Kotimaa

Virkkunen harkitsisi vaihtoehtoja us­kon­non­ope­tuk­sel­le

Kotimaa 12.7.2009 19:32
STT

Opetusministeri Henna Virkkusen mukaan kaikille yhteistä uskontotietoa voitaisiin Suomessa pohtia yhtenä vaihtoehtona uskonnonopetukselle.

- Se on pohtimisen arvoinen asia. Tällä hetkellä en kuitenkaan näe isoa tarvetta nykyisen uskonnonopetuksen muuttamiselle, sillä luterilaisuus on vahva pohja suomalaiselle yhteiskunnalle, hän toteaa Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisessa.

Virkkunen toivoo, että tuntijaon ja opetussuunnitelman uudistusta käsittelevä työryhmä pohtisi myös uskonnonopetuksen määrää ja sisältöä.

Monikulttuurisuus on haaste koulujen uskonnonopetukselle. Suomessa toimii tällä hetkellä noin kahdeksansataa uskonnollista yhteisöä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Hei! Mihin 'luterilaiset liperit' ovat kokoomukselta häipyneet!!?? Kannattaa suosisa sitä uskontoa, mitä isämme ovat 1600-luvulla ase kädessä puolustaneet eikä 'pokata' liikaa muita jumalia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osalle kommentoijista tiedoksi: Virkkunen EI arvostellut kirjoituksellaan kristinuskoa. Elämänkatsomustieto on oppiaineena tieteellisempi ja laaja-alaisempi, sekä enemmän suvaitsevaisuuteen kasvattava, kuin ev. lut. uskonnon opetus. Tästä on minulla opettajana henkilökohtaisia kokemuksia. Eli: elämänkatsomustieto pitäisi saada koulussa pakolliseksi aineeksi, ja sen lisäksi oppilas voisi opiskella uskontoaan, mikäli hän/vanhemmat niin tahtovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai että voisi harkita, kun kerran: " sillä luterilaisuus on vahva pohja suomalaiselle yhteiskunnalle" - Luterilaiseen uskoon kasvatettu protenstantti puolueen jäsen avaa suunsa, jotta Kokoomusta ei muistettaisi sotkussa, siis vaalirahoitus sotkussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa Virkkunen. Vihdoinkin järkiavaus tähän keskusteluun. Kirkko irti valtiosta. Pakkouskonto pois kouluista. Verotusoikeus pois luterilaiselta kirkolta. Se maksakoon joka haluaa, ei pakkoa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa kansasta kuuluu kirkkoon, olisi todella väärin, os tämä tytönhuitukka Virkkusen toteuttaa omia ajatuksiaan. Mistä näitä outoja tyyppejä löytyy, jotka eivät ainakaan edusta kansaa kuten pitäisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ELÄMÄNKATSOMUSTIETO PAKOLLISEKSI, USKONTO VALINNAISEKSI AINEEKSI! Mutta tätähän tuo pyrkyritäti ei uskalla edes ehdottaa, puolivillaista toimintaa, nii kuin kokoomuksen meno muutenkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on sen verran homogeeninen maa vielä suurilta osi valtakuntaa poikeus helsinki. Kristillistä opetusta ei pitäisi sivuuttaa, koska enemmistö edustaa sitä, ja demokratia on enemmistö valtaa ei vähemistö, se on diktatuuria. Lapset saavat arvoja perinteisistä opetuksista, minun mielestä myös pitäisi miettiä olisiko sallittava, että jos lapsen vanhemmat tahtovat, niin kieltää kehitysopin opettaminen lapselta koulussa. siihen rinalle voisi ottaa jonkun muun biologisen aiheen jonka lapsi suorittaa tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkko pitäisi saada pois kokonaan tuosta yhtälöstä. Uskonnot voisi siirtää historian yhteyteen ja puhua uskontojen historiasta ja kulttuurista tieteellisestä näkökulmasta. Tällöin poistettaisiin yhden uskonnon implisiittinen "oikeellisuus" eikä myöskään olisi tarvetta elämänkatsomukselle vaan kaikki voivat istua samoilla tunneilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimim. Kotien täytyy saada sanoa mielipiteensä, ET on hyvä oppiaine, mutta sitä eivät esimerkiksi SAA opiskella valtionkirkkoihin kuuluvat. Ennen tämä tarkoitti lähes kaikkia, joten tietenkään sitä ei paljon opiskeltu. Edelleenkin vain 10-20 % oppilaista on sellaisia, jotka ylipäätään lain mukaan voisivat osallistua ET:n opetukseen. Lisäksi ainakin vielä 90-luvulla minun lukiossani ET:n opiskelu oli tehty tarkoituksella niin vaikeaksi, että ei ihme, että meitä oli 600 oppilaan lukiossa vain alle 10 hengen ryhmä. Tulevaisuudessa tilanne on vissisti eri, kun viime aikoina netin kautta kirkosta eronneet massat alkavat saada lapsia ja he tulevat kouluikään. Saapa nähdä, miten tilanne sitten kehittyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä asia. Yleinen uskontotiede, uskontojen historia, elämänkatsomustiede tms. on ehdottoman sivistävää. Koti ja oma kirkkokunta hoitakoon sitten varsinaisen hengellisen kasvatuksen jokaisen vakaumuksen mukaan. Kirkot ja kodit voivat itse järjestää vuotuiset tilaisuutensa. Koulun tehtävä ei ole pönkittää minkään ryhmän uskonnon levitystä. Yleinen uskontojen tuntemus on omiaan lievittämään ennakkoluuloja toisin ajattelevia kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäinen järkevä ehdotus sekoomukselta. Yksityistäkää valtionkirkko ja eduskunta kuten olette jo yksityistänyt kaikki kannattavat yritykset. Muutamia mainitakseni fortum, autokatsastus jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä hyvä. Viimeinkin ollaan menossa järkevään suuntaan, ja pakkosyöttö aivopesusta pois. Joku täällä kritisoi kristinuskon vastaan hyökkäystä. Sinulle voin sanoa, että sinun luterilaisia on maailmassa niin vähän, että onko niin pientä mittaria olemassa, millä sen voisi ilmaista. Mikä näista kaikista humpuukeista sitten on se oikea? Eli pois vain kouluista aivopesu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elämänkatsomustietoa saa opiskella vain kirkkoon kuulumaton. Kirkon jäsen osallistuu uskonnon opetukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image