Kotimaa

VR poisti ko­ro­na­vi­ruse­päi­lyn vuoksi junavaunuja käytöstä, myös Mikkelissä uusi epäily – "Va­ro­toi­men­pi­tee­nä on tehty ylimääräinen tehosiivous"

VR on varannut kaukojuniin hengityssuojaimia ja suojakäsineitä koronavirustartuntojen varalta.
Kotimaa 26.2.2020 11:27 | Päivitetty 26.2.2020 17:09
Minna Akimo

VR:n junassa matkustanut henkilö kertoi oireistaan itse. VR kertoo tehneensä potilaan käyttämissä vaunuissa tehosiivouksen. Kaukojuniin on jo aiemmin varattu hengityssuojaimia ja suojakäsineitä koronavirustartuntojen varalta. Finavia selvittää parhaillaan, onko henkilö liikkunut Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä on tutkittavana yksi henkilö mahdollisen koronavirustartuntaepäilyn vuoksi. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti asiasta keskiviikkona aamupäivällä.

Henkilöä hoidetaan sairaalassa hengitystieinfektio-oireiden vuoksi. Sairaalan mukaan tutkittavana olevasta henkilöstä on otettu koronavirusnäytteet.

Sairaanhoitopiirin mukaan tutkimustulokset varmistuvat torstaiaamuna. Sairaanhoitopiiri tavoittelee myös niitä, jotka ovat voineet altistua virukselle.

Epäily koronavirustartunnasta tuli esille eilen tiistaina.

Myös Mikkelissä epäillään koronavirusta

Myös Mikkelissä tutkitaan koronavirukseen mahdollisesti sairastuneen henkilön tautiepäilyä.

Asiasta kertoo Yleisradio.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymästä (Essote) kerrotaan, että laboratoriotuloksia saadaan huomenna.

Yle ei uutisessaan kerro, onko Mikkelissä Essoten terveydenhuoltoon hakeutunut henkilö oleskellut ulkomailla vai mistä epäily koronavirukseen sairastumisesta on lähtöisin.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kuvaa tilannetta rajatapaukseksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaan laboratoriotesteihin päästäkseen henkilöllä pitää oireiden lisäksi olla yhteys joko epidemia-alueelle tai kontakti koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön.

VR vakuuttaa matkustamisen olevan turvallista

Kyse on junalla Helsinki-Vantaan lentoasemalta Jyväskylään matkustaneesta henkilöstä. VR:n mukaan henkilö kertoi virukseen viittaavista oireistaan itse.

– Vaunuissa, joissa kyseinen henkilö on matkustanut, on varotoimenpiteenä tehty ylimääräinen tehosiivous, kertoo VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuominen Lännen Medialle.

Tuominen korostaa, että kyse on vasta tartuntaepäilystä. Junissa on näinä viikkoina ruuhkaa hiihtolomien vuoksi. Tuomisen mukaan junissa uskaltaa matkustaa turvallisin mielin.

– Kaukojuniin on varattu hengityssuojaimia ja suojakäsineitä tartuntaepäilyjen varalta. Hyvä käsihygienia on paras tapa suojautua virukselta, Tuominen muistuttaa.

Finavia selvittää matkustajan kulkureittiä

Finavia selvittää parhaillaan koronavirusepäilyn vuoksi sairaalahoitoon hakeutuneen henkilön matkareittiä Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella.

Finavian viestintäpäällikön mukaan tällä hetkellä varmistetaan sitä, onko henkilö liikkunut Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta vai onko hän vain ajanut junalla aseman kautta.

– Me selvitämme parhaillaan, mitä reittiä pitkin matkustaja on liikkunut. Reitin selvittäminen ottaa oman aikansa, Finavian viestintäpäällikkö Annika Kåla sanoo Lännen Medialle.

Mikäli matkustaja on kulkenut lentoaseman kautta, varautumistoimenpiteet aloitetaan heti. Tässä vaiheessa keskustellaan myös terveysviranomaisten kanssa, mitä heidän mielestään lentoasemalla pitäisi tehdä.

– Jos tällainen tautiepäily tulee, me ryhdymme välittömästi toimiin. Olemme tehostaneet lentokentän siivousta jo silloin, kun ensimmäiset tiedot koronaviruksesta tulivat. Meillä on täyden valmiudet tällaisten tilanteiden varalle, Kåla sanoo.

VR:n toimista uutisoi aiemmin keskiviikkona Yle.

Suomessa yksi varmistettu tartunta

Suomessa on todettu aiemmin yksi koronavirustartunta. Kyseessä oli kiinalaisturisti, joka hakeutui sairaalahoitoon influenssaoireiden vuoksi Inarissa.

Hänet siirrettiin hoidettavaksi Lapin keskussairaalassa, jossa otetut testit kertoivat, että kyseessä oli koronavirus. Henkilö saatiin hoidetuksi eikä tauti päässyt leviämään. 

Maailmalta on jälleen keskiviikkona raportoitu tartuntojen laajentuneen. Tulevat viikot ovat THL:n asiantuntijan mukaan ratkaisevia koronaviruksen leviämisen ennustamisessa.

Koronavirustapauksia on tähän mennessä todettu yhteensä noin 81 000, joista Manner-Kiinan ulkopuolella noin 3 000. Tautiin on kuollut 2 760 ihmistä, joista suurin osa Hubein maakunnassa Kiinassa.

