Kotimaa

Virkkunen: Kuntauudistus vasta alkusoittoa

KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 3.12.2011 12:49 | Päivitetty 3.12.2011 13:26
STT
Kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkusen (kok.) mukaan kuntauudistus on vasta ensimmäinen askel muutoksissa, joilla palvelut pyritään turvaamaan tulevaisuudessa.

Virkkusen mukaan kuntien on löydettävä uudenlainen tapa tuottaa palveluja, sillä todella kovat ajat ovat vasta alkamassa väestön vanhetessa.

Virkkunen puhui tänään SDP:n kuntafoorumissa Helsingissä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Se on Virkkusen turha valehella mistään palavelujen turvaamisesta! Mittään muuta ei tässä oo takana ku se, että valtio kuristaa rahahanat kiinni kaupunkien ympäryskunnilta ja pakottaa ne liittymään "issoon kaupunkiin". Oululaisetki päättäjät on saatu jotenki huijatuksi tähän juoneen. Mitähän lie hyväveliporukoissa ja muissa salaseuroissa sovittu ja mitä lienee päättäjille luvattu, että on tähän hulluuteen saatu alakamaan? Katotaanpa tässä muutama vuosi niin nähhäänpähän, että perseelleen on menny Oulunki ympäryskuntien asiat: palavelut on sillon lähes kaikki siirretty kaupunkikeskukseen. Koulut ja lukiot ynnä muut kunnallispalavelut ja valtion viranomaisten palvelut lakkautettu "syrjäkyliltä" mukamas kustannustehokkuuven ja säästöjen nimissä. Muhoksellaki näyttää tämä kehitys jo olevan hyvässä vauhissa: Verotoimisto lähti, Metla lähti ja huhutaan, että työvoimatoimistollaki on lähtölaskenta parraillaan menossa. Mitenkähän lie Muhoksen lukion laita, varmaan seki on vasaran alla kohta. Mutta kuten oon sanonu, Muhos on ja pyssyypi Muhoksena, ainaki niin kauan ku jaksetaan tapella Virkkusia ja Kataisia vastaan!. Keskustapuolueessa on turvamme tassä asiassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkkunen on ihan oikeassa. Jatkuvasti olemme yrittäneet tokottaa kansalaisille, kuinka NWO, uusi maailmanjärjestys on parhaillaan yhä väkivaltaisemmin tunkemassa keskuuteemme. Muistin virkistämiseksi totean, että NWO tarkoittaa yhtä jumalaa, yhtä "uskontoa" , yhtä hallintoa, yhtä arvoa (rahaa), yhtä armeijaa, raakaa väestöpolitiikkaa ja totaalista kontrollia jokapäiväisessä elämässä. Ihmettelen kuinka korkealle Illuminatin pyramidin askelmalle Virkkunen on jo edennyt?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi nuista kunnista pitää aina tehdä niin suuria numeroita?? Posiollakin vahuksille olisi hoitopaikkoja mutta kunnan päättäjät sanovat hoitohenkilökuntaa irti,tällätavallako kuntapalveluja järjestetään. Kysyn sinulta ! Kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkusen (kok.) Aiotko puuttua kyseisen kunnan politiikkaan vai ummistatko silmäsi?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihmeen ajojahtikohde nämä vanhukset ovat! He ovat sitä ikäluokkaa, jotka ovat olleet rakentamassa ja raivaamassa myös Henna Virkkuselle menestyksen- ja nokitteluntietä. Vanhukset ovat kovalla työllä hankkineet toimeentulonsa, maksaneet veronsa, kasvattaneet lapsensa ja eläneet kovia aikoja. Ei ole vanhusten syy, että nyt veronmaksajat ovat vähissä ( huoltosuhde kärsinyt ). Heillä oli oikea perhe. Menestymisen ja kehityksen kilpajuoksu yhdessä lapsi, korkeintaa kaksi on tuonut tulosta. Nyt pyritään kalliisti hoitamaan kieroutunutta perhepolitiikan seurausta. Ja joilekin vanhuksille huutolaisaika toistuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen joka vastustaa palvelujen rakenteellista kehittämistä (=kuntauudistusta) sanokoon mistä rahat kasvaviin kustannuksiin otetaan? Kuinka paljon yli 30%:n kunnallisvero saa pienissä kunnissa nousta ja olet yhä valmis säilyttämään pienen kunnan