Kotimaa

Viikon hyvät uutiset: Sähköstä saatiin tuotettua proteiinia Suomessa, Urho-koira kuntouttaa senioreita

Airi Kallinkoski ja Urho harjoittelevat yhdessä Hiirosenkodissa. Urhosta tulee syksyllä järjestettävän näyttökokeen jälkeen valmis kuntoutuskoira. KUVA: Tiina Wallin
Kotimaa 23.7.2017 15:07
Kaleva

Vaikka onnettomuudet, kiistat ja kriisit hallitsevat usein uutisotsikoita, maailmaan mahtuu myös paljon hyvää.

Kaleva.fi kokosi Viikon hyvät uutiset -jutun, johon on poimittu päättyvän viikon hyviä uutisia.

1. Suomessa on onnistuttu tuottamaan sähköstä proteiinia, jolla on mahdollista lievittää maailman nälänhätää. VTT:n ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteistutkimuksessa saatiin aikaan ensimmäinen erä yksisoluproteiinia sähkön ja hiilidioksidin avulla. Valmistettua proteiinia voidaan kehittää ihmis- ja eläinravinnoksi soveltuvaksi.

2. Koira kuntouttaa senioreita Oulussa. Suomenlapinkoira Urho työskentelee oululaisessa vanhainkodissa Hiirosenkodissa. Koiralta saatu välitön ja innostunut palaute myös nostattaa ikäihmisten itsetuntoa.

3. Kesäauto Kaalepin ominaisuudet testattiin vaativissa grillijono-olosuhteissa. Eivätkä Kalevan testaajat jääneet ilman grillievästä.

Kalevan uutistuottajat Henrik Ahola ja Panu Sivula päättivät testata kesäauto Kaalepin ominaisuudet vaativissa grillijono-olosuhteissa.

4. Oululainen stand up -koomikko Matti Patronen kirjoittaa Kalevan blogissaan, että uskominen johonkin voi olla päätös. "Niinpä olenkin päättänyt alkaa uskoa johonkin: elämään, toivoon, siihen, että asiat menevät koko ajan parempaan suuntaan niin omassa elämässä kuin globaalistikin. Siihen, että elämä kantaa. Ilman tätä uskoa en olisi koskaan uskaltanut heittäytyä koomikoksi."

5. Monty Python -komediaryhmästä tunnettu brittikoomikko Michael Palin lähetti videoterveiset 100-vuotiaalle Suomelle. Komediakonkari lauloi videolla myös Monty Pythonin tv-ohjelmista tutun Finland-serenadin.

– Tunnen suurta läheisyyttä teihin itsenäisyytenne 100-vuotisjuhlan lähestyessä, Palin toteaa videolla.

6. Kadonnut Imelda-kana löytyi kuin taikaiskusta Pateniemessä. Sosiaalisessa mediassa jännitettiin maanantai-iltana Oulun Pateniemessä Sahantiellä kadonneen Imelda-kanan kohtaloa. Omistajien mukaan kadoksissa oli maailman tyhmin kana, Imelda, joka eksyy orrelleenkin. Imelda löytyikin yllättäen seuraavana aamuna toisten kanojen joukosta. Kanan seikkailut ovat herättäneet kiinnostusta ja sympatiaa sosiaalisessa mediassa.

Imelda-kanan seikkailut kiinnostivat sosiaalisessa mediassa. KUVA: Anu Uusikylä / Lukijan kuva
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vanha juttu, minä keitin kalasoppaa sähköankeriaasta jo 1960-luvulla. Lataus piti purkaa peratessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:47
Thaimaalaisten marjanpoimijoiden kolarissa loukkaantuneilla ei hengenvaaraa – poimijat työskentelevät lappilaisen yhtiön palveluksessa
10:45
Maajoukkuehiihtäjä Susanna Saapunki kilpailee kesäisin rankoissa skyrunning-kilpailuissa – "Kisa tuntuu alusta asti pahalta" Tilaajille
10:27
Kolea alkukesä väistyi ja lämmintä ilmaa on luvassa koko maahan – katso tästä vinkit puutarhaan hoitoon helteellä
10:24
Taivalkoskelta Posiolle johtava tie suljettiin pudonneen sähköjohdon vuoksi – liikenne kulkee normaalisti
10:21
Koirien päiväkoti aloittaa Oulun Talvikankaalla – uusi eläinlääkäriasema tulee naapuriin
9:28
Tulivatko helteet jäädäkseen? Pekka Pouta vastaa
9:23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
86
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
51
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
20
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
15
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
13
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
10
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntiin, Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraaviin Lapin kuntiin: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image