Kotimaa

Vihreiden ministerit aikovat jatkaa uudessa hallituksessa – Puheenjohtaja Ohisalon mukaan myös ulkoministeri Haavistoon on luottamus

Toimitusministeristön ministerit Pekka Haavisto, Krista Mikkonen ja Maria Ohisalo asettuivat eturiviin vihreiden eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston yhteiskokouksessa maanantaina iltapäivällä. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 9.12.2019 16:39
Aki Taponen

Vihreät haluavat suomalaisten Isis-lasten ja -naisten kotiutusjupakassa arvostelua saaneen Pekka Haaviston (vihr.) jatkavan ulkoministerinä. Myös vihreiden kaksi muuta ministeriä, sisäministeri Maria Ohisalo sekä ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen aikovat jatkaa hallituksessa.

Puheenjohtaja Maria Ohisalo sanoi saapuessaan vihreiden kokoukseen maanantaina iltapäivällä, että hänellä on luottamus Haavistoon ja että vihreiden ministeriryhmä jatkaa entisessä kuosissaan.

Vihreiden puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokous päättää parhaillaan ministerivalinnoista ja osallistumisesta Sanna Marinin (sd.) tulevaan hallitukseen. Se jatkaa edeltäjänsä Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelmalla samojen puolueiden voimin.

Haavisto joutui kohun keskelle, kun Ilta-Sanomat kertoi viikko sitten, että Haavisto oli yrittänyt painostaa ulkoministeriön konsulipäällikköä Pasi Tuomista tuomaan Syyrian al-Holin leirin suomalaiset lapset kotimaahan konsulikyydillä.

Kun Tuominen ei ollut suostunut lainvastaisena pitämäänsä operaatioon ilman poliittista päätöstä, hänet hyllytettiin osin tehtävistään.

Ministeriössä "pelon ilmapiiri"

Haavisto on kiistänyt painostuksen, pyytänyt Tuomiselta anteeksi ja sanonut, että tämä voi halutessaan palata tehtäviinsä. Myöskään hanketta, jossa Isis-lapset erotettaisiin vanhemmistaan, ei ole Haaviston mukaan vireillä.

Selitykset eivät kuitenkaan ole vakuuttaneet, vaan Haaviston toiminnan takia ulkoministerissä kerrotaan vallitsevan pelon ilmapiiri.

Ulkoasianhallinnon virkailijayhdistyksen puheenjohtaja, lähetystöneuvos Juha Parikka sanoi sunnuntaina Verkkouutisille, että luottamus ministeri Haavistoa kohtaan on horjunut henkilöstön keskuudessa erittäin pahasti. Hän sanoi näyttävän siltä, että Haavisto puhuu muunneltua totuutta.

Välikysymys tulossa

Perussuomalaiset kertoivat viime viikolla aikovansa jättää Haaviston toiminnasta välikysymyksen, jos Haavisto jatkaa uudelleen muodostettavan hallituksen ulkoministerinä. Haaviston ulkoasiainvaliokunnalle antamat selvitykset eivät puolueelle kelvanneet.

– Tässä on kolme edelleen avointa kysymystä. Ollaanko Isis-perheitä tuomassa Suomeen, onko Haavisto valehdellut aiheeseen liittyen ja onko hän syyllistynyt virkamiehen painostamiseen vaatimalla tältä lainvastaisia toimia Isis-perheiden tuomiseksi Suomeen, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho luetteli viime viikolla.

Kokoomus ja kristillisdemokraatit ovat jättäneet Haaviston toiminnasta hallitukselle vastattavaksi kirjalliset kysymykset.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Tästä alkoi vihreiden alamäki.
Haaviston ero olisi kansan helpompi hyväksyä kuin taputella asia riitoineen.
Tekevät mitä vaan hallituksessa pysymiseen.
Viimeinen kerta vuosikymmeniin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreiden luottamus vihreisiin ei riitä muille!!! Vastauksia ja selvityksiä tarvitaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on rikkonut lakia, edessä on oikeudenkäynti. Huonoa mainosta Suomelle.
Lain ja sopimusten rikkomiseen painostaminen on törkeää. Työpaikkakiusaaminen on hävettävää. Kuinka Vihreät tällaista puolustaa? Miksi demarit ja Vasemmisto lusmuilee kuin vetelä pääluottamusmies?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haaviston jatko ministerinä romautti viimeisenkin uskon päättäjiin. Eikä mies itse tajua erota!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haavisto on ongelma Suomelle , Isis jupakka nyt ja aikaisemmin sähköverkon myyminen Carunalle. Hämmästyttävää miten pystyy pitämään ministerin salkun..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haaviston olisi pitänyt osata erota miehekkäästi. Narsistinen johtaminen ei kuulu 2000-luvulle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanon painavan vastalauseeni Haavistosta! ja muutamasta muustakin ministeristä!
Sillä tuskin on mitään merkitystä.

Toivottavasti tämä hallitus kaatuu nopeasti.
Pelottaa mitä nämä sankarit saavat aikaiseksi vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitukselle pitäisi antaa työrauha. Oppositiopuelueilta, jotka eivät sitä tee, pitäisi poistaa puoluetuki. Kansanedustajat käyttävät palkallisen työaikansa ministereiden mollaamiseen ja kampittamiseen. Hallitukselle ainakin kahden vuoden koskemattomuus.

Muistellaanpa edellistä hallitusta, joka hölmöili mennen tullen - ihmisiä salakuljetettiin auton tavaratilassa ym. Meno oli kuin suviseuroissa; synnit saatiin anteeksi ja asiat oli sillä unohdettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Diktatuurissa työrauha annetaan. Ei näille Suomen tuhoojille tarvi mitään rauhaa antaa. Uskomatonta touhua. Keskusta vielä hulluudessa mukana, outoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muisteleppa edellisellä kaudella kuin SDP mellasti oppositiossa.
Edellisellä kaudella tuli kuitenki melkein satatuhatta uutta työpaikka
vaikka Kepu sohelsi sen minkä kerkesi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellisen Sipilän hallituksen aikaan oppositio räkytti sivusta koko ajan kuin kulkukoira, mutta nyt ei sitten sdp-vetoisen hallituksen aikaan enää saisi edes kysyä jos on jotain kysyttävää!? Aika tasapuolista, vai onko sittenkään!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä ei hätkäytä mikään! Ei edes että kaikki muut haluaisivat ettei heillä olisi mitään tekemistä esim. politiikan kanssa - ei se heitä järkyttäisi vaan vahvistaisi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä mikkihiiripelleilyä. Ja ihan sama ketä äänestää niin sama pelleily jatkuu. "Sitä saa mitä äänestää" on jo täys klisee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma miten kokoomus ja KD ei näin vakavassa asiassa suostu yhteiseen välikysymykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

14:41
Kolttamuusikko Jaakko Gauriloff palkittiin elämän mittaisesta kulttuurityöstä Tilaajille
14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
13:49
HS: Verkkojätti Amazonin saksalaisen sivuston ohjelmistovirhe jumittaa toimituksia Suomeen
13:30
Nivalan vakavan liikenneonnettomuuden kuljettaja oli 17-vuotias, saanut kortin poikkeusluvalla – auto ajautui pellolle kymmenen metrin päästä bussipysäkillä odotelleista ihmisistä
13:11
Valtuutettu Lokka tiistaina käräjillä, syytetään kahdesta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta
12:56
Auto pyörähti penkkaan Pohjantiellä Kempeleessä – poliisi antoi suullisen huomautuksen
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
27
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
19
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image