Kotimaa

Wiesenthal- keskus kirjelmöi presidentille Mag­neet­ti­me­dias­ta

Kotimaa 31.7.2013 6:14
Antti Korhonen

Kansainvälinen juutalaisten asiaa ajava Simon Wiesenthal -keskus on lähettänyt kirjeen tasavallan presidentti Sauli Niinistölle Magneettimedia-lehdessä julkaistujen kirjoitusten johdosta.

Tasavallan presidentin kanslia vahvisti Kalevalle vastaanottaneensa kirjeen maanantaina. Sen enempää kansliasta ei asiaa tiistaina kommentoitu.

Wiesenthal-keskus paheksuu Magneettimedia-julkaisua ”antisemitistiseksi”.

”Kun satoihin tuhansiin kotitalouksiin lähetetään tunnetun talousmiehen ilmaisjulkaisua, jossa eräät uusnatsit esittävät näkemyksiään, niin se on vakava asia”, Simon Wiesenthal -keskuksen kansainvälisten suhteiden johtaja Shimon Samuels kommentoi Kalevalle.

"Vahingoittaa koko suomalaisen teollisuuden
nimeä maailmalla"

Samuelsin mielestä Magneettimedian kustantaja Juha Kärkkäinen väärinkäyttää taloudellista asemaansa vahingoittamalla koko suomalaisen teollisuuden nimeä maailmalla.

”Wiesenthal-keskuksella on jäseniä ja kannattajia myös Suomessa. He ovat hyvin huolestuneita kirjoituksista ja Suomen hyvän maineen lokaamisesta.”

Samuels luonnehtii artikkeleiden kirjoittajien tekstejä vihapuheeksi, joka ruokkii etnistä vihaa ja voi vaarantaa pienen juutalaisyhteisön aseman Suomessa.

Uusimmassa Magneettimedia-lehdessä julkaistiin yhdysvaltalaisen kansallisen rukousverkoston pastorin Ted Piken suomeksi käännetty kirjoitus otsikolla Suuri ”raiskaavien rabbien” salailu. Kirjoitus muun muassa väittää juutalaispappien syyllistyneen pedofiliaan ja syyttää valtamediaa sen salaamisesta.

Wiesenthal-keskus vetoaa
presidentti Niinistöön

Wiesenthal-keskus vetoaa presidentti Niinistöä käyttämään arvovaltaansa ja tuomitsemaan Magneettimediassa julkaistut rasistiset kirjoitukset, jotka rikkovat Euroopan unionin syrjintäsäännöksiä.

”Suomella on velvollisuutensa Euroopan rasismin ja syrjinnän vastaisessa työssä. Vaikeneminen tässä asiassa olisi pulmallista”, Samuels perustelee.

Wiesenthal-keskus ei harkitse vastatoimiin ryhtymistä Magneettimediaa vastaan. Samuels korostaa, että asiat on hoidettava paikallisin keinoin ja lain mukaan.

”Mekin olemme vahvasti sananvapauden puolella, mutta se ei tarkoita, että sitä voisi käyttää teroitetun vihapuheen avulla.”

Lue lisää 31.07.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

mun mielestä on todella hienoa kun on näitä asioita mistä ei saa sanoa yhtäkään huonoa sanaa ilman natsi- ja/tai rasistikortin esiinvetoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskahan joku arvovaltainen taho kirjelmöi presidentille siitä, että Suomi ei myisi Israelille aseita, jolla tapetaan palestiinalaisia lapsia ja suomalaisia YK-rauhanturvaajia, muun muassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon, että kustantaja Kärkkäinen pitää päänsä kylmänä, eikä alistu siionistien määräiltäväksi. Samaa toivon myös valtionjohdolta. Puolestani olen boikotoinut israelilaisia tuotteita ja asioita vuodesta 1963 lähtien, jolloin vierailin Israelissa ensimmäistä kertaa. Joka kerta käydessäni kaupassa tarkistan onko tuotteessa kosher-lisenssin tarkastusmerkki. Edelleen toivon, että Wiesenthal- keskus haastaa oikeuteen esimerkiksi Ted Piken, David Duken, Veli Nathanealin ja Gilad Atzmon, jotka ovat suorapuheisia juutalaisuuden arvostelijoita. Mahdollisia oikeudenkäyntejä odotellessa toivotan Juha Kärkkäiselle menestyksellistä kustanjan uran jatkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisipa kiva jos olisi joku kirjelmöivä järjestö, joka muistuttaisi siitä mitä japanilaiset tekivät kiinalaisille toisessa maailmansodassa, tai semmoinen joka muistuttaisi siitä mitä Ustasa teki serbeille jne. Ilmeisesti tuossa sodassa ei kohdeltu julmasti ketään muuta kuin juutalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

