Kotimaa

VM julkisti laskelmia hallituksen ki­ris­tys­toi­mis­ta

Hallitus ilmoitti eilen vaihtavansa ylityökorvausten ja sunnuntailisien leikkaukset lomarahan pienentämiseen 30 prosentilla. Kuvassa Alexander Stubb (kok.), Juha Sipilä (kesk.) ja Timo Soini (ps.). KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 29.9.2015 18:29
STT

Valtiovarainministeriö on julkistanut hallitukselle valmistelemansa taustamuistiot. Muistiot liittyvät hallituksen esityksiin kilpailukykyä parantavista toimista.

Taustamuistiot sisältävät muun muassa laskelmia yksikkökustannusten alentamiseksi.

Hallitus ilmoitti eilen vaihtavansa ylityökorvausten ja sunnuntailisien leikkaukset lomarahan pienentämiseen 30 prosentilla. Aiempi päätös olisi pienentänyt yksityisen sektorin yksikkötyökustannuksia yhteensä 1 prosentilla, kun uudesta ratkaisusta koituu laskelmien perusteella 1,3 prosentin säästöt.

Valtiolle lomarahan pienentämisestä koituu laskelmien perusteella 61 miljoonan euron bruttosäästö ja kunnille 299 miljoonan euron.

Kaikkiaan hallituksen kiristystoimien bruttosäästöt valtiolle ja kunnille ovat laskelmien perusteella yhteensä 1 538 miljoonaa euroa. Yksikkötyökustannuksia alentavat toimenpiteet kuitenkin pienentävät palkkasummaa, mikä heijastuu myös valtion, kuntien ja kirkon verotuloihin sekä erilaisiin julkistalouden veronluonteisiin maksuihin.

Mukana on myös laskelmia säästöjen kustannus- ja työllisyysvaikutuksista.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Herrat ja narrit poseeraa ja nauttii täyttä päivärahaa + kulukorvaukset ja lisät ja ties mitä. Kyllä siellä takahuoneessa mahtaa nauru maittaa kun herrojen mokat maksaa kansa taas kerran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämäkin säästöt on jo syöty ennen kuin niitä on ehditty edes implementoida. Odotan jo mielenkiinnolla vuoden 2017 budjettia. Se tulee olemaan todella karua luettavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kirkko on edes mainittu? Eihän tässä ole mainittuna muitakaan kerhoja, joiden jäsenmaksu on vapaaehtoinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieneläkeläisten joilla on alle tonnin kuussa eläke ei pidä edes aatella mennä sorkkimaan asuntotukea. Muutenkin jo ahtaalla, ettei saa ruokaa tarpeeksi elikkä ravintoa, joskus olisi oikeaa, eikä ainaisia alennusruokia. Ei saa lääkkeitä, eikä mitään vaikka turhaahan tässä valittaa, tää Sipilä on ottanut todella tappolinjan, en jaksa en tajua tätä mitä meille on tapahtumassa. Todella kapitalistinen hallitus tällä kertaa, mutta onhan ohjaksissa kova liikemies, he eivät tunne sääliä, paraskin uskovainen. Vaikken usko itse yhteenkään uskontoon, ne on ihmisten kehittämiä, Jumala on jotain paljon suurempaa kuin he osaavat aatellakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tässä voi hallitusta syyttää "kapitalismista", järkeähän siellä yritetään käyttää. Ajattelepa vassari- tai demariveljiäsi, jotka väärinkäyttävät esim. työttömyystukea. Eivät he murehdi pieneläkeläistä, vaan kahmivat itselleen kuulumattomia etuuksia. Se on pois yhteisestä pussista ja sinunkin lääkkeistäsi. Ahneus ja häikäilemättömyys ovat jo kauan sitten ajaneet vasemmalta ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei vaan,
minullakin nettotulot jää alle 700 euron. Asumistuki auttaa mutta sielläkin on sääntönsä kuinka paljon vuokra saa maksaa. No makaronilla, perunoilla ja kaurapuurolla elää. Ja jouluna vois tehdä vaikka uunissa paistettua kaurapuuroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole vielä kenenkään viisaamman kuullut puhuvan sisäisestä devalvaatiosta siinä mielessä, että kyllähän myös palkansaajien hankkimien palveluiden pitäisi halventua kun niihinkin tehtävän työn hinta pienenee. Eli kaupasta pitäisi jatkossa saada leipää halvemmalla, autojen korjaaminen halpenee, rakennustyön hinta pienenee. Eli ostovoima ei oikeasti pienene samassa suhteessa kuin leikkauksia tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin riittämätöntä nappikauppaa. Ongelma on nyt jossain muualla ja näyttäisi siltä, että ongelman juuri piilee tuossa, että valtiolle ja kunnille tulee yhteensä satojen miljoonien säästöt jos lomarahoja pienennetään 30%. Tämän täytyy tarkoittaa sitä, että kunnilla ja valtiolla on palkkalistoilla satojatuhansia virkamiehiä ja muita hallinnon työntekijöitä. Miten kummassa näin pieni Suomen kansa voi ylläpitää satojen tuhansien virkamiesten armeijaa? Onko meillä "muutama" sääntö liikaa vai miksi tuollainen legioona tarvitaan? Miten me olemme edes päätyneet tilanteeseen jossa kukaan ei edes pysty luettelemaan kaikkia virastoja mitä meillä on, sillä niitä on niin paljon. Voin seku heittää lonkalta muutamia lyhenteitä ja taatusti joku niistä on jonkun viraston nimi. Kokeillaan: Abba, Babba, Cinni, Dolly, Emssi ja niin edelleen. Monta osui?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image