Kotimaa

"Vihreiden miesten" torjunta lakiin - Venäjä käytti tun­nuk­set­to­mia joukkoja Krimin valtauksessa

Kotimaa 23.3.2017 18:49 | Päivitetty 23.3.2017 19:13
STT, Kaleva

Aluevalvontalakiin on tulossa muutoksia. Puolustusministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle esityksen, jonka mukaan voimakeinoja voidaan käyttää myös sellaisiin hyökkääjiin, joita ei voi suoraan tunnistaa ulkoisten tunnusmerkkien perusteella.

Puolustusministeriö haluaa muutokset voimaan mahdollisimman pian. Tarkoitus on uudistaa laki vastaamaan muuttunutta turvallisuustilannetta ja uudenlaisia uhkia.

Venäjä käytti ilman tunnuksia liikkuneita hyökkääjiä, "vihreitä miehiä", vallatessaan Krimiä Ukrainalta alkuvuonna 2014. Aluksi heidän väitettiin olevan vain lomailemassa Krimillä.

Aluevalvontalaissa sotilaalla tarkoitetaan sotilaspukuista, valtion asevoimiin kuuluvaa aseistettua tai aseistamatonta henkilöä. Lain lähtökohta on ollut, että vieraan valtion sotilas käyttää valtionsa tunnuksia ja on selvästi tunnistettavissa edustamansa valtion sotilaaksi. Uudessa esityksessä ehdotetaan, että voimatoimia saisi käyttää koko Suomen alueella myös tunnuksettomaan sotilaaseen, sotilasosastoon tai näille kuuluvaan ajoneuvoon.

Silloin katsottaisiin, että tunnuksettomien sotilaiden toiminta on ulkovalloista Suomeen kohdistuva loukkaus.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

Rinnastaako perustuslakimme nämä vihreät miehet kaikkiin paperittomiin ja maassamme laittomasti oleviin?
Pitääkö siis heillekin maksaa toimeentulotukea?

Pitäisikö sotien aikaisille partisaaneille maksaa toimeentulotuki takautuvasti?
;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin siinä käy, että vihreäpukuiset naamiofetissijoukot valtaavat koko Suomen eikä hallitus pääse yksimielisyyteen siitä, saako niitä ampua kun ei ole laissa asiaa määritelty! Tyypillistä perisuomalaista jahkaamista ja päättämättömyyttä. Ei mahdu hallitusherrojen päähän se, että Venäjä käy jo nyt hybridisotaa Suomea vastaan ja se voi tehdä meille mitä tahansa temppuja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hetkinen hetkinen, mites nämä "sotilaat" jotka tulevat linja-autoilla rajalle? Heille satelee käskyjä julkisesti internetin ihmeellisessä maailmassa , jopa johtajilta ja maan päämiehiltä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, hyvä huomio. Sen sijaan että Suomen armeija torjuisi heidät, se jopa piccoloi heidän laukkujaan ja ohjaa heidät lämpimän ruuan ja majoituksen pariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän vastaava olisi sujunut tarpeen vaatiessa ihan maalaisjärjellä, maalla on oikeus puolustaa itseään. Turhaa byrokratiaa. Ihmeellistä, että joku pitää tätä jotenkin suurena poliittisena saavutuksena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vastaan on sitten ihan erilaista kuin rintamasota. Liikekannallepanoa ei ehditä tekemään, jotenka ainoa ratkaisu on aseiden ja muiden henkilökohtaisten varusteiden sijoittaminen kotisäilytykseen. Kukkahattupoliitikot ovat tätä ideaa vastaan, mutta se on ainoa mahdollisuus. Aseiden jako tapahtuisi tietenkin aselain periaatteiden mukaan.

Kun aselaki joudutaan avaamaan uuden