Kotimaa

Viihdeartisti Jari Sillanpään mat­ka­pu­he­li­mes­ta löytyi video ja kuvia hyvin pienen lapsen rais­kaa­mi­ses­ta – Oikeus hylkäsi hy­väk­si­käyt­tö­syyt­teen

Viihdetaiteilija Jari Sillanpää Helsingin käräjäoikeudessa 26. helmikuuta.
Kotimaa 23.3.2020 14:28
Rebekka Härkönen

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut viihdeartisti Jari Sillanpään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä sakkoihin. Sillanpään kännykästä löytyi rajua kuvamateriaalia hyvin pieneen lapseen kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi viihdeartisti Jari Sillanpäätä, 54, koskevan hyväksikäyttösyytteen. Oikeus tuomitsi Sillanpään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä 45 päiväsakkoon.

Sillanpään tuloilla maksettavaa kertyy 15 480 euroa.

Syyttäjä vaati Sillanpäälle ehdollista vankeusrangaistusta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyttäjän mukaan teko tapahtui elokuussa 2017 ja levitysrikos kuukautta myöhemmin.

Sillanpään puhelimesta löytyi video, joka on kuvattu tietokoneen ruudulta. Videolla aikuinen mies raiskaa hyvin pientä lasta.

Lisäksi Sillanpään kännykällä on otettu samasta tilanteesta tietokoneen ruudulta kahdeksan valokuvaa.

Kyseiset kuvatallenteet oli takavarikkotilanteessa poistettu Sillanpään puhelimesta, mutta poliisi pystyi palauttamaan ne.

Sillanpää kiistää kuvanneensa videon ja ottaneensa valokuvia. Hän kiistää myös olleensa tietoinen siitä, että hänen puhelimessaan on ollut kyseistä materiaalia.

Esitutkinnan mukaan puhelin on kuitenkin ollut kuvien ottamishetkellä Sillanpään hallussa.

Seksuaalinen hyväksikäyttösyyte liittyy tapahtumaketjuun, jossa hieman alle 13-vuotias lapsi kuvasi Sillanpään ja toisen aikuisen henkilö välistä seksuaalista kanssakäymistä.

Lapsi kertoi oikeudessa, että toinen henkilö oli pyytänyt häntä huoneeseen ja ottamaan myös kuvia seksiaktista. Jostakin syystä lapsi oli ottanut pöydältä Sillanpään kännykän ja nappasi tällä seitsemän valokuvaa aktista.

Sillanpää kiisti oikeudessa huomanneensa lapsen läsnäoloa huoneessa.

Käräjäoikeuden mukaan valokuvat on otettu kahden minuutin sisällä, eikä niistä voi tehdä sitä johtopäätöstä, että Sillanpää olisi ollut tietoinen kuvien ottamisesta.

Oikeus uskoi paikalla ollutta lasta siinä, että molemmat huoneessa olleet miehet olivat tietoisia hänen läsnäolosta huoneessa. Oikeuden mukaan valokuvat huomioon ottaen jää kuitenkin varteenotettava mahdollisuus, ettei Sillanpää sittenkään ollut tietoinen tilanteesta.

Tästä syystä oikeus hylkäsi syytteen hyväksikäytön osalta.

Helsingin käräjäoikeus käsitteli syytteitä 26. helmikuuta suljettujen ovien takana.

MAINOS

Kommentoi

Järkyttävää kuinka lievällä tuomiolla Sillanpää selvisi. Näin meillä Suomessa. Suorastaan kuvottaa pelkkä ajatus mitä ko. henkilö on kuvannut ja kenties nauttinut vielä näkemästään. Ei ikinä ko henkilön konserttiin tms. tilaisuuteen, radiokanavankin vaihtuu jos hänen hoilaaminen sieltä kuuluu ja tv:stä ei tällaista herraa meillä katsota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haastatteluja katsoessa näyttää, että joku ei kadu pätkääkään. Mutta eihän alkoholistikaan yleensä tunnusta olevansa alkoholisti, vaan on omasta mielestään ennemminkin uhri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mies rahoittaa pieneen lapseen kohdistuvaa väkivaltaa ja saa siitä päiväsakkoja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosta ei pitäisi rahalla selvitä. Toivottavasti kukaan tue Sillanpään toimintaa käymällä keikoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
40
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
20
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
12
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Suomen oltava oikeusvaltio koronakriisissäkin – koronatartuntojen kasvun kanssa kilpailee voitokkaasti vain jälkiviisaus Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image