Kotimaa

Yhteishyvä kolahtaa aiempaa harvemman postiluukkuun – lehden saadakseen on ostettava S-ryhmän liikkeistä noin sadalla eurolla kuussa

S-ryhmän Yhteishyvä-lehti on keväästä lähtien kolahtanut postiluukusta vain niille, jotka käyttävät S-ryhmän liikkeissä noin 100 euroa kuussa. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 14.8.2019 7:20
Eevi Heikkinen

S-ryhmän asiakaslehti Yhteishyvä on kolahtanut aiempaa harvemman postiluukkuun keväästä lähtien. Lehti on tuosta lähtien tullut niille, jotka käyttävät S-ryhmän liikkeissä noin sata euroa kuukaudessa.

Kuukauden summa lasketaan neljän kuukauden keskiarvosta. Lehti tulee, kun neljän kuukauden aikana käytettävä rahamäärä ylittää 400 euroa.

Yhteishyvän päätoimittaja Veli-Pekka Ääri kertoo, että painos on nyt jonkin verran yli 200 000 lehteä pienempi. Nykyinen painos on reilut 1,7 miljoonaa lehteä, kun entinen painos oli reilut 1,9 miljoonaa lehteä.

Syyksi painosmäärän pienentämiseen Ääri kertoo paino- ja postikulujen vähentämisen.

– Samalla kustannuspotilla pyritään saada huomioitua mediaympäristön muutos. Saadut säästöt kohdennetaan digisisältöjen tuottamiseen, suomalaiset kun ovat aiempaa enemmän digimaailmassa.

Ääri toteaa, että asiasta on tullut jonkin verran tiedusteluja asiakasomistajilta.

– Olemme reagoineet asiaan siten, että olemme laittaneet lehden tulemaan. Kaikki asiakasomistajat, jotka haluavat Yhteishyvän, sen saavat.

Hän neuvoo ottamaan yhteyttä S-ryhmän asiakaspalveluun tai käymään Prisman asiakaspalvelussa, jos lehti jäi saamatta ja sen yhä haluaa postiluukkuunsa.

Vaikka painosmääriä pienennetään, Yhteishyvän fyysistä painosta ei olla kokonaan lopettamassa. Ääri kertoo, että sitä aiotaan jatkaa pitkälle 2020-lukua.

– Uskon, että laadukkaalla printillä ja aikakausilehdillä on rooli tulevaisuudessa, sitä näyttävät mittarit. Monikanavaisuus ei tarkoita sitä, että kaikki on digissä.

Yhteishyvän digisisällöt tavoittavat Äärin mukaan kuukaudessa noin kaksi miljoonaa käyttäjää.

Keskon viestintäjohtaja Karoliina Partanen kertoo, että Pirkka-asiakaslehden kanssa vastaavaan ostorajamenettelyyn siirryttiin vuonna 2016. Hän toteaa, että printtilehden suhteen voi jälleen ensi vuonna tulla muutoksia.

– Mietimme mahdollisuutta laajentaa levikkiä. Pirkan kohdalla usko printin voimaan on todella vahva. Tavoitteenamme on se, että yhä useampi suomalainen lukisi Pirkkaa.

S-ryhmän ja Keskon asiakaslehdet ovat pitäneet pintansa kansaa tavoittavina lehtinä. Vuoden 2018 kansallisen mediatutkimuksen (KMT) mukaan Yhteishyvän kokonaistavoittavuus on 1 801 000 ja Pirkan 1 485 000.

Ne ovat luvuillaan KMT:ssa asiakaslehtien ylivoimaisessa kärjessä, niiden jälkeen suurin kokonaistavoittavuus on OP Lehdellä 634 000 lukijallaan.

Kokonaistavoittavuus merkitsee lehden keskimääräisen numeron lukijamäärää, johon lisätään keskimääräinen lehden digitaalista versiota viikon aikana käyttäneiden nettomäärä, jolloin yksi vastaaja voi olla mukana kerran.

