Kotimaa

Vuosia Linnan juhlien tv-lähetyksen tuottanut ja Raahesta kotoisin oleva Marko Krapu nauttii illasta ensimmäistä kertaa vieraana

Marko Krapu juhli presidentinlinnassa vaimonsa Minna Elomaa-Krapun kanssa. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 6.12.2018 21:35
Taneli Kärki

Raahessa elämänsä ensimmäiset 20 vuotta viettänyt Marko Krapu sai kutsun Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle järjestettyään Ylen Mennään metsään -kampanjan polkujuoksukiertueen huhti-lokakuussa.

– Kampanjassa kierrettiin Suomen kaikki 40 kansallispuistoa ja niissä järjestettiin kaikille avoimet sekä ilmaiset yhteislenkit. Kampanjan polkujuoksukiertue oli minun vastuullani.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnassa vastaavana tuottajana työskentelevä Krapu kertoo yllättyneensä kutsusta iloisesti.

–Mahtavaa, että kampanja huomioidaan tällä tavalla.

Kampanjalla on suora yhteys illan isäntään, sillä presidentti Sauli Niinistö toimi polkujuoksukiertueen suojelijana.

– Valitettavasti hänen aikataulunsa ei sallinut tällä kertaa yhteislenkille osallistumista, vaikka sitä kovasti yritettiin. Jospa me tuolla tanssilattialla sitten pyörähtäisimme vähän niin kuin samassa tahdissa, sehän voisi korvata tilannetta, Krapu vitsailee.

Linnan juhlat ovat vaimonsa Minna Elomaa-Krapun kanssa juhliin saapuneelle miehelle entuudestaan tuttu tapahtuma. Hän on toiminut Ylen Linnan juhlien tv-lähetyksen päätuottajana viisi vuotta.

– Tiedän, että täällä on kuuma ja tungosta, mutta ennen kaikkea tosi hyvä fiilis. Kutsuttuna odotan sitä, että pääsen maistelemaan pöytien antimia ja seurustelemaan ihmisten kanssa.

Vastaus jalkavaivoihin löytyi metsästä

Espoossa nykyään asuvan miehen kuluneeseen vuoteen mahtuu myös vuoden miespuolisen polkujuoksijan titteli, joka ratkesi Trailrunning.fi -sivuston yleisöäänestyksessä.

– En ollut missään nimessä ehdokaslistan kovakuntoisin tai nopein polkujuoksija, mutta kampanjan vaikutus näkyi varmaan myös äänestyksessä.

Krapu löysi polkujuoksun vuosikymmenen alussa, kun pitkän jalkapallotaustan omaavan miehen jalat eivät oikein tahtoneet enää kestä lajin rasitusta. Tilalle oli löydettävä jotain uutta.

– Olen aina tykännyt juosta ja kokeilin muun muassa asfalttimaratoneja, mutta ne vaan pahensivat polvien ja nilkkojen oireita.

Oikea vastaus löytyi lopulta metsästä.

– Lähdin menemään polkuja sekä pururatoja pitkin ja totesin, että tämähän on tosi hauskaa. Siinä vaiheessa polkujuoksu ei ollut todellakaan Suomessa tunnettua. Trendi oli vasta alkamassa.

Ensimmäisen polkujuoksukisan jälkeen mies oli myyty.

– Tuli tunne, että wow, tätä lisää!

Epätasaisessa maastossa juoksemisen tiedetään kehittävän monipuolisesti jalkojen pieniä lihaksia. Krapu kertoo jalkojensa olevan nyt parhaassa kunnossa sitten jalkapallouran loppumisen.

MAINOS

Kommentoi

Kaksi suurinta ilmastoa tuhoavaa toimialaa ovat viihdeteollisuus ja lentoliikenne. Miksi haluamme katsoa hollywood elokuvia ja tosi- tv sarjoja, Joiden tuottaminen tuhoaa ympäristöä minimi tuhat kertaa enemmän kuin esim. globaali lihateollisuus...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:55
Rovaniemen poliisin viikonlopun tehtävät: rattijuoppoja, pyörävarkaita ja tulipalo, josta poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja
15:43
Sukupolvet kohtaavat äänestyspaikalla – Ylivieskassa jännitetään, paraneeko äänestysvilkkaus edellisistä eurovaaleista
14:44
Kerrostalon ulkovarasto syttyi tuleen Kajaanissa - asukkaat taltuttivat palon omatoimisesti
14:20
Mullassa piilee legionellan vaara – kotipuutarhureiden kannattaa tiedostaa tartuntariski ja suojautua pöllyävältä mullalta
14:05
Nelostiellä sattui kahden auton peräänajo - tilanteessa ei henkilövahinkoja, liikenne kulkee normaalisti
13:06
Lapin poliisia työllistivät viikonlopun aikana huumekuskit sekä mökkiporukan riitaisa illanvietto
12:43
Lätkäfinaali vs. EU-vaalit – Onko illalla väistämättä edessä hysteerinen kanavaralli?
195
Viestintäjohtajan viesti jäi epäselväksi – Mikko Salmen sopimattomaksi arvioitu kuva piti poistaa hämmentyneiden kommenttien takia
57
Lehdon Oulaisten tehtaan pääluottamusmies elää roolissaan ensimmäisiä yt-neuvotteluja – "Joillekin voi olla pelottava tilanne, jos menee työ alta"
44
Poliisi otti lauantai-iltana kiinni huomattavaa ylinopeutta ajaneen miehen Kaakkurissa - epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
36
Tänään äänestetään eurovaaliedustajat Brysseliin ja Strasbourgiin – Jos Brexit toteutuu vaalikauden aikana, Suomi saa parlamenttiin 14. jäsenen
31
Kommentti: Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
29
Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Ministerin pesti kiinnostaa enemmän kuin Bryssel – "Olen käy­tet­tä­vis­sä mi­nis­te­rik­si, en lähde toivomaan mitään"
20
Keräsimme tärpit eurovaalien tulosiltaan – Keikuttavatko populistipuolueet venettä myös näissä vaaleissa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Remonttiyrittäjät ja koko bisnesporukka yhdistyksellä ymmärtää ettei saatu maine ole sattumaa. Lue lisää...
Sori

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image