Kotimaa

Viikon hyvät uutiset: Näin upeita keksintöjä Oulussa tehtiin

Viikon hyvät uutiset nostaa esille muun muassa Oulussa kehitetyn langattoman tippalaskurin, jonka valmistuksen on määrä alkaa syksyllä Kempeleessä. Kuvassa vasemmalta alkaen: Mikko Savola, Mari Pohjanvesi, Tiina Tervaskanto-Mäentausta ja Veli-Matti Puurunen. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 4.6.2017 21:10
Kaleva

Vaikka onnettomuudet, kiistat ja kriisit hallitsevat usein uutisotsikoita, maailmaan mahtuu myös paljon hyvää.

Kaleva.fi kokosi Viikon hyvät uutiset -jutun, johon on poimittu päättyvän viikon hyviä tapahtumia.

1. Toppilan vesiliikuntakeskuksessa näkyy iloisia ilmeitä. Ensimmäinen kevät uudessa tukikohdassa on alkanut - nyt juniorien jollat pääsevät vähällä vaivalla oikeisiin merituuliin, kun veneitä ei tarvitse enää hinata satamasta.

Toppilan vesiliikuntakeskuksessa näkyy iloisia ilmeitä, kun ensimmäinen kevät uudessa tukikohdassa on alkanut.

2. Kaivosyhtiö Agnico Eagle Finland lahjoittaa Oulun yliopistolle miljoona euroa. Lahjakirja allekirjoitettiin tiistaina. Kanadalaisomisteisella Agnico Eagle Finlandilla on Euroopan suurin kultakaivos Kittilässä.

3. Vapaudenristin ritarikunnan, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikunnan myöntämät kunniamerkit myönnettiin 4.6. Joukossa oli myös pohjoisen ihmisiä. Katso tästä kaikki kunniamerkkien saajat.

4. Oulussa kehitetyn langattoman tippalaskurin valmistuksen on määrä alkaa syksyllä Kempeleessä Innokas Medicalilla. Monidor on perustettu kaksi vuotta sitten, ja se työllistää toistaiseksi seitsemän henkilöä.

5. Lehmien kesäkausi on alkanut! Muhoksella sijaitsevalla koulutilalla todistettiin hurmaavaa laitumelle kirmausta, josta voit katsoa pätkän alla olevalta videolta.

Perinteinen laitumelle lasku –tilaisuus järjestettiin Muhoksen koulutilalla tiistaina. Oulun seudun ammattiopiston koulutilan lehmät kirmasivat kevään riemuihin kukin tyylillään.

6. Oulussa kehitetty teollinen kuivuri nimeltään ModHeat on valittu neljän finalistin joukosta parhaaksi ideaksi kasvumahdollisuuksiensa ja työllistämisnäkökulmansa ansiosta MPIDEA-kilpailussa. Kilpailussa haettiin ideaa, jolla arvioidaan olevan parhaat mahdollisuudet kasvattaa liiketoimintaa ja luoda uutta työtä. Koko kilpailun varsin kunnianhimoisena tavoitteena on luoda eri innovaatioilla jopa 100 000 uutta työpaikkaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

No missä on Oululaiset vinkujat? Onko aivan uus tilanne kun tulee hyviä uutisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei, tällaisia ylösnostoja positiivisista uutisia enemmän. Kiva lukea uudellaan viikon hyvät uutiset :). Lisää uutisointia myös muutenkin oululaisista uusista innovaatioista saisi olla. Kukapa se alueen hyviä asioita nostaisi kuin alueen pääuutistuottaja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:29
Tällaisia ovat Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun ehdotukset
15:25
Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun työt valmistuivat
14:34
Kuumalle liedelle jäänyt muoviastia aiheutti palohälytyksen Limingassa
13:59
Postin työntekijät osoittivat mieltään Postin pääkonttorilla Helsingissä – "Emme hyväksy, että meitä kohdellaan kuin orjia Suomessa"
13:50
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa
13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Henkilöauto ja traktori kolaroivat Oulun Vasankankaalla – ensihoito vei yhden henkilön tarkistettavaksi
101
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
79
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
45
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
39
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
37
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
23
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

235 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image