Euroopassa on todettu yhteensä noin 380 tapausta. Italiassa selvitetään parhaillaan tartuntaketjuja etenkin Lombardian alueella, mutta virusta on tavattu muissakin maissa.

Juttua on päivitetty klo 11.51: Juttuun on lisätty VR:n kommentit.

Juttuun on lisätty kello 12.14 Finavian viestintäpäällikön kommentit.

Juttuun on lisätty kello 17.08 Mikkelin koronavirusepäilystä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Virus kuin virus niin siitä selvitään ilman liikahoitoa. Tavallinen kotiruoka ja hedelmät kuorittuina sekä käsihygienia riittävät. LÄÄKÄRILLE voi soittaa kuitenkin varmuuden vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin tulin todella räkäisessä nuhassa viime lauantaina Helsingistä IC:ssä vaunussa numero 6.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se olisi viisainta polttaa koko junanvaunu! Vaatisi niin perusteellisen siivouksen oikeilla aineilla, että ei VR:lla ole osaamista eikä aineita hoitaa hommaa oikein!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs kohta alkavat ylioppilaskirjoituk
set ?
Pitäisikö ylioppilaskirjoitukset perua
tältä keväältä ihan vaan varotoimen
piteenä ?
Siellähän me abiturientit istumme
koulun voimistelusalissa; entäpä, jos
1, 5 metrin päässä istuva alkaa ys-
kiä ja pärskiä kesken kirjoitusten;
vad ska göra då ? Salista ei saa
poistua ennen klo 12. 00.
Onnea kaikille ylioppilaskirjoituksiin !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

..kevään ylioppilaskirjoituksiin osallistuu lukemattomia abeja jotka ovat hiljattain käyneet ulkomailla lomareissulla keräten voimia kevään koitokseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pysy! Vaatii oikealla pirtulla ulkoisen käsittelyn ja loput juodaan mielialan kohottamiseksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä ne matkustajat, kukas ne pesee ja puhdistaa, ainahan vaunut puhdistetaan, kyllä korona leviää vaikka vaunut poltettaisiin !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain coronalla saa vauhtia VR:ään, muuten hidastellaan ja vatkutellaan hamaan loppuun asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on pikaisesti myös harkittava, onko maamiesseurantalon Isäntäloossin tilat imuroitava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tulis mieleenkään matkustaa mihinkään just nyt kun influenssakin päällä Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko sitä on matkustaa töiden takia ja kohta meno italiaan kun lennot ostettu aikaa sitten. Tuskin se tarttuu ja kyllä suomessa terveydenhuolto toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveen, työikäisen, hyväkuntoisen, tupakoimattoman miehen riski on pieni, naisen pienempi. Sitä voi pienentää syömällä monipuolista ruokaa (ei vain kiinalaista riisiä) ja tarvittaessa vitamiinejä.

Vanhuksia ja sairaita vaan pitää suojella tartunnoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

13:49
Pohjois-Pohjanmaalla todettu yhteensä 58 koronatartuntaa, uusia tapauksia tuli vuorokaudessa yksi kappale – OYSissa hoidettavana kolme koronapotilasta
13:41
OYSin liikennejärjestelyissä muutoksia: Ramppi pääosin pois käytöstä, bussipysäkit vaihtavat paikkaa
13:30
Viimeiset hovituomiot Oulun seksuaalirikosvyyhdestä – Tuomitut väittivät uhrin sekoittaneen miehet keskenään, vahingonkorvaukset yhteensä yli 130 000 euroa
13:30
Näkökulma: Toivotan opettajille voimia ja paneutumista uudessa tilanteessa – ja rajuimmille jäitä hattuun: Ei nyt suututa kaikesta Tilaajille
13:23
Kaikille kone -kampanja haastaa yritykset lahjoittamaan kannettavia tietokoneita koululaisten käyttöön
13:20
Lepän kukinta alkanut Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – siitepölymäärät yhä vähäisiä
12:56
Autonäyttelyn glamour teki tilaa kenttäsairaalalle New Yorkissa
33
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta
23
Koronahelvetti – olen taistellut ”punaista paholaista” vastaan laskujeni mukaan noin kolme viikkoa Lukijalta
15
Hallituksen tuoreet linjaukset: Länsirajan liikennettä kiristetään, koulujen etäopetus jatkuu toukokuun puoliväliin saakka
14
Kauppakamarien kysely paljastaa: Korona iski jo erityisesti palvelusektorin yrityksiin – 26 prosenttia vastaajista arveli konkurssiriskin kasvaneen
13
Pohjois-Pohjanmaalla ensimmäinen koronatartunta, jonka alkuperää ei ole pystytty selvittämään – tautitapausten ennakoidaan kasvavan
12
Senaatti ei ole vielä neuvotellut Oulun yliopistokampuksen siirtymisestä asema-alueelle – Toimitusjohtaja: "Oulun asema-alue on kaupungin parhaita sijainteja" Tilaajille
12
Oulun ja Kiimingin välimaastoon tulee erilainen, maaseutumainen Vesalanmäen asuinalue – Kunnallistekniset työt aloitetaan loppuvuodesta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on ohut lumipeite.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

31.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image