Kotimaa

Vuosia Linnan juhlien tv-lähetyksen tuottanut ja Raahesta kotoisin oleva Marko Krapu nauttii illasta ensimmäistä kertaa vieraana

Marko Krapu juhli presidentinlinnassa vaimonsa Minna Elomaa-Krapun kanssa. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 6.12.2018 21:35
Taneli Kärki

Raahessa elämänsä ensimmäiset 20 vuotta viettänyt Marko Krapu sai kutsun Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle järjestettyään Ylen Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertueen huhti-lokakuussa.

– Kampanjassa kierrettiin Suomen kaikki 40 kansallispuistoa ja niissä järjestettiin kaikille avoimet sekä ilmaiset yhteislenkit. Kampanjan polkujuoksukiertue oli minun vastuullani.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnassa vastaavana tuottajana työskentelevä Krapu kertoo yllättyneensä kutsusta iloisesti.

–Mahtavaa, että kampanja huomioidaan tällä tavalla.

Kampanjalla on suora yhteys illan isäntään, sillä presidentti Sauli Niinistö toimi polkujuoksukiertueen suojelijana.

– Valitettavasti hänen aikataulunsa ei sallinut tällä kertaa yhteislenkille osallistumista, vaikka sitä kovasti yritettiin. Jospa me tuolla tanssilattialla sitten pyörähtäisimme vähän niin kuin samassa tahdissa, sehän voisi korvata tilannetta, Krapu vitsailee.

Linnan juhlat ovat vaimonsa Minna Elomaa-Krapun kanssa juhliin saapuneelle miehelle entuudestaan tuttu tapahtuma. Hän on toiminut Ylen Linnan juhlien tv-lähetyksen päätuottajana viisi vuotta.

– Tiedän, että täällä on kuuma ja tungosta, mutta ennen kaikkea tosi hyvä fiilis. Kutsuttuna odotan sitä, että pääsen maistelemaan pöytien antimia ja seurustelemaan ihmisten kanssa.

Vastaus jalkavaivoihin löytyi metsästä

Espoossa nykyään asuvan miehen kuluneeseen vuoteen mahtuu myös vuoden miespuolisen polkujuoksijan titteli, joka ratkesi Trailrunning.fi -sivuston yleisöäänestyksessä.

– En ollut missään nimessä ehdokaslistan kovakuntoisin tai nopein polkujuoksija, mutta kampanjan vaikutus näkyi varmaan myös äänestyksessä.

Krapu löysi polkujuoksun vuosikymmenen alussa, kun pitkän jalkapallotaustan omaavan miehen jalat eivät oikein tahtoneet enää kestä lajin rasitusta. Tilalle oli löydettävä jotain uutta.

– Olen aina tykännyt juosta ja kokeilin muun muassa asfalttimaratoneja, mutta ne vaan pahensivat polvien ja nilkkojen oireita.

Oikea vastaus löytyi lopulta metsästä.

– Lähdin menemään polkuja sekä pururatoja pitkin ja totesin, että tämähän on tosi hauskaa. Siinä vaiheessa polkujuoksu ei ollut todellakaan Suomessa tunnettua. Trendi oli vasta alkamassa.

Ensimmäisen polkujuoksukisan jälkeen mies oli myyty.

– Tuli tunne, että wow, tätä lisää!

Epätasaisessa maastossa juoksemisen tiedetään kehittävän monipuolisesti jalkojen pieniä lihaksia. Krapu kertoo jalkojensa olevan nyt parhaassa kunnossa sitten jalkapallouran loppumisen.

MAINOS

Kommentoi

Kaksi suurinta ilmastoa tuhoavaa toimialaa ovat viihdeteollisuus ja lentoliikenne. Miksi haluamme katsoa hollywood elokuvia ja tosi- tv sarjoja, Joiden tuottaminen tuhoaa ympäristöä minimi tuhat kertaa enemmän kuin esim. globaali lihateollisuus...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:36
Kyselytunnilla Sipilää hiillostettiin Anne Bernerin SEB-pankin paikasta ja Jussi Niinistön taleban-kommenteista
17:00
Anita Korvan arvokisadebyytti oli lyhyt ja ytimekäs, mutta hiihtäjälupaus ei työnnä päätään lumihankeen – "Olisi kiva itsekin olla joskus taistelemassa kärkisijoista tällaisissa kisoissa" Tilaajille
16:55
Mäki ja Hakola eivät yltäneet sprintin MM-välieriin, molemmat jäivät kolmansiksi
16:32
Poliisi pyytää tietoja Rovaniemellä varastetusta perävaunusta ja moottorikelkasta
16:23
Antti Kaikkonen tuuletuskokouksen jälkeen: Keskustan ryhmä tukee ministeri Berneriä yksimielisesti
15:40
Oulun lääkärikopterin tukikohta saneerataan, valtion rahoitusta tuli 9 miljoonaa euroa toivottua vähemmän
15:35
Pääministeri SS-selvityksestä: "En lyttää historian tutkimusta, mutta ei kiistetä näiden miesten ansioita Suomen puolustuksessa"
80
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
67
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
46
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
30
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
27
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
22
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”
20
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Koko maassa vallitsee normaali ajokeli.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Asunnon voi aina myydä ja muuttaa varakkaana vuokralle. Ulkomaillakin voi olla kuukausia vuodesta. Vuokralla ikänsä asun... Lue lisää...
Maksettu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image