itsenäisenä? Valtio ei voi lisätä menojaan ja lapioida rahaa pienille kunnille vaan valtion ylivelkaantuminen on voitava saada kuriin. Nyt syödään enemmän kuin tienataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä saatte te kokoomusta äänestäneet.Olkaa hyvä ja pahempaa on tulossa.Ministeri Henna Virkkunen laittaa asiat uuteen kuosiin mielellään.Niinhän Virkkunen saneerasi opetusministeriaikanaan edellisessä hallituksessa yliopistojen ja koululaitoksen hankkeita uuteen "huonoon"=kokoomuslaiseen kuosiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää valittako. Kansa halusi että veroja pienennetään ja Kokoomuksen johdolla veroja on myös pienennetty. Joten, nyt niitetään mitä on kylvetty. Eli kun on vähän laitettu niin ei voi paljoakaan ottaa ja omalla lompakolla täytyy teidän kaikkien tulla toimeen. Pärjäät tai et.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkkunen on tavoitteellinen siirryttäessä täydelliseen tasaveroon. Valtio ulkoistaa ja sysää vastuunsa kunnille. Verojen tuloutus valtiolle pohjautuu tulevaisuudessa kulutuksen verottamiseen, varainsiirtoveron, arvonlisäveron, polttoainevero yms. kertymiin ja vihreät taputtavat karvaisia käsiään. Nykyinen keskitulon saajan palkasta pidätetty vero on noin 30%, joka jakautuu eri kategorioihin. Tulevaisuudessa kunnat ja kaupungit perivät veroa noin 30 snt jokaisesta ansaitusta eurosta, eli kunnallisvero tulee olemaan 30% ja valtion tulovero kenties poistuu kokonaan. Tämä on ollut tavoite kokoomuksella kautta aikain, ollessaan hallitusvastuussa. Kerta suorituksella tuollaisiin ei siirrytä, mutta vähitellen kyllä. Vastalääke näihin on progressiivinen kunnallisvero!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallintopuolella voitaisiin vähentää kuluja turhia johtajia, kuten palvelujohtajia, vähentämällä. Nyt ollaan menossa vikasuuntaan, kun päällikköjä vain lisätään ja kuluja tulee lisää. Mitä tällainen meno tarkoittaa? Jos kuntia yhdistetään, niin heti ja samalla pitäisi antaa potkut turhille johtajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkille työtön: Mitä luulet, että jos palveluiden taso yritettäisii pudottaa 70-luvun tasolle, niin millainen metakka siitä nousisi? Siinä leikattaisiin koulutusta, terveydenhuoltoa ja eläkkeitä aika karulla kädellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sehän on ministerin palkkatasolla ihan sama missä ne on,muttei meikäläisen tulotasolla ole vara kuljeksia ihan mihin sattuu ja minne asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuntien veroprosentit ovat koko ajan nousussa ja veronmaksajien määrä vähenee, eikö tämä ole kestämätön asia? Pakko hakea säästöjä ja samoilla hallinnollisilla kuluissa kattaa isomman väestöpohjan palvelut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan ekana pitais laittaa yhteen pk-seudun kunnat, jotka muutenkin jo ovat yhta tyossakanti- ja talousaluetta. Aivan alytonta ettei niita ole jo yhdistetty vaikka alueen kauppakamarin sit? vaatimalla vaatii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lehdet vain hymistelee näillä jutuilla. Tämä samainen kokoomus ministeri teki yliopistouudistuksenkin. Ketkä siinä menetti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkkusen puheet ovat selvästi rasistisia. Herätys kokkare-ja vihermammat vaatimaan Virkkusta ruotuun. Onneksemme syyskuun vaalien jälkeen komento muuttuu ja Virkkunenkin pääsee lepoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Oletko käynyt missään Afrikan maassa? Minä olen 26:ssa. Afrikassa taitaa olla nykyään 55? valtiota niin suosittelen ystä... Lue lisää...
Sad but true...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image