Kotimaa

Yhdeksän valtuutettua luopui ko­kous­palk­kiois­ta Oulussa, Kaismon ehdotus sai kritiikkiä

Oulun kaupunginvaltuusto kokoontui ylimääräiseen kokoukseen maanantaina. KUVA: Kontiainen Jarmo
Kotimaa 13.1.2017 20:58
Liisa Laine

Vain kourallinen Oulun kaupunginvaltuuston jäsenistä luopuu viime maanantaina pidetyn ylimääräisen valtuuston kokouspalkkioista. "Talkoilua" eli palkkioista luopumista esitti Tomi Kaismo (kok.).

Ensimmäisenä palkkiosta ilmoitti luopuvansa valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen (kok.). Hänen ja Kaismon lisäksi vain Yrjö Harju (sd), Juha Huikari (kesk), Johanna Koskelainen (kok.), Matti Roivainen (kok.), Pekka Simonen (kok.), Minna Åman-Toivio (kok.) ja Mika Nurmela (kok.) jättävät palkkion kuittaamatta.

Esityksen heikko menestys selittyy muun muassa sillä, että sitä on pidetty Kaismon henkilökohtaisena vaalitemppuna.

– Taustalla ovat puhtaasti itsekkäät tavoitteet saada muut valtuutetut näyttämään ahneilta ja rahanhimoisilta. Laitan joka kuukausi rahaa hyväntekeväisyyteen, mutta en tee siitä numeroa, enkä tarvitse siihen kenenkään ohjailua, toteaa Kaismon esityksestä ärsyyntynyt Risto Kalliorinne (vas.).

Samalla hän huomauttaa, ettei hänelle ja kolmelle muulle kuukausipalkkaiselle valtuutetulle (Pirjo Sirviö, Matias Ojalehto ja Riikka Moilanen) edes makseta kokouspalkkioita.

Oulun kaupunginvaltuustossa on 67 valtuutettua. Kokouksen kokonaiskustannus kaikkine kuluineen on arviolta noin 20 000 euroa ja siitä kokouspalkkiot ovat noin puolet.

Lue lisää 14.01.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (236)

Huomaa, että on vaalit tulossa ja siksi tämä kokouspalkkiosta luopuminen on säälittävä vaalitemppu, jolla kosiskellaan äänestäjiä. Näyttää vielä tomivankin tähän yksinkertaiseen kansaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, sitten kokoomus voittaa vaalit. Saadaan taloustasapainoon, valtuuston koko pienemmäksi ja kokouspalkkiot minimiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikkakin virkamiesten ja lakimiesten olisi pitänyt tarkkailla sijaisuuksia, niin kyllähän tämä vihreiden piikkiin menee. Vihreiden ryhmänjohtajan tehtäviin kuuluu tarkkailla että heillä on aina täysi edustus salissa jos joku sieltä poistuu. Virkamies voi kutsua kenet vaan, mutta ryhmän vetäjä pitää huolen että äänestyksen aikana ovat kaikki omat paikat täynnä. Näin meillä ainakin muissa kaupungeissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää siltä, että ahneudesta on kyse. Vaikka näin ei olisi niin siltä tämä nyt näyttää.
Ketkä eivät luopuneet palkkiosta? Luopua ei tarvitse jos ei ole pakkiota saanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kahdesta samasta kokouksesta kaksi eri palkkiota. Ne edustajat, jotka olivat molemmissa, olisivat voineet luopua palkkiosta. Palkkion takiako nämä edustajat ovat siellä asioista päättämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on kätevä homma, ei muuta kuin lisää "mokia" ja uutta kokousta jokaisen kokouksen perään. Älkää huomatko pikkuvirheitä, tällä saatte tehtyä rahaa kun yhdessä vaan sovitte 😉 Kyllä me veronmaksajat maksamme!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep... ja tahallisella kokouksien venyttämällähän sitä rahaa ovat tehneet jo pitkän aikaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö myös Hänninen ole kk- palkalla , saako hänkään edes kokouspalkkiota, mistä ensimmäisenä oli luopumassa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole kk-palkkalainen. KV pj saa vuosikorvauksen ja kokouspalkkiot. Näin pitäisi mennä muillakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei varmaan Hänninen voi luopua palkkiosta, jos ei saa palkkiota. Hänninen ei ole kuukausipalkkainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka oli puheenjohtaja❓ on senhän me kaikki tiedetään. Joka oisi pitänyt huomata että järjestys pysyy oikein ja oikeat edustajat ovat paikalla. Joilla on oikeus äänestääkin. Hän..hän hän oli heti luopumassa palkkiosta että saisivat muuta mahdollista asiaa esille ( peitettyä virhe porukalla). Tuon virheen huomaa vaikka ihan tavallinen työmieskin😭

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama mutta muotovirheen vuoksi uusi kokous, vaikka äänestystulos oli täysin selvä, sitä ei yksi ääni ratkaissut. Vihreät maksakoot omasta pussista nuo palkkiot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä työmies. Jos joskus olet seurannut valtuuston kokousta, sillä väki liikkuu lähes kokoajan, eivät vain istu paikoillaan. Jos joku valtuutettu poistuu kesken kokousta ei hän ilmottaudu puheenjohtajalle, vaan valtuuston sihteerille, virkamiehelle, joka tilaa varavaltuutetun. Muistaakseni valtuuston sihteerin toimisto on kv salin takana. Kokouksen alussa järjestäytymispykälässä. Kerrotaan kokouksen alussa, poissa olevat ja tilalle kutsutut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kv kokouksen pj. taitaa johtaa puhetta, jakaa puheenvuoroja, pitää yllä järjestystä ja vetää asioita yhteen. Tekninen toiminta kuten varavaltuutetun tilaaminen on virkamiesten toimenkuvaan kuuluva ja vastuulla oleva asia. Ei puheenjohtaja pysty seuraamaan valtuutettujen poistumisia kesken kokouksen, se on täysin mahdottomuus. Tiedän asian varsin tarkkaa, kun kaupungin talolla olin töissä yli 30 vuotta. Mutta tämä on kiva palsta, kun ihmiset saavat aivan puskista ampua ja haukkua politiikkoja, joista ei pidä. Valheellisetkin perusteet riittävät mustamaalamiseen, jotkut saattavat jopa uskoa, mitä tänne kirjoitetaan. Tämä on kuitenkin faktaa. Ilmeisesti tämä on sitä demokratiaa, jossa voi valheellisilla perusteilla mustamaalata politiikkoreppanoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On aivan eriasia istua kokouksessa kuin kirjoittaa kotona päättäjien luettavaksi kaupungintyöntekijänä raporttia kaikesta tekemästään, taitamattoman ja tehtäviensä laiminlyönneen esimiehen ja esimiehen esimiehen toilailuista lukuisista virheistä
kymmenet vuodet. Työantaja on hyötynyt kaikesta lukemastaan ja ei ole hyvin tehdystä raportista mitään maksanut, vaan
kiusannut aina uusilla erilaisilla vaatimuksilla mielensä mukaan väärin toimimaan. Hävinnyt on joka kerta eikä edes anteeksi ole pyytänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (236)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joko olisi aika rekisteröitymiseen

On sillä ainakin kaksi merkitystä. Se, että tiedän rekisteröityneen nimimerkin kirjoituksen kirjoittajaksi jokseenkin va... Lue lisää...
Arvo Tasa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.12.

Fingerpori

15.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image