Kotimaa

Viikon hyvät uutiset: Oululainen ilmakitara soi komeasti Kazaks­ta­nis­sa­kin – aamusaunojat nauttivat Oulujoella

Muhoslaiset nuoret Sampo Saukkonen, Joakim Lämpsä, Tuomas Hagren ja Jesse Ukkola grillasivat Walkers-auton tarjoamia makkaroita. Makkaroiden lisäksi nuorisotyöntekijät Perttu Kemppainen ja Marjo Nikka tarjoavat aikuisen tukea ja keskusteluapua nuorille. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 25.6.2017 9:13
Kaleva

Vaikka onnettomuudet, kiistat ja kriisit hallitsevat usein uutisotsikoita, maailmaan mahtuu myös paljon hyvää.

Kaleva.fi kokosi Viikon hyvät uutiset -jutun, johon on poimittu päättyvän viikon hyviä uutisia.

1. Maanantaina kerrottiin toista kesää Oulun seudulla liikennöivästä Walkers-autosta eli Wautosta. Liikkuvan nuorisotilan toiminta tavoittaa nuoria myös muun muassa Muhokselta, Limingasta ja Haukiputaalta.

2. Oululaisten ilmakitarakisa sai jättisuosion Astanan maailmannäyttelyssä Kazakstanissa. Myös BusinessOulu on mukana syyskuulle kestävän maailmannäyttelyn Suomen paviljongissa.

Suomalainen bisnes, viihde ja arkkitehtuuri ovat parhaillaan näyttävästi esillä Astanan maailmannäyttelyssä Kazakstanissa.

3. Tuirassa nautittiin tiistaina löylyistä kaupungin heräillessä. Oulujoella kelluvassa Kesän sauna -saunalautassa kokeiltiin aamusaunan lämmittämistä ensimmäistä kertaa.

4. Pohjoisen lentopalloihmiset saivat tunnustusta lajiliitolta. Oululainen Sami Kurttila valittiin päättyneen kauden miesvalmentajaksi.

5. Jääliläisestä Mika Saloheimosta tuli Oulun Kivisydämen miljoonas asiakas. Lokakuussa 2015 avatussa kallioparkissa on käynyt Oulun Pysäköinnin mukaan ennakoitua enemmän asiakkaita.

6. Kiiminkijoen nykyistä lohitilannetta pyritään korjaamaan ruoppaamalla jokisuuta auki.

– Voi siitä joskus tulla hyväkin lohijoki, mutta silloin täytyisi kaikkien asioiden osua aivan kohdilleen kalastusjärjestelyistä lähtien, arvioi luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Jaakko Erkinaro.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kiitoksia toimittajille! Nuorena näki maailman toisin, kuin näin vanhempana. Kuitenkin sitä haluaa nähdä maailman kauniina ja elämän lahjana. Valo ja lämpö voittaa kuitenkin aina. Hyvää kesää ja nautitaan elämästä avoimin mielin. <3

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululainen osaaminen läpäisi MTV uutiset ensimmäisen kerran pitkään aikaan. Olin pudota tuolilta ja leivän pala mennä kurkkuun, kun muualla ulkomailla suosittu Oululainen ilmakitara esiintyi jopa Etelän median linnakkeen MTV:ssä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän siellä osata tehdä enää sääennusteitakaan Ouluun, koska aina täysin pielessä. Alueuutisetkin meni täysin pilalle, ei voida puhua samasta asiasta, jonka Oulun paikalliset toimittajat tekivät, aina oli ihan yllättäviä paikallisia juttuja joka päivä, piti ihan erikseen netistä katsoa paikallisuutiset Oulusta. Tampereen toimittajille lopputili heti suojatyöpaikastaan, koska uutiset mitä he sieltä kertoo on olleet jo pitkään tiedossa ja netissä eikä mitään uutta ole tule ikinä, eli lopettakaa paikallisuutiset turhina, saadaan suuret säästöt. koska niillä ei tee mitään, ennen ne oli korvaamattomat, nyt ei mitään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image