Kotimaa

VR:n mat­kus­ta­ja­ju­nat alkavat kulkemaan hii­li­neut­raa­lis­ti – reittien päästöt kompensoidaan

KUVA: Kontiainen Jarmo
Kotimaa 3.12.2019 15:45
Kaleva

VR:n junista 95 prosenttia kulkee tällä hetkellä yhtiön mukaan puhtaasti vesivoimalla tuotetulla sähköllä. Rataverkon sähköistämättömyyden vuoksi kiskobussien ja Kolarin yöjunien reiteillä ei ole kuitenkaan mahdollista ajaa uusiutuvalla sähköllä.

VR on päättänyt kompensoida näiden reittien polttoainepäästöt, jotta jatkossa jokainen Suomessa taitettu junamatka on hiilineutraali.

Nyt päätetty kompensaatio on tarkoitus toteuttaa yritysten ilmastovaikutusten hallintaan erikoistuneen Nordic Offsetin kautta investoimalla päästöjä vähentäviin ja hiilinieluja lisääviin Gold Standard -sertifioituihin vapaaehtoisen päästökaupan projekteihin.

Lisäksi VR kompensoi myös kaiken Suomessa kulkevissa junissa käytetyn sähkön ja dieselin tuotannosta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt.

MAINOS

Kommentoi

Miksi vain matkustajajunat, tavaraliikenne on myös saatava hiilineutraaliksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Gold Standard sertifioituihin vapaaehtoisen päästökaupan projekteihin. Jopas kuulostaa hienolta mutta pelkkä sertifikaatti sana menettää uskottavuuden näihin projekteihin. Yksi jos toinen yritys on luonut ja käyttää serfikoitua tuotetta mutta silti maailmalla metsä palaa ja luonto tuhoutuu. Ei tätä maailmaa pelasteta serfikaateilla.

Paljon uskottavampaa olisi jos VR itse rakentaisi tuuli- ja aurinkovoimaloita koska uusiutuva energia on ainoa keino vähentää fossiilisten polttoaineiden kulutusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi, oi miksi?? Ei meillä ole vara tähän.
Sama pelleily kun postilla, palkkoja ollaan valmiit pudottamaan muttei ITSEPÄÄTTÄMIÄÄN ympäristökompensaatioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta!

Minusta VR voisi vetää palamaan sytytetyllä polttoöljyllä täytettyjä vaunuja tuossa välillä ihan vaan koska Intia ja Kiina!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:04
Kokoomuksen Orpo esittää, että hallitustunnustelija olisi sdp:n pääministeriehdokas – "On hieman erikoista, että Antti Rinne toimisi tunnustelijana"
16:56
Pohjantiellä tapahtui peräänajo-onnettomuus Kontinkankaan liittymästä pohjoiseen päin
16:52
Perussuomalaiset harkitsee välikysymystä, jos vihreiden Haavisto jatkaa ulkoministerinä uudessa hallituksessa
16:35
Tutkimus Oulun poliisitalon sairastumisryöpyn syistä valmistui: Työtiloissa runsaasti myrkyllisiä bakteereita ja homeita
16:24
Käräjäoikeus piti Päivi Anttikosken kertomusta syrjinnästä uskottavana, mutta katsoi, ettei hän ollut valitsijoiden mielestä tehtävään paras
15:43
Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan gallupeissa – professori Jokisipilä: "Voi nousta 30 prosenttiin"
15:31
Punamultakriisi lauennut? – SDP ja keskusta vakuuttavat löytäneensä taas toisensa
109
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
71
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
63
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

330 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image