Kotimaa

Viikon hyvät uutiset: Uusi kir­jal­li­suus­pal­kin­to, asuntojen hinnat kertovat kasvusta ja säille ei voi kuin nauraa

Jalkautumisia-sarja: VälivainioJalkautumisia-sarja: Välivainio KUVA: Leinonen Jukka
Kotimaa 14.5.2017 11:30 | Päivitetty 14.5.2017 11:48
Kaleva

Ikävien uutisten lisäksi maailmassa tapahtuu myös hyviä asioita. Kalevan verkkotoimitus listaa poimintoja kuluneen viikon hyvistä uutisista.

1. Perjantaina kerrottiin, että Oulun kirjailijaseura alkaa jakaa vuosittain uutta Botnia-kirjallisuuspalkintoa, jonka suuruus on 10 000 euroa.

Palkinto on tarkoitettu kirjailijoille, jotka asuvat tai ovat kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta.

Palkinto on laaja-alainen. Se voidaan myöntää kaunokirjallisuuden lisäksi myös sarjakuvateokselle, tietokirjalle sekä lukutaitoiselle yleisölle suunnatulle nuorten- ja lastenkirjalle.

2. Oulussa on asuntojen tuoreen hintaennusteen mukaan parikin aluetta, joilla asuntojen hintojen ennustetaan nousevan Suomen kärkivauhtia tulevana vuonna, mikä miellyttänee ainakin asuntojen omistajia.

Ilmiö kertoo myös kaupungin vireydestä.

3. Vaikka toukokuun sää on ollut historiallisen ankea, tämä video ei ole: meteorologi Pekka Pouta ei voinut hillitä naurua ennustaessaan toukokuulle lumisateita ja jopa viiden asteen lämpötiloja.

Välitön klassikko saa hyvälle tuulelle!

MTV:n meteorologi Pekka Pouta repesi kesken suoran lähetyksen, kun hän oli kertomassa lähipäivien sääennustetta.

4. Oululainen Health to Organic Cafe & Deli -ketju laajentaa toimintaansa.

Kolmas H2O-kahvila on avannut ovensa Kempeleen Zempissä, ja tarkoitus on perustaa neljäs kahvila Oulun alueelle vielä ensi syksynä.

Ketju on erikoistunut itse tehtyyn luomuruokaan ja lähituotteisiin.

H2O-ketju on avannut uuden kahvilan Kempeleessä KUVA: Health to Organic Cafe & Deli

5. Oululainen autokauppias  valittiin vuoden nuoreksi yrittäjäksi. 24-vuotias Nukari on Takuullecom Oy:n perustaja ja yrittäjä. Yritys on keskittynyt henkilöautojen ja moottoriajoneuvojen vähittäiskauppaan

6. Rovaniemen kaupunki palkkasi muusikon, joka vierailee esimerkiksi palvelutaloissa, lastenkonserteissa ja kylätapahtumissa. Palkattu muusikko on Jari Karjalainen, joka on opiskellut soittamista ja laulamista monipuolisesti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Asuntojen hinnat kyllä toisaalta laskivatkin.
Nim merk. Kokemusta on!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja Euroviisuissa voitto tuli pitkästä aikaa pelkän melodian voimalla. Glitteri, pyrotekniikka ja lavashow eivät purreet tällä kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuntojen hinnannousu ei ole hyväksi kenellekkään. Verojen kautta asumistukeen valuu järjettömät määrät varoja koko ajan lisää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:28
Tulivatko helteet jäädäkseen? Pekka Pouta vastaa
9:23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
9:00
Työllisyysasteen nousu hiipui, työttömyys väheni hieman – Kevään aikana työllisyyden kasvua nähtiin enää hyvin vähän
8:40
Britannian uusi pääministeri selviää tänään – tulos kerrotaan alkuiltapäivästä Suomen aikaa
8:35
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
7:49
Elokuvallisia albumeita ja mystinen M - Oulun Musiikkivideofestivaalien koko ohjelmisto on julkaistu
7:19
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
61
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
26
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
13
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
10
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
10
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
6
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image