Kotimaa

Viikon hyvät uutiset: Sähköstä saatiin tuotettua proteiinia Suomessa, Urho-koira kuntouttaa senioreita

Airi Kallinkoski ja Urho harjoittelevat yhdessä Hiirosenkodissa. Urhosta tulee syksyllä järjestettävän näyttökokeen jälkeen valmis kuntoutuskoira. KUVA: Tiina Wallin
Kotimaa 23.7.2017 15:07
Kaleva

Vaikka onnettomuudet, kiistat ja kriisit hallitsevat usein uutisotsikoita, maailmaan mahtuu myös paljon hyvää.

Kaleva.fi kokosi Viikon hyvät uutiset -jutun, johon on poimittu päättyvän viikon hyviä uutisia.

1. Suomessa on onnistuttu tuottamaan sähköstä proteiinia, jolla on mahdollista lievittää maailman nälänhätää. VTT:n ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteistutkimuksessa saatiin aikaan ensimmäinen erä yksisoluproteiinia sähkön ja hiilidioksidin avulla. Valmistettua proteiinia voidaan kehittää ihmis- ja eläinravinnoksi soveltuvaksi.

2. Koira kuntouttaa senioreita Oulussa. Suomenlapinkoira Urho työskentelee oululaisessa vanhainkodissa Hiirosenkodissa. Koiralta saatu välitön ja innostunut palaute myös nostattaa ikäihmisten itsetuntoa.

3. Kesäauto Kaalepin ominaisuudet testattiin vaativissa grillijono-olosuhteissa. Eivätkä Kalevan testaajat jääneet ilman grillievästä.

Kalevan uutistuottajat Henrik Ahola ja Panu Sivula päättivät testata kesäauto Kaalepin ominaisuudet vaativissa grillijono-olosuhteissa.

4. Oululainen stand up -koomikko Matti Patronen kirjoittaa Kalevan blogissaan, että uskominen johonkin voi olla päätös. "Niinpä olenkin päättänyt alkaa uskoa johonkin: elämään, toivoon, siihen, että asiat menevät koko ajan parempaan suuntaan niin omassa elämässä kuin globaalistikin. Siihen, että elämä kantaa. Ilman tätä uskoa en olisi koskaan uskaltanut heittäytyä koomikoksi."

5. Monty Python -komediaryhmästä tunnettu brittikoomikko Michael Palin lähetti videoterveiset 100-vuotiaalle Suomelle. Komediakonkari lauloi videolla myös Monty Pythonin tv-ohjelmista tutun Finland-serenadin.

– Tunnen suurta läheisyyttä teihin itsenäisyytenne 100-vuotisjuhlan lähestyessä, Palin toteaa videolla.

6. Kadonnut Imelda-kana löytyi kuin taikaiskusta Pateniemessä. Sosiaalisessa mediassa jännitettiin maanantai-iltana Oulun Pateniemessä Sahantiellä kadonneen Imelda-kanan kohtaloa. Omistajien mukaan kadoksissa oli maailman tyhmin kana, Imelda, joka eksyy orrelleenkin. Imelda löytyikin yllättäen seuraavana aamuna toisten kanojen joukosta. Kanan seikkailut ovat herättäneet kiinnostusta ja sympatiaa sosiaalisessa mediassa.

Imelda-kanan seikkailut kiinnostivat sosiaalisessa mediassa. KUVA: Anu Uusikylä / Lukijan kuva
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vanha juttu, minä keitin kalasoppaa sähköankeriaasta jo 1960-luvulla. Lataus piti purkaa peratessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image