Sekä Yhteishyvän että Pirkan kokonaistavoittavuudet ovat lähellä painetun lehden lukijamääriä. Yhteishyvän painettua versiota luki viime vuonna 1 777 000 henkilöä ja Pirkkaa puolestaan 1 459 000.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (57)

Voi hyvänen aika, vai pitää ostaa väh.100€ ennenkuin yhteishyvä tulee!!!!
Mitähän se s-ryhmä seur.keksii? Pääsymaksu ovella että pääsee kauppaan????
Onneksi on muita kauppoja olemassa😖

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuo olisi sama kummallakin suurella ketjulla eli s:llä ja K:lla painaa lehtensä ja asettaa aviisinsa liikkeiden vaikkapa kassojen tuntumaan. Siitä sen voisi ottaa luettavakseen olit sitten jäsen tai et. Ketjujen säästöksi jäisi jakelukustannukset. Esim. S-ketjun lehden mukana ei tule esim.bonustietoja,käsittääkseni. S,nettitililtähän ne löytyvät. Ja onkos lehdet nettiversiona? En tiedä. No häätyy katastaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako tästä boonusta😂🤣
Paljollako pitää ostaa että ämpäri kolahtaa postiluukusta?🤔😄

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulle on ihan sama miten täällä lasketaan ja kommentoidaan. Saan bonusetua vuodessa n. 400 euroa. Asun yksin... Keskitä kaikki s ryhmään. En tiedä kannattaako... Pankit maksaa nolla korkoa... Mikä on viisasta. Yv lehti on niitä harvoja postin tuomia, jotka luen... Hyvä lehti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esimerkiksi polttoaineen ja vakuutukset saa muualta halvemmalla Ainoa hyvä juttu on ilmainen pankkipalvelu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, eipä tuossa hyvä häviä. Onpahan yksi turha lehti vähemmän postilaatikossa roskiin vietäväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyypä rajoittaa ostot 90 euroon kk ei tuu mainoksia postilaatikkoon. 😀

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raha ratkaisee tässäkin - ykdenhenkilön ruokakunnat heitetää ulos kuten kaikista ostosten paljousalennuksistakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä voi siteerata, että "pitäkää tunkinne", sillä tälläinen asiakkaiden eriarvoistava asia johtaa vain siihen, että asiakkaat äänestävät jaloillaan eli vievät rahansa muualle.
On suorastaan kornia, että perheessä jäsenyys ollut vuosikymmeniä ja ostoksia tehty tuhansien markkojen ja eurojen edestä kauppaketjulle, mutta perheen pienentyessä myös ostoksiin käytettävä rahamäärä pienenee eli kymmenien vuosien jäsenyydelle ei nähtävästi ole mitään merkitystä, vaan ostoksista kertyvä raha ratkaiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitatko tätä lehtiasiaa, vai muutenkin? Toki on selvää, että bonukset tai plussat vähenevät kun perhe pienenee ja kulut vähenee. Ne entisajan roimat bonukset kun lapset oli kotona, alko ja savut menivät bonuksiin ja parhaimmillaan vakuutusmaksut ja puhelinmenotkin. Niistä tuli nätisti 600 vuodessa.

Nykyään asutaan kaksistaan, vakuutukset ja puhelinmaksut on kilpailutettu muualle joten bonukset jäävät vähäisiksi. Niinpä tässä on sitten "tutustuttu" muihinkin kauppoihin ja S-ryhmä jää kaupaksi muiden joukossa. Keskittäminen näillä menoilla ei ole enää järkevää, vaan kokonaisedullisuus ja tarjoukset ovat fiksumpia jos niitä voi kohtuudella käyttää.

