Kotimaa

Tilaajille

Viikon lopuksi: Sairaaksi diagnosoitu nuoruus on herkkä hoidettava – puheet siitä, kuinka ennenkin jaksettiin kahlata umpihangessa ovat joutavia ja suuren ongelman syrjään sysääviä

Toimittaja Petri Hakkarainen. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 16.2.2019 20:00
Petri Hakkarainen

Nuorten mielenterveysongelmista on tullut kansantauti, jonka syitä vasta arvaillaan. Apua on helpompi hakea kuin ennen, mutta tutkija varoittaa myös läpi arjen tunkevan diagnosoinnin vaaroista.

Yli 400 000 suomalaista saa vuosittain sairausvakuutuskorvausta masennuslääkkeistä. Uudenmaan erikoissairaanhoitopiirin alueella melkein joka kymmenes nuori on psykiatrisen erikoissairaanhoidon asiakas. Digipelaaminen tai perheen vähävaraisuus on ongelma yhtä monelle. Joka neljäs lapsi elää perheessä, jossa vanhemmalla on hoitoa vaativa mielenterveysongelma.

Tilaajille

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image