiinalaisten, saksalaisten, brittien ja japanilaisten lentomatkoista. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (62)

Tässä suomalaiset lentomatkalaiset ovat hoitaneet leiviskänsä oikein hyvin. Toisinkuin jotkut hölmöt luulevat ilmaan pääsevä hiilidioksiidi
ei ole mikään haitta-aine , vaan se on elämälle täysin välttämätön aines-osa energian latautumisessa syntyvään uuteen elävään aineeseen. Elämää
ei olisi olemasssa , ellei ilmassa olisi riittävästi hiilidioksidia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko maailmassa paljon ihmisiä? Nyt reilu 7,5 miljardia ja kasvaa vaan, vaikka Suomessa syntyvyys vähenee. Tietysti mahanmuuttajien suurempi syntyvyys kääntää syntyvyyden käyrämme nousuun.
Tuo maapallon väkimäärä sopii makuulle Varsinais-Suomen alueelle, kun tiiviisti täytetään. Kullakin on siihen neliömetri käytettävissään. Suomalaiset mahtuisivat samalla systeemillä nelikulmaiselle alueelle, jonka sivun pituudet ovat noin 2300m. Maapallolla on paljon tiheästi asuttuja alueita, mutta vastaavasti laajoja autioita alueita. Suomi on harvaan asuttu maa. Meidän mahdollisuutemme vaikuttaa koko maapallon tilanteeseen ovat todella vähäiset. Me teemme yleensä tarvittavat toimenpiteet "paavillisemmin kuin Paavi", siis vaaditulla tavalla ja jopa ylikorostetusti ja heti. Emme kuitenkaan voi yksin maailmaa pelastaa. Se on surkea totuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se tietysti anteeksiantamatonta, ettei lomalennot saisivat maksaa enemmän esimerkiksi lentoveron muodossa. Autoilijoita saa "kiusata" kyllä jatkuvasti ja polttoaineenhintaa korottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osuit naulankantaan ystäväin! Miksei ihmiset suosi lähtimatkailua? Lentokoneiden saasteet ovat kaikkein pahimpia koska jäävät suoraan yläilmakehään. Siinä ei mitkään hiilinielut auta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänäänkin täysi koneellinen oululaisia töräytti hiilidioksidit taivaalle lentomatkallaan Rhodokselle. Ihan tarkoituksella ja vakaasti harkiten. Nyt varmaan maapallo tuhoutuu muutamaa sekunttia aikaisemmin. Mutta täällä etelässä on mukavan lämmintä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nämä lentojen päästöt tulisi asettaa kohdemaiden päästö tilastoihin. Ne nimenomaan houkuttelevat turisteja maahansa, joiden matkoista suurin osa näistä lentopäästöistä syntyy. Toinen vaihtoehto voisi olla lentoyhtiöiden rekisteröinti maat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisia syyllistetään koko maailman päästöistä ja saastuttamisesta ja syömisistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sanovat ettei meidän suomalaisten muka kannata tehdä päästöille mitään. Meidän elintavat kestää itseasiassa aika huonosti vertailua muiden maiden asukkaisiin, kun suhteutetaan asukaslukuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdellä silmälläkin katsoen ei todella.
Maa on iso.
Koko porukka mahtuisi Tampereen eteläpuolelle asumaan.
Koolla on väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos suomalaisten väkiluku puolittuu niin mitä tapahtuu päästöille?

Siis ne vain pahenee kun verrataan suomalaisten keskiarvoa kun tulisi verrata KOKONAISUUTTA!

Ratkaisusi suomalaisten päästö ongelmaan on kaksinkertaistaa asukasluku niin päästöt puolittuu, avot!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei tietenkään, ihmisten takiahan niitä päästöjä syntyy. Pointtini on se, että jos suomalainen henkilö pystyy pienentämään päästöjään vaikka puoleen, sillä on suurempi vaikutus ilmastoon kuin vaikkapa intialaisen tai kiinalaisen henkilön tekemä sama muutos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinalaiset ja intialaiset haluavat vaurastua niinkuin jokainen maailman kansalainen. Ja heitä on joka päivä enemmän kuin aiemmin.

Tällöin päästöt vain lisääntyy, ei missään nimessä vähene. Liikakansoitus on maailman suurin ongelma. Suomessa se ei ole minkäänlainen ongelma vaan päin vastoin, ilmastoystävällisesti vain vähenemässä.

Tätä kehitystä ei saa missään nimessä muuttaa, ei edes talouspolitiikan vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät pitävät huolen siitä, että yksikään kone ei nouse Suomen kentiltä vuonna 2030.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voidaan laittaa sitten lappu luukulle, ja viimeinen sammuttelee valot ettei sähköä kulu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos minulla ei ole kymmennien miljoonien purjevenettä. Eikä Monacon kuninkaalliset tule minua kuskaamaan, minä menen lentokoneella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osa lentomatkustajista on ilmastoaktivisteja matkalla raportoimaan muiden hiilipäästöistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oisko sopiva ratkaisu henkilökohtainen lentokiintiö? Laskenta voitaisiin aloittaa kahdeksankymmentäluvulta ja kiintiönsä ylittäneiltä periä sakkomaksut takautuvasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimisi mutta ei keinovalikoimassa. Ihminen saa kuluttaa sen verran kuin haluaa ja epärealistista kuvitella että sellainen kommunismi koskaan toteutuu että saat penalttia jos reissailet liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertoo siitä, että täällä on elämää. Päästöt vähenevät kyllä, jos reseptinä on kansan saattohoito, elämisestä luopuminen tai kituelämä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi pyhä jysäys tätä touhua.

Se on sitten suomalaisten vika kun Finnair on keksinyt HelsinkiVantaan lentokentästä välilaskullisen hubin välittämään halvalla eurooppalaiset aasian ja aasialaiset eurooppaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (62)

Uutisvirta

7:45
Kempeleen Kirin Valtteri Kleemolan elämä jatkuu normaalisti viime kesänä saadusta aivoinfarktista toipumisen jälkeen – "Hieno tunne, kun ensimmäisen kerran sai taas hien pintaan ja pääsi saunomaan" Tilaajille
7:30
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
7:00
"Päässä surisi kuin ampiaispesässä" – Markku Toukola on kärsinyt lähes 20 vuotta piinaavasta vaivasta, joka miltei vie yöunet Tilaajille
7:00
Kävimme tapaamassa protestoivia naisia, jotka ovat laulaneet Delhin mummoprotesteissa jo viikkoja – Intian uusi kansalaisuuslaki jätti muslimit ulkopuolelle Tilaajille
6:43
Koripallolegenda Kobe Bryant kuoli helikopterin maahansyöksyssä
6:24
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
6:00
Holokaustin tapahtumien läpikäynti on paras tapa vakuuttaa nuoriso: ei koskaan enää Lukijalta
25
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
5
Talvinen sää palaa Ouluun: Tällä viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
4
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
4
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
2
Holokaustin tapahtumien läpikäynti on paras tapa vakuuttaa nuoriso: ei koskaan enää Lukijalta
1
Hyllylle laitettavista käsimatkatavaroista joutuu jatkossa maksamaan ylimääräistä Norwegianin lennoilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä maan itäosassa, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Länsi-Lapissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image