Kotimaa

Voittosen seuraajaksi valittiin Viljo Juntunen

Viljo Juntunen (kuvassa) valittiin Olavi Voittosen seuraajaksi. KUVA: Joel Karppanen
Kotimaa 28.6.2014 13:47 | Päivitetty 28.6.2014 18:44
Kaleva, STT

Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen johtokunnan uusi puheenjohtaja valittiin lauantaina. Puheenjohtajaksi valittiin oululainen teologian tohtori Viljo Juntunen.

Valinta tapahtui yksimielisesti.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin rehtori Matti Taskila Kannuksesta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi kenttärovasti Valde Palola Helsingistä.

Vuodesta 2007 puheenjohtajana toiminut Olavi Voittonen käytti tämänaamuisessa SRK:n vuosikokouksessa erovuoronsa.

Seuraaja valittiin kello 15.30 alkaneessa järjestäytymiskokouksessa.

Olavi Voittosen tilalle SRK:n johtokuntaan nousi Jukka Lehto Pudasjärveltä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (76)

Ansari, liikkeen sisällä on tiedostettu, että silloisissa hoitokokouksissa on käyttäydytty väärin ja niissä ei ole ollut läsnä se henki, jolla Jumala haluaa uskovaisten toisia kohdeltavan. On todella kurjaa, että toiset ovat joutuneet kokemaan tuollaista. Ei nykyään ole enää sellaista, itse olen 80-luvulla syntynyt, ja nuo hoitokokoukset olivat ihan outo juttu, kun joskus kuulin niistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suviseurat Pyhäjoella ovat nostattaneet eri tavoin ajattelevien ihmisten tuntoja kovasti. Jotkut kommentit ovat mielestäni olleet vähän turhan teräviä ja jopa lapsellisia. Niin kauan kuin itse muistan, tietyt asiat ovat olleet nk. kiellettyjen asioiden listalla. Esimerkiksi perhesuunnittelu, televison katselu ajankuluna, perhesuunnittelu, meikkaaminen naisilla, hiusten sävytys ym. ym. Itse asiassa moni tekee jotakin noista aivan 100% varmasti vaikka se olisi "syntiä". Kun itse jätin liikkeen v. 1989 henkilökohtaisista syistä, en viitsi vaivautua perusteellisesti ruotimaan sitä kaikkea, mitä todellisuudessa rauhanyhdistysten sisällä tapahtuu. Minulle riittivät ne 1980-luvulla pidetyt hoitokokoukset, joilla ihmisiä piinattiin aivan uuvuksiin saakka. Monet tuntemani henkilöt sairastuivat henkisesti ja joutuivat jättämään uransa koska eivät enää jaksaneet. Kukaan, joka ei ole niitä kokouksia läpikäynyt, ei voi tietää sen henkisen terrorin määrää jota nk. Oulun miehet tekivät. Omat vanhempani kärsivät samaa piinaa kuin minäkin. Siitä huolimatta toivon, että kaikki epärehellisyys tulisi julki ennemmin tai myöhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaaa, että vanhuksen tilalle vähintäänkin yhtä vanhanajan henkilö. Toivoisi nuorempia johtajia tilalle! Ei näillä aikaisemman saapumiserän henkilöillä voi olla pääkopassa tietoa nykynuorison nykymenosta oman liikkeen sisällä. Nuorison meno ei paljoa ns. "epäuskoisista" eroa. Ideologiat jääneet jonnekkin hamaan menneisyyteen. Ei siis muutoksia liikkeen sisällä tiedossa. Yhtä vanhoillisella meiningillä eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mua haittaa, vaikka miehet on tuolla äänessä ja hoitaa asioita. Eivät vaikuta minun uskoon tai uskon asioiden tulkintaan millään tavalla. Itse minä teen ratkaisuni kuunnellen omaatuntoani. Kukaan srk:n jäsen ei siis uudista tai vanhoillista liikettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siunausta, voimia Juntuselle! Fiksu mies. Yhdistyksessä pitää olla luultavasti yli puolet jäsenistä liberaalimpia, jotta yhdistyksen virallinen kanta voisi muuttua monissa asioissa. Eli vuosia, ehkä vuosikymmen vielä menee ennenkuin nainen edes haluaa tämän järjestön johtokuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovin on tuulinen paikka. En usko, että paikalle on kovinkaan paljoa tunkua. Pyrkyä ei ole miesten keskuudessa ja vielä vähemmän naisten keskuudessa, eikä pyrkyryys ole tuollaiselle paikalle hyvästäkään. Nöyrästi, mutta noyristelemättä hän otti tehtävän vastaan. Siunausta siihen tarvitaan! Voimia toivon tehtävän hoitoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuorenpien olisi pitänyt tulla johtoon ja saattaa liike viimeinkin 2000 luvulle nyt muutoksia ei tule ja vanhoillisilla opeilla jatketaan maailman tappiin saakka !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka moni teistä negatiivisista kommentoijista on sellaisia, joita tämä valinta oikeasti henkilökohtaisesti koskee? Vai mennäänkö eteenpäin mentaliteetilla "asiasta en mitään tiedä, mutta vastaan panen"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luojalle kiitos ettei koske meitä henkilökohtaisesti mutta meillä on sentään järki päässä mitä liikkeessä tulisi tehdä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moi.

Silloin kun Kaleva asiasta tiedottaa niin eiköhöhän asia ole julisesti kommentotavissa...

Ja jokatapauksessa tämä lahko tekee itselleen palveluksen laittamalla johtoon 60+ miehiä...

vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valde, Olavi, Matti, Viljo... kaikki miehiä. Selittäkääpä tietämättömälle: onko nyt siis niin, että ko. lahkossa naisilta on kielletty kaikki aktiivinen toiminta liikkeen johdossa? Jos on, niin miksi? Pitävätkö he naisia jotenkin henkisesti alaikäisinä?

Ja jos näin on, saako Suomessa tosiaan olla tällaiseen ajatteluun perustuvia uskonnollisia lahkoja tai kultteja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei siellä naisten ääni kuulu. sitä mieltähän ne on, että nainen vaietkoon. oikeastaan pitäis meidän tavallisten miettiä, että pitäiskö ne haastaa syrjinnästä oikeuteen. sehän on kuin muslimien hommaa alistamisineen. ei sitä täällä vois oikein sallia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla sinun pitäisi haastaa oikeuteen koko katolinen ja ortodoksinen kirkko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi jehna ! Kyllä näkee että muutoksia freesimpään suuntaan on tulossa !! Onneksi olkoon kaikki liikkeen naiset !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (76)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image