Kotimaa

Vi­ran­omais­val­vo­jat heräsivät Oulun hy­väk­si­käyt­tö­ko­huun

Vuosia jatkuneesta hyväksikäytöstä on nostettu syyte Oulun käräjäoikeudessa. KUVA: Teija Soini
Kotimaa 14.10.2016 7:00 | Päivitetty 14.10.2016 9:46
Susanna Kemppainen

Valvira ja Aluehallintovirasto ovat havahtuneet Oulussa paljastuneeseen poikkeukselliseen lapsen hyväksikäyttötapaukseen.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran terveydenhuollon valvontaosasto tiedusteli torstaina Pohjois-Suomen Aluehallintovirastolta, millaisiin toimiin Avi on tapauksen vuoksi ryhtynyt.

Valvira otti asian vireille heti tapauksen julkitulon jälkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä. Myös Avi otti sen tutkittavakseen tuolloin. Se on vaatinut asiasta selvitystä Oulun kaupungilta.

Kaupungin selvityksen saatuaan Avi päättää, vaatiiko se selvitystä myös muilta hyväksikäytetyn lapsen kanssa vuosien saatossa tekemisissä olleilta tahoilta.

”Lehtitietojen perusteella on aivan selvää, että tätä tapausta pitää selvittää. Katsomme, onko tässä jotain, mihin meidän pitää valvovana viranomaisena puuttua”, Avin lakimies Heli Kajava kertoo.

Hänen mukaansa Avi saattaa pyytää asiasta selvitystä myös muilta tahoilta.

”Katsomme koko kokonaisuuden läpi eli sen, mitkä kaikki tahot tähän mahdollisesti liittyvät ja sen jälkeen arvioimme, mihin toimenpiteisiin se johtaa.”

Oulussa on aloitettu selvitykset Kalevan julkisuuteen tuoman tapauksen vuoksi. Oulun kaupunki on aloittanut sisäisen selvityksen ja Oulun poliisilaitos esiselvityksen asiasta.

"Olivia" kertoi 1. lokakuuta Kalevassa, kuinka hän joutui isänsä seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi 9-vuotiaasta lähtien. Hänelle tehtiin useita abortteja, ensimmäinen 11-vuotiaana. 17-vuotiaana hän synnytti isälleen lapsen.

Isää vastaan on nostettu syyte törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Sitä käsitellään oikeudessa parin viikon päästä.

Juttua muokattu 14.10. kello 9.45 muokkaamalla Valviraan liittyviä tietoja virastosta perjantaina saatujen tietojen perusteella.

Lue lisää 14.10.2016 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

On se fiksua olla puutumatta asiohiin ajoissa jotta on työtä tulevaisuudessa muutenkin huteralla uralla...
tätä tapahtuu liian usein suomessa koska on "liikaa kokkeja keittiössä" ja jokainen haluaa olla micheliinikokki... .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tää ei ole mikään rotujuttu vaan käsittämätöntä vatulointia - kun tyttölapsi tulee raskaaksi eikö ensimmäinen ajatus viranomaisella ole ottaa dna-testit koko perheen miesväeltä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinpitkä hyväksikäyttö ei olisi onnistunut Suomalaiselta mieheltä, mutta tämä erilainen kulttuuri antaa tällaiseenkin härskiyteen mahdollisuuden. Ja meillähän riittää näitä ymmärtäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viranomaiset heräsivät ongelmaan jota viranomaiset peittelivät niin kauan ettei asialle voi mitään tehdä, hienoa ja kannattavaa työtä viranomaisilta jotka jatkavat työtänsä ja saavat palkan joka kuukausi koska tarvitaan viranomaisia ettei tämmöistä tapahdu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei lakkaa minua hämmästyttämästä että kun Suomessa on kuitenkin kohtuu iso (ja kallis) tuo julkinen puoli, jonka tonttia mm. näiden tällaisten tapausten hoito ja valvonta pitäisi olla, niin eivät silti tällaista kohtuu perusasiaa saa hoidettua.

Kuinka se voi olla mahdollista!? Pistää kysymään että mitä siellä minun verorahoilla sitten puuhastellaan!!? Kuinka paljon pitäisi vielä veroja korottaa että tällaiset perusasiat todellakin tulisivat hoidettua!!??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

