Kotimaa

VR poisti ko­ro­na­vi­ruse­päi­lyn vuoksi junavaunuja käytöstä, myös Mikkelissä uusi epäily – "Va­ro­toi­men­pi­tee­nä on tehty ylimääräinen tehosiivous"

VR on varannut kaukojuniin hengityssuojaimia ja suojakäsineitä koronavirustartuntojen varalta.
Kotimaa 26.2.2020 11:27 | Päivitetty 26.2.2020 17:09
Minna Akimo

VR:n junassa matkustanut henkilö kertoi oireistaan itse. VR kertoo tehneensä potilaan käyttämissä vaunuissa tehosiivouksen. Kaukojuniin on jo aiemmin varattu hengityssuojaimia ja suojakäsineitä koronavirustartuntojen varalta. Finavia selvittää parhaillaan, onko henkilö liikkunut Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä on tutkittavana yksi henkilö mahdollisen koronavirustartuntaepäilyn vuoksi. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotti asiasta keskiviikkona aamupäivällä.

Henkilöä hoidetaan sairaalassa hengitystieinfektio-oireiden vuoksi. Sairaalan mukaan tutkittavana olevasta henkilöstä on otettu koronavirusnäytteet.

Sairaanhoitopiirin mukaan tutkimustulokset varmistuvat torstaiaamuna. Sairaanhoitopiiri tavoittelee myös niitä, jotka ovat voineet altistua virukselle.

Epäily koronavirustartunnasta tuli esille eilen tiistaina.

Myös Mikkelissä epäillään koronavirusta

Myös Mikkelissä tutkitaan koronavirukseen mahdollisesti sairastuneen henkilön tautiepäilyä.

Asiasta kertoo Yleisradio.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymästä (Essote) kerrotaan, että laboratoriotuloksia saadaan huomenna.

Yle ei uutisessaan kerro, onko Mikkelissä Essoten terveydenhuoltoon hakeutunut henkilö oleskellut ulkomailla vai mistä epäily koronavirukseen sairastumisesta on lähtöisin.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kuvaa tilannetta rajatapaukseksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaan laboratoriotesteihin päästäkseen henkilöllä pitää oireiden lisäksi olla yhteys joko epidemia-alueelle tai kontakti koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön.

VR vakuuttaa matkustamisen olevan turvallista

Kyse on junalla Helsinki-Vantaan lentoasemalta Jyväskylään matkustaneesta henkilöstä. VR:n mukaan henkilö kertoi virukseen viittaavista oireistaan itse.

– Vaunuissa, joissa kyseinen henkilö on matkustanut, on varotoimenpiteenä tehty ylimääräinen tehosiivous, kertoo VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuominen Lännen Medialle.

Tuominen korostaa, että kyse on vasta tartuntaepäilystä. Junissa on näinä viikkoina ruuhkaa hiihtolomien vuoksi. Tuomisen mukaan junissa uskaltaa matkustaa turvallisin mielin.

– Kaukojuniin on varattu hengityssuojaimia ja suojakäsineitä tartuntaepäilyjen varalta. Hyvä käsihygienia on paras tapa suojautua virukselta, Tuominen muistuttaa.

Finavia selvittää matkustajan kulkureittiä

Finavia selvittää parhaillaan koronavirusepäilyn vuoksi sairaalahoitoon hakeutuneen henkilön matkareittiä Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella.

Finavian viestintäpäällikön mukaan tällä hetkellä varmistetaan sitä, onko henkilö liikkunut Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta vai onko hän vain ajanut junalla aseman kautta.

– Me selvitämme parhaillaan, mitä reittiä pitkin matkustaja on liikkunut. Reitin selvittäminen ottaa oman aikansa, Finavian viestintäpäällikkö Annika Kåla sanoo Lännen Medialle.

Mikäli matkustaja on kulkenut lentoaseman kautta, varautumistoimenpiteet aloitetaan heti. Tässä vaiheessa keskustellaan myös terveysviranomaisten kanssa, mitä heidän mielestään lentoasemalla pitäisi tehdä.

– Jos tällainen tautiepäily tulee, me ryhdymme välittömästi toimiin. Olemme tehostaneet lentokentän siivousta jo silloin, kun ensimmäiset tiedot koronaviruksesta tulivat. Meillä on täyden valmiudet tällaisten tilanteiden varalle, Kåla sanoo.

VR:n toimista uutisoi aiemmin keskiviikkona Yle.

Suomessa yksi varmistettu tartunta

Suomessa on todettu aiemmin yksi koronavirustartunta. Kyseessä oli kiinalaisturisti, joka hakeutui sairaalahoitoon influenssaoireiden vuoksi Inarissa.

Hänet siirrettiin hoidettavaksi Lapin keskussairaalassa, jossa otetut testit kertoivat, että kyseessä oli koronavirus. Henkilö saatiin hoidetuksi eikä tauti päässyt leviämään. 

Maailmalta on jälleen keskiviikkona raportoitu tartuntojen laajentuneen. Tulevat viikot ovat THL:n asiantuntijan mukaan ratkaisevia koronaviruksen leviämisen ennustamisessa.

Koronavirustapauksia on tähän mennessä todettu yhteensä noin 81 000, joista Manner-Kiinan ulkopuolella noin 3 000. Tautiin on kuollut 2 760 ihmistä, joista suurin osa Hubein maakunnassa Kiinassa.

Euroopassa on todettu yhteensä noin 380 tapausta. Italiassa selvitetään parhaillaan tartuntaketjuja etenkin Lombardian alueella, mutta virusta on tavattu muissakin maissa.

