Kotimaa

Voimakas tuuli on kaatanut puita ja katkonut sähköjä – vesi on noussut teille useissa paikoissa

Etelä- ja Länsi-Suomessa sataa ja myrskyää. Helsingissä merivesi peitti pyöräteitä ja peitti puistonpenkkejä.
Kotimaa 22.2.2020 20:26 | Päivitetty 22.2.2020 22:30
STT

Voimakkaimmillaan tuuli puhalsi puuskissa Kustavin Isokarilla 31,9 metriä sekunnissa.

Voimakkaat tuulet kurittivat lauantaina varsinkin maan länsi- ja eteläosia. Sähköttä kärvisteli iltakymmenen jälkeen noin 21  000 kotitaloutta etenkin lounais- ja etelärannikolla ja idässä, kun kova tuuli kaatoi puita sähkölinjoille. Vähäinen routa ja märkä maaperä saattavat edesauttaa puiden kaatumista.

Voimakkaimmat tuulenpuuskat olivat lauantaina Rauman ja Turun välisellä akselilla. Esimerkiksi Kustavin Isokarilla mitattiin 31,9 ja Rauman Kylmäpihlajassa 31,6 metriä sekunnissa, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta.

Vesi nousi teille muun muassa Turussa, Porvoossa, Salossa ja Eurajoella. Merivesi oli lauantaina korkealla etenkin Lounais-Suomen rannikolla. Ilmatieteen laitoksen mukaan esimerkiksi Rauman Ulko-Petäjäksessä merenpinta oli 135 senttiä ja Turun Ruissalossa 105 senttiä normaalia korkeammalla.

Tuuli ja runsas vesisade pitivät pelastuslaitokset monessa kunnassa kiireisinä. Työlistalla oli muun muassa repsottavien kattopeltien kiinni naulaamista ja kaatuneiden puiden raivaamista.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoi Twitterissä, että sillä oli yli sata vahingontorjuntatehtävää. Helsingissä pelastuslaitoksella ja sopimuspalokuntien yksiköillä oli tuulen aiheuttamia tehtäviä nelisenkymmentä. Sen sijaan meriveden nousu ei aiheuttanut pääkaupungissa tehtäviä, pelastuslaitos kertoi Twitterissä. Varsinais-Suomen pelastuslaitos puolestaan kertoi Twitterissä hoitaneensa yli sata vahingontorjuntatehtävää, joista valtaosa oli kaatuneiden puiden raivaamista.

Tuulet voimistuvat edelleen

Tuulet voimistuvat entisestään sunnuntain vastaisena yönä. Ilmatieteen laitoksen mukaan maan eteläosassa, Satakunnassa, Pirkanmaalla ja Etelä-Savossa länsituuli puhaltaa puuskissa 20 metriä sekunnissa, alueen länsiosassa paikoin jopa 25 metriä sekunnissa.

Voimakas tuuli aiheuttaa edelleen puiden kaatumisia ja sähkökatkoksia.

Tulvakeskuksen mukaan joet voivat tulvia paikoin alavammille pelloille Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Uudellamaalla.

Sunnuntainakin Ilmatieteen laitos varoittaa korkeasta merivedestä varsinkin länsirannikolla. Lisäksi etelärannikolla on voimassa aallokkovaroitus.

 

MAINOS

Kommentoi

Kaikki tämmöset luonnonoikut on ilmastomuutoksen syytä piiperoijen ja ohisalon mukaan :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se baarinpitäjä ollut huolissaa, soitti panimolle ja kysyi "Milloin se olut on Kustavissa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image