leimaatko myös kaikki kärkkäisen ja lehdessä mainostavien liikkeiden asiakkaat natseiksi ja rasisteiksi pysyvästi omassa erinomaisuudessasi? oikea boikotoinnin kohde on ko. lehti, jätä se lukematta ...varsinkin rivien välit ja mainokset. Kaikkia ihmisiä ei rajoittamatonkaan sananvapaus huoleta, koska vastuu on kuulijalla ja lukijalla...ei hullultakaan pidä puuroa kieltää. Jokaisen pitää pystyä harjoittamaan mediakritiikkiä omatoimisesti eikä pelkästään näin ylhäältä johdetusti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Magneettimedia-lehdessä mainostaville muille yrityksille tiedoksi tutkija Ian Kershawin sitaatti: "Viha rakensi tien Auschwitziin, mutta se päällystettiin välinpitämättömyydellä."

Tuollaisessa lehdessä mainostavat yritykset ovat välinpitämättömiä ja myös minä boikotoin niitä kunnes vetävät mainoksensa siitä pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärkkäinen on minulla täysboikotissa magneettimedian kirjoitusten takia. Jollain on karannut pallo pahemman kerran käsistä Magneettimediassa.

Miksi juuri miljoonien mahdollisten mielenkiintoisten aiheiden joukosta julkaisuun valikoituu jatkuvasti erityisesti juutalaisia halveksuvia tekstejä? On kaikille enemmän kuin selvää millaista sairasta aatemaailmaa lehden toimituksessa vaalitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkevä kritiikki on tervetullutta, mutta jos Magneettimedia ja sen julkaisija omistautuvat juutalaisvastaisuudelle ja lääketieteen vastustamiseen, niin osoitan oman mielipiteeni ohittamalla nämä kaupat.
Mielestäni järkevän kauppiaan ei pitäisi julistaa omaa vakaumustaan näin voimakkaasti ja julkisesti, se karkoittaa asiakkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Magneettimedian kirjoitukset ovat typeriä mutta toisaalta kun katsoo nykyistä Israelia niin oppivatko juutalaiset omasta kohtalostaan mitään muuta kuin pohjattoman kostonhimon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähi-idässä on vuosituhantiset perinteet verikostosta. Sen perinteen jakavat niin juutalaiset kuin islamilaiset, enkä yhtään ihmettelisi, vaikka sen jakaisivat myös alueella vielä olevat vähäisemmät kristityt ja muut uskonnot. Ainoastaan sekulaarisuus ja sen myötä vakaa oikeusjärjestelmä on rajoittanut sitä, mutta niin kauan kuin väestöihin viitataan heidän harjoittamallaan uskonnolla, niin sekulaarisuudesta puhuminen on irrelevanttia. Tämä tarkoittaa myös sitä, että niin kauan kuin Israel viittaa itseensä juutalaisten luvattuna maana, koston kierteestä ei päästä eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huolestuttava ilmiö on myös se, että lähes kaikki juutalaisiin ja juutalaisuuteen kohdistuva arvostelu leimataan heti natsismiksi ja antisemitismiksi. Ongelmista ei saisi puhua, vaan juurikin tämä Wiesenthal-järjestö on kunnostautunut tässä juutalaisuuden nostamisessa kaiken arvostelun ja kritiikin yläpuolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huolestuttava ilmiö on se, että magneettimedia saa vielä ilmestyä. On sananvapaudellakin rajansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huolestuttava ilmiö on se, että yksipuolisen reklamoinnin perusteella ilman puolueetonta tutkintaa saati oikeuden päätöstä ollaan vaatimassa lehteä kiellettäväksi. On sananvapauden rajoittamisellakin rajansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässähän ei ole kysymys siitä, että asioita nostettaisiin esille siksi, että haluttaisiin keskustella vaikkapa Israelin valtion hyvin arveluttavasta politiikasta (josta pitäisi keskustella paljon enemmän). Vaan Magneettimedian tapauksessa on nimenomaan kyse natsistisesta, rotuoppeihin perustuvasta kirjoittelusta. Tämän eron tajuaminen on hyvin tärkeää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä miksi pimitetään arabi"palestiinalais" johtajienkin terroristiyhteyksiä, vihaan lietsontaa kouluissa, mediassa kuten tv-uutisoinneissa, lehdissä, ihan avoimesti itsemurhapommittajia ylistäen jne jne. Siinä riittäisi puimista, tosin ei ehkä lähikaupan mainoslehdykäisissä ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen jättänyt käymättä Kärkkäisen liikkeissä sen jälkeen kun se on alkanut levittää arveluttavia kirjoituksia jotka kohdistuvat juutalaisiin ja juutalaisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

59
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
17
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
16
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
15
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
8
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
7
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image