on jossainmäärin kyseenalaista jos ensin ei tarkasteta kirjausten todenperäisyyttä sosiaalihuollon ja terveydenhuollon asiakkaana olleelta. Tunettu ja useissa aiemmissa tutkimuksissa on toistuvasti tullut esiin kirjausvirheitä, asiaankuulumattomuuksia, asiayhteydestä iroitettuja, väärinymmärryksiä tai tahallisia jopa keksittyjä kirjaamisia jotka ovat vahingoittaneet asiakkaan asemaa.
Tutkimuksen luotettavuus on sitä kyseenalaisempi, kuta enemmän se perustuu vääriin esitietoihin, mikä vääjäämättä johtaa vääriin johtopäätöksiin.
Esimerkkejä löytyy niin Avilta, Valviralta kuin näitä ylemmiltä laillusuusvalvojilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkaatekevät eivät suoraan voi asioihin vaikuttaa eivätkä saa. En kehottaisi ketään olemaan rasistinen mutta kyllä tien puolen saa ihan itse valita vähän joka asiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain jää vuoren huippu. Ei virkamiehiä kiinnosta oikeasti. Sama asenne kaikkialla. Nyt yritetään kauheasti julkisuuskuvaa vähän laastaroida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika äkkiä nopiasti ja herkästä Oulun joku "Taho" alakaa miettiin kelle asia kuuluu. Nyt ei oo niin kova kiire.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää viitsikö. Jos tehdään huostaanotto, niin te punavihreät olisitte syyttämässä rasismista ja vieraan kulttuurin ymmärtämättömyydestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu-ilmiö. Yksi ryhmä ollut luupin alla,vaikka tiedossa on että sitä tapahtuu muutamia % koko väestöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö 11-vuotiaan tapauksessa koskaan kysytty kuka oli ollut tulevan lapsen isä? Olisi pitänyt edes aavistaa/arvailla, että kyseessä on aikuinen mies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu tosi ihmeelliseltä, että viranomaistaho puuttuu asioiden kulkuun vasta, kun joku tiedotusväline on ne ottanut esiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee väkisinkin mieleen millainen tausta on tällä viranomaisella, joka ei ole puuttunut seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Onko mahdollisesti itse hyväksikäytön uhri tai hyväksikäyttäjä. Mikä taustassa on estänyt puuttumasta asiaan. Sanotaanhan, että käsittelemättömät asiat omassa menneisyydessä aiheuttavat samaa käytöstä itsessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

15:58
MV-julkaisun toiminnassa keskeisessä roolissa ollut nainen sai ehdollista rahanpesusta Oulun käräjäoikeudessa – kierrätti rikoksella saatuja keräysvaroja miehensä tilin kautta
15:13
Miehelle sakot ympäristön turmelemisesta – kuljetti ja jätti purkujätettä omistamansa kiinteistön alueelle
14:35
Lähes miljoona siviiliä on paennut sotaa Luoteis-Syyriassa – YK:n päällikkö: Syyriaan uhkaa syntyä "2000-luvun suurin humanitaarinen kauhutarina"
14:31
Nuoren kuljettajan ajama kelkka törmäsi laavuun Savukoskella, matkustaja kuoli – kuljettajalle päiväsakkoja kuolemantuottamuksesta
14:17
Aurinkosuudelma-näyttelyn avajaisissa kävijäennätys Oulun taidemuseossa – Ellen Thesleffin taide kiinnostaa yleisöä poikkeuksellisen paljon
13:30
Oulun Hiukkavaarassa alkaa Family Fortnite -pelikurssi varhaisnuorille ja heidän vanhemmilleen
13:05
Yhdysvalloissa esivaalikisa virkistyy miljardööristä – Michael Bloomberg mukaan demokraattien vaaliväittelyihin
46
Oulun kauppakamari: Työvoimapulasta voi tulla matkailualan kehityksen este, oman auton käyttöä työmatkoihin pitäisi syrjäseudulla tukea
23
Suomi on menettämässä yli 300 miljoonaa EU:n maataloustukia – Hallitusohjelman ylimalkainen kirjaus lupaa korvata leikkaukset, mutta hallitus ole vielä käsitellyt linjausta
23
Ulosottovelallinen voi saada puoli vuotta aikaa, jolloin palkkaa ei ulosmitata – Lykkäystä pitää hakea, ja viime vuonna puolelle hakijoista sanottiin "ei"
20
Kaupunki perustaa säätiön Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen toteuttamista varten – Kulttuurille myös oma pitchauskisa
18
Jokien vedenpinnat ovat korkealla ja hyydepadot uhkaavat Pohjois-Pohjanmaalla – "Ei tämä ole normaali helmikuun tilanne"
16
Lehti: Suomalaiset innostuivat muovinkierrätyksestä niin, että muovipakkausjätettä joudutaan pian viemään ulkomaille kapasiteetin loppuessa
13
Espresso House avaa kahvilan Oulun Ideaparkiin, Rotuaarin kahvila avaa ovensa helmikuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

365 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karjasillan hometalo

Nimenomaan. Purkuun vain. Ja voihan siitä uudesta tehdä saman näköisen. Mitään spesiaalia ei noissa karjasillan mörskiss... Lue lisää...
Kopio.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image