Kotimaa

Yh­den­ver­tai­suus­val­tuu­tet­tu haluaa rukata yh­den­ver­tai­suus­la­kia uuteen uskoon

Kotimaa 17.4.2018 9:04 | Päivitetty 17.4.2018 9:25
STT

Yhdenvertaisuusvaltuutettu suosittelee eduskunnalle yhdenvertaisuuslain uudistamista. Hänen mukaansa oppilaitoksen toiminta pitäisi määritellä syrjinnäksi, jos oppilaitos ei puutu oppilaan tai opiskelijan häirintään.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä ehdottaa asiaa eduskunnalle antamassaan kertomuksessa. Valtuutetun pitää antaa joka neljäs vuosi eduskunnalle kertomus, jossa ehdotetaan lakimuutoksia ja muita toimia yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Valtuutettu esittää muun muassa myös, että työnhakijalla pitäisi olla kaikissa tilanteissa mahdollisuus saada selvitys työnantajalta perusteista, joilla valintapäätös on tehty.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu haluaisi lisäksi toimivallan arvioida työelämän syrjintää.

- Suomi poikkeaa muista eurooppalaisista maista siinä, ettei yhdenvertaisuutta edistävällä valtuutetulla ole oikeutta puuttua syrjintään työelämässä, Pimiä sanoo.

MAINOS

Kommentoi

Eikös yhdenvertaisuusvaltuutetun tulisi hoitaa tehtäviään lain puitteissa eikä laatia lakeja joilla omia valtuuksiaan laajennettaisiin.
Ennen oli paremmin kun ei ollut kaikenmaailman valtuuttettuja. Tuonkin tehtävän voisi lakkauttaa. Neuvostoliitoksi tai pikemminkin pohjois-Koreaksi on menossa... kohta ei saa sanoa mitään. Kaikki kulkevat tuppisuina ja seurusteluehdotukset tehdään kirjallisesti lakimiesten läsnäollessa. Baarissakin olisi hyvä olla lakimies mukana...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten jatkuva tuloerojen kasvattaminen ja kansalaisten eriarvoistumiskehitys sopii yhteen tämän "yhdenvertaisuuden" kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervetuloa neukkulaan, jossa yksi ihminen voi poliittisen näkemyksensä mukaan hallita kaikkia. Yksityinen työnantaja päättää kuka tekee hänelle töitä eikä poliittinen virkahenkilö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähemmistöillä on jo nyt liikaa sananvaltaa Suomessa. Tuloksena on se, että maata rakennetaan vähemmistöjen ehdolla ja se on väärin. Sama koskee kaikenmaailman tukirahoja ja muita palveluita: vähemmistöt ovat päässeet jakamaan enemmistön rahaa itselleen ja enemmistön katsellessa vierestä. Jos et ole vähemmistölle mieliksi, sinut leimataan ja tukesi evätään esim taiteen alalla. Moinen toiminta oli tuttua tietyssä valtiossa 1930-luvulla, kun vähemmistö piti enemmistöä ns vankinaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

25
MT: Berner suunnitteli isoa postiuudistusta, joka sisälsi muun muassa kilpailuttamisen – eduskuntaryhmä tyrmäsi
13
Ukkosmyräkkä vyöryi Oulun yli yön aikana – huomiseksi odotellaan Mauri18-myrskyä
12
Soinin omistakin joukoista soraääni: Sinisten Tiina Elovaara ei tue ulkoministerin aborttikantaa – "Naisten oikeudet ovat minulle ohittamattomat"
11
Vammaisten pysäköintilupia käytetään jatkuvasti väärin – lupa voi olla vainajalta tai se on väärennetty alkuperäisestä
7
Hollannin Leeuwarden vakuutti Oulu2026-hankkeen puuhahenkilöt – oppia haetaan parhaillaan Ouluun
6
Humala kasvaa Pyhäsalmen kaivoksessa 660 metrin syvyydessä – maan alla vuodenajalla tai vuorokaudenajalla ei ole väliä
6
Kärpät viikonlopuksi Itä-Suomeen – Kanadalaispuolustaja Shaun Heshka liittyi taas joukkueen mukaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on vaarallisen voimakasta aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sekä Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Verohallituksen sivuilla lukee: "Kotitalousvähennyksen tarkoitus on parantaa työllisyyttä kannustamalla kotitalouksia te... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image