Juttua on päivitetty klo 11.51: Juttuun on lisätty VR:n kommentit.

Juttuun on lisätty kello 12.14 Finavian viestintäpäällikön kommentit.

Juttuun on lisätty kello 17.08 Mikkelin koronavirusepäilystä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Virus kuin virus niin siitä selvitään ilman liikahoitoa. Tavallinen kotiruoka ja hedelmät kuorittuina sekä käsihygienia riittävät. LÄÄKÄRILLE voi soittaa kuitenkin varmuuden vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin tulin todella räkäisessä nuhassa viime lauantaina Helsingistä IC:ssä vaunussa numero 6.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se olisi viisainta polttaa koko junanvaunu! Vaatisi niin perusteellisen siivouksen oikeilla aineilla, että ei VR:lla ole osaamista eikä aineita hoitaa hommaa oikein!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs kohta alkavat ylioppilaskirjoituk
set ?
Pitäisikö ylioppilaskirjoitukset perua
tältä keväältä ihan vaan varotoimen
piteenä ?
Siellähän me abiturientit istumme
koulun voimistelusalissa; entäpä, jos
1, 5 metrin päässä istuva alkaa ys-
kiä ja pärskiä kesken kirjoitusten;
vad ska göra då ? Salista ei saa
poistua ennen klo 12. 00.
Onnea kaikille ylioppilaskirjoituksiin !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

..kevään ylioppilaskirjoituksiin osallistuu lukemattomia abeja jotka ovat hiljattain käyneet ulkomailla lomareissulla keräten voimia kevään koitokseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pysy! Vaatii oikealla pirtulla ulkoisen käsittelyn ja loput juodaan mielialan kohottamiseksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä ne matkustajat, kukas ne pesee ja puhdistaa, ainahan vaunut puhdistetaan, kyllä korona leviää vaikka vaunut poltettaisiin !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain coronalla saa vauhtia VR:ään, muuten hidastellaan ja vatkutellaan hamaan loppuun asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on pikaisesti myös harkittava, onko maamiesseurantalon Isäntäloossin tilat imuroitava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tulis mieleenkään matkustaa mihinkään just nyt kun influenssakin päällä Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko sitä on matkustaa töiden takia ja kohta meno italiaan kun lennot ostettu aikaa sitten. Tuskin se tarttuu ja kyllä suomessa terveydenhuolto toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveen, työikäisen, hyväkuntoisen, tupakoimattoman miehen riski on pieni, naisen pienempi. Sitä voi pienentää syömällä monipuolista ruokaa (ei vain kiinalaista riisiä) ja tarvittaessa vitamiinejä.

Vanhuksia ja sairaita vaan pitää suojella tartunnoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

13:23
Päivän kotoiluvinkki: Puhdista kahvinkeitin marttojen ohjeilla
13:19
Ajokeli on paikoin erittäin huono Lapissa, puu kaatui talon päälle Kemijärvellä, Oulussa normaali kevättalven sää
13:13
Eduskunta hyväksyi ravintoloiden sulkemisen – pääministeri Marin tunnusti yritysten lisätukitoimien tarpeen
12:49
Toimittajamme seurasi tapahtumapaikalla: Thaimaan kone laskeutui Oulun lentokentälle, tarkastukset sujuivat ripeästi – "Hyvävointisen näköistä väkeä maskit päässä"
11:41
Uusimaa on nyt eristetty muusta Suomesta – tältä tiesuluilla näytti yöaikaan
11:38
Suomen rajat sulkeutuivat äkillisesti – operaatioon osallistuvat kertovat, millaista on valvoa Suomen ja Ruotsin rajaa Torniossa
11:28
Aamuyhdeksään mennessä yli 120 käännytetty ja yksi sakko annettu – Uudenmaan rajojen valvonta on täydessä käynnissä
102
Presidentti Niinistö moittii Ilta-Sanomissa kovin sanoin kansalaisia, jotka eivät tottele koronaohjeita: "Minä en sellaista halua ollenkaan hyväksyä"
50
"Maailma ei palaa ennalleen", sanoo EU-komissaari Jutta Urpilainen – Eurooppa on komissaarin mukaan nyt joukkue, jolla on sama maali
41
Krabista Ouluun palaavat matkustajat joutuvat tarkkaan syyniin –  "Kukaan ei saa lähteä kentältä tai myöhemmin muualta Oulusta julkisilla liikennevälineillä"
30
Pohjois-Pohjanmaalla viisi uutta varmistettua tartuntaa – yksi henkilö tehohoidossa Oulussa
28
Mies kaahasi järjetöntä ylinopeutta Oulun Pohjantiellä, ylitystä liki sata kilometriä tunnissa – myös lukuisat rattijuopot työllistivät poliisia
24
Toimittajamme paikalla: Thaimaan kone laskeutui Oulun lentokentälle, tarkastukset sujuivat ripeästi – "Hyvävointisen näköistä väkeä maskit päässä"
21
Halla-aho: Maahanmuuttajista apu maatilojen työvoimapulaan – "Sopivat kuin nyrkki naamaan"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Lapissa ja Koillismaalla luoteistuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ruohikkopalojen vaara on suuri maan etelä- ja länsiosassa sekä Etelä-Savon maakunnassa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maatilalle töihin

Aina nämä työnvieroksujat jotain keksii. Kaupungissa ei voi tietenkään myöskään töissä käydä kun tiet pölisee ja on auto... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image