Kotimaa

Vihriälän tauluja RAY:n tukemille yhdistyksille

Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entinen puheenjohtaja Jukka Vihriälä.
Kotimaa 2.10.2009 6:02 | Päivitetty 2.10.2009 7:59
STT,
Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen entinen puheenjohtaja Jukka Vihriälä on kaupannut Aamulehden mukaan tauluja useille RAY:n tukemille yhdistyksille.

Vihriälä joutui eroamaan viime viikolla, kun selvisi, että RAY:n tukema nuorisosäätiö oli ostanut vaaleissa keskustan listoilla ehdolla olleen Vihriälän tauluja noin 24 000 eurolla.

Aamulehden mukaan lisäksi ainakin Näkövammaisten keskusliitto, Vanhustyön keskusliitto, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Suomen meripelastusseura ja Nuorten ystävä ry ovat ostaneet kukin Vihriälältä 950 euron arvoisen taulun. Kaikki nämä yhdistykset ovat saaneet RAY:n tukea. Taulukauppoja tehtiin ainakin vuonna 2006.

"Hän oli RAY:n puheenjohtaja, siinä oli se ajatus", Suomen meripelastusseuran toimitusjohtaja Kyösti Vesterinen perusteli taulukauppaa Aamulehdelle.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Modernin taiteen museossa, Kiasmassa, tulisi ihmeessä tarttua tähän ja perustaa sinne näiden picassojen töistä "modernin nykypolitiikan" taidenäyttely!!! :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä kun muuan sohovakauppa osti muutamalta pekkaraiselta monen tonnin eestä graffiikkaa, olihan millä mällätä kun oli ensin saanu investointitukia satoja miljoonia ekejä ennen vaaleja. Kyllä kai niitä tukirahnoja kierrättyi joitakin mutkia pitki kehkeytyvien maakutien soomellekin, mistä taas tämä pekkarainen vetäsi tukisia itselleen. näitä asioiatkin olisi hyvä tutkia, vai miten on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkea ne ketkut on sielä pottukuopassaan keksineet just sen takia ettei ne kestä päivän valoa . Pottukuoppa on kuulemma heidän salainen päämaja .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän tuo tietenkään laitonta ole mutta kyllä näiden päättävissä asemissa olevien pitäisi tietää mikä on moraalisesti oikein ja väärin!!en tiedä onko kyseisten säätiöiden johtajilla enään alaistensa luottamus?????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei säätiö ole tontti hintoja nostanut vaan pyytänyt määrätyn summan ja sitten joku ostanut korkealla hinnalla "eli ostaja nostanut hintaa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on taas yksi esimerkki mihin esim. erilaisille vammaisille tarkoitetut ja kerätyt rahat on mennyt, entäs syöpäsairaiden yms... Kyllä tuntuu että sittenkin kaikki poliitikot on päässyt vähällä. Kaikki yhdistykset jotka ovat keränneet rahaa ovat VAKUUTTANEET ettei raha mene muuhun kuin tarkoitukseen esimerkkinä punainen risti ja muut suurimmat kuten myös lapsille ry:t yms... Tässä on tutkinnan paikka onko kansalle valehdeltu entäs kehitysmaa-avut??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silminnäkijä kertoi Kepunuorten säätiön täydellisestä tonttikauppojen kusetuksesta. Rakennustontteja myytiin edestakaisin ja jo vuodessa säätiö sai nostettua tonttien hintoja satoja tuhansia euroja/per tontti. Lakia kierrettiin räikeästi, koska esim. kilpailuttamista ei tapahtunut ollenkaan. Tämä säätiö aloitti nykyrahalla n. 10 000 e ja säätiön nykyinen omaisuus on yli 200 milj euroa. Se rakennuttaa laittomasti hankituille tonteille pikkuyksiöitä ja perii ylisuurta vuokraa juuri nuorilta. Säätiön entinen puheenjohtaja sattuu muuten olemaan eräs Matti Vanhanen. Kanki Kaikkonen tajusi sentään erota, kun huomattiin, että hän puheenjohtajan asemassa oli antanut "vahingossa" itselleen vaalitukea... Viekää nyt jo perkele jotku lakimiehet nämä kepulaiset oikeuteen, ei tämän pahemmin enää voi ihmisiä kusettaa. Järki käteen, tämä alkaa muistuttaa mafian meininkiä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidan kävellä RAY:n pelien ohi ja ostaa silläkin rahalla vaikka tupakkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin ne rupesi sosialistienki sotkut aukiamaan pikku hiljaa, ette uskokaan mitä sieltä vielä löytyy. Keskustaa vain on syytetty...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen taiteilija, mutta ainoakaan yhdistys ei ole taulujani ostanut. Miksi? Siksikö, että raha olisi mennyt nälkätaiteilijan perheen elättämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki pääpuolueet ja ehdokkaatovat suunnilleen samlla tavalla hankkineet varoja vaali- työhön. Keskinäinen syyttely siitä, kuka tai mikä taho on toiminut epämooraalisimmin on täysin huuhaata. Kaikki ovat olleet samassa venessä ja toimineet pitkään vallinneen käytännön mukaan. Mitään laittomuutta ei ole vielä puolueitten tai ehdokkaiden toiminnassa havaittu.Nyt pitää säätää uusi laki, joka vastaa nykyajan vaatimuksia ja takaa edelleen välttämättömän rahansaannin kampanjointiin. Paras lääke on mahdolllisimman suuri lä- pinäkyvyys ja julkisuus. Tämä tulisi johtamaan siihen, että kukaan tuskin lähtisi rahoitta- maan vaalitoimintaa kovin suurilla summilla leimautumisen pelossa. Raha tulsi kerättyä laajemmalta piiriltä ja näin niin sanottu korruptiivinenelementti poistuisi tai ainakin piene- nisi. Myös jonkinlainen lkampanjassa käytttävien rahamäärien katto olisi suotavaa kuten monessa muussa maassa on säädetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja TM testaa parhaat taulut ja taulukauppiaat. Miksei ehokkaat kaupittele omia kuviaan??? Ovat varmaan katsoneet peiliin ja tehneet näkemästään tiettyjä linjanvetoja. Vapaaehtoinen pakko ostella tauluja. Ja jäsenmaksuja kerätään puoliväkisin syrjäseutujen vanhuksilta. Puoluetukien rinnalle maksuun myös syrjäseutujen ihmisille kulukorvaukset äänestyspaikoilla käynnistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Panettelua! Ei kai kukaan tosissaan usko että Vihriälä olisi riskeerannut poliittisen uransa ja uskottavuutensa muutamaan taulun kauppaamisen tähden?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On törkeää ,että RAY:n korkein päättäjä myy tauluja RAY:n tukemille järjestöille! Poliisin pitäisi tutkia, onko asetelmassa mitään rikollista, asetelma haiskahtaa kiristykseltä, tahi painostukselta ja on myös luottamusaseman väärinkäyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image