Kotimaa

Viikon hyvät uutiset: Tuira valittiin parhaaksi kau­pun­gi­no­sak­si, vanhat autot valloittivat Oulussa

Tuira. Tuira valittiin Kalevan lukijoiden mukaan parhaaksi kaupunginosaksi. Merikoskenkatua. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Kotimaa 7.5.2017 13:33
Kaleva

Ikävien uutisten lisäksi maailmassa tapahtuu myös hyviä asioita. Kalevan verkkotoimitus listaa poimintoja kuluneen viikon hyvistä uutisista.

1. Kalevan lukijat äänestivät Tuiran Oulun parhaaksi kaupunginosaksi. Toiseksi parhaaksi kaupunginosaksi äänestyksessä tuli Heinäpää ja kolmanneksi eniten ääniä keräsi Karjasilta. Äänestyksessä annettiin yhteensä yli 11 000 ääntä.

Risto Penttilä piti pitseriaa Tuirassa 25 vuotta. Nyt hän on jäänyt Pizzeria Napoliin työntekijäksi, ja ravintolanhoitajana on Mika Paananen.

2. Oulun Automuseon organisoima vanhojen autojen vappuajo käynnistyi tällä kertaa Toppilansaaresta. Paikalla oli kymmenittäin autoja ja sadat oululaiset tulivat katsomaan ajoa starttipaikalle. Katso kuvagalleria vanhoista autoista.

Vanhoilla autoilla ajettiin vappupäivänä. KUVA: Janne-Pekka Manninen

3. Kemianteollisuus ry antoi vuoden 2017 turvallisuuspalkintonsa oululaiselle Kratonille. Kraton tuli ykköseksi keskisuurten yritysten sarjassa.

4. Muhoksen torille rakennetaan oma tähtikatu, Walk of Fame, kertoi keskiviikkona Tervareitti. Kalevan lukijat keksivät lukuisia henkilöitä, jotka ansaitsevat päästä tähtikadulle. Joukossa ovat esimerkiksi painija, rokkari ja Muhoksen mimmi.

5. Lauantaina vietettiin kansallista pyöräilypäivää, josta alkoi myös pyöräilyviikko. Pyöräilyviikon Pyörällä kouluun -teemapäivänä Oulun Liikkuva koulu ja Oulun seudun kävely- ja pyöräilykoordinaattorit järjestävät pyörä-ja kypäräkeräyksen. Tavoitteena on Suomen satavuotisen historian kunniaksi kerätä vähintään sata käyttökelpoista polkupyörää ja ehjää kypärää Oulun koulujen käyttöön ja näin helpottaa pyörättömien oppilaiden liikkumista koulupäivän aikana. Pyörällä kouluun -päivä on keskiviikkona 10.5.

6. Ranuan eläinpuistossa 26. marraskuuta syntynyt jääkarhunpentu on kohta puolivuotias ja kasvanut melkoiseksi jumpulaksi. Eläintarhassa syntynyt jääkarhunpentu on sellainen harvinaisuus, että ensi kesänä Ranuan eläinpuistossa odotetaan kävijäennätystä. Katso kuvagalleria jääkarhunpennusta.

Jääkarhunpentu Ranuan eläinpuistossa. KUVA: Jukka Leinonen
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

En muuttais millään tuiraan en mihinkään asumalähiöön missä on ihmisiä kuin muurahaisia.asun maalla kaikesta kuhinasta ja ihmisistä kaukana luonto on läheisin seuralainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image