Itse olen kyllä tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen, jossa voi käydä missä haluaa bonuksia jahtaamatta. Onhan noita aikoinaan "tienattu" useita tonneja ja hommaan alkoi jo leipäytymään. Kyllähän tuo Lidl on myös suuri "syyllinen" ostojen hajauttamiseen, mutta siellä on sellaisia tuotteita (herkkuja) joita ei muualta edes saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kun saisi ostaa pelkkiä boonuksia. Niistä voisi maksaa rahana ja käyttää ne sitten vakuutusmaksuihin jne.😂😂😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaako kukaan enään mitä tarkoittaa "pitäkää tunkkinne"?

Autoilijalta puhkesi auton rengas maatalon kohdalla. Vararengas löytyi muttei tunkkia. Autoilija katseli taloon päin ja pohti josko heillä on tunkki. Katsoi maataloksi ja arveli siellä tunkin olevan tarpeen ja alkoi astella taloa kohden. Kohta jo mietti, että vaikka heillä tunkki olisi niin mahtavatko lainata. Vielä hetken käveli taloa kohden ja alkoi epäilys vahvistua etteivät kuitenkaan lainaa. Vielä pari askelta lähestyi, poimi maasta kiven ja heitti talon kuistin ikkunaan huutaen samalla "pitäkää tunkkinne".

Kun sanotaan "pitäkää tunkkinne" niin se kohdistuu ihmisiin, joilla ei ole aavistustakaan mistä on kyse eivätkä monasti edes liity asiaan mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostoksia tulee kyllä yli satasella/kk, mutta voisin silti vaihtaa sen yhteishyvä-lehden rahaan, eli mieluummin paino- ja postikulut mulle, kuin lehti. Hyvin harvoin tuossa lehdessä on mitään kiinnostavaa luettavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuota ole näkynyt kohta vuoteen, vaikka useampia satasia kuluu joka kuukausi. Luulin että se on lopetettu koko lehti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä muutos. Säästää luontoa, kun lehti lähetetään vain niille, jotka todella käyttävät osuukunnan tuotteita tai palveluita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös sitä lehteä pitäisi lähettää myös heille jotka ostavat vähemmän. Jokin syyhän siihen pitää olla ettei putiikki kelpaa. Mainostamalla hankitaan asiakkaita. Tosin itse en lehteä kaipaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siis mitään yhteistä hyvää, hyvä tulee vain varakkaille jotka kuluttaa paljon ja tuhoaa maapallon. Sipilän linjoilla siellä ollaan näköjään vieläkin. Saako köyhä tulla edes kompensoimaan kulutusta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa taas oksennus. Vähintään 200 euroa kuukaudessa menee ruokaan ja bensaan ja olen eläkeläinen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (57)

Uutisvirta

21:40
Poliisi valvoi tehostetusti raskasta liikennettä Kainuussa – maakunnan ongelmana erityisesti ylikuormat
21:22
Junttilalle oli heti tarjolla sankarin viitta, mutta viimeistely jäi vielä piippuun – HIFK kukisti Kärpät Saarisen jatkoaikamaalilla
21:17
Uusi ennuste: talvi alkaa lauhana, mutta sitten iskee Siperian kylmyys
21:01
Ulkoministeri Haavisto: Toimintaan Al-Holissa tarvitaan paikallisen hallinnon lupa – Suomi on selvittänyt, voidaanko leiriltä liikkua pois Turkin kautta
20:59
USA:n varapresidentti Pence: Turkki keskeyttää sotilasoperaationsa Pohjois-Syyriassa
20:57
Arvio: Tuttuja Fingerpori-vitsejä on hauska bongailla, mutta elokuva on raskas ja tylsä Tilaajille
20:37
Kolmen vuoden vääntö ja hikinen loppusuora: EU-maat vahvistivat brexit-sopimuksen
59
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
56
Britannian ja EU:n brexit-neuvotteluissa saavutettu sopu – Boris Johnson: "Meillä on mahtava uusi sopimus"
52
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
50
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
38
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
35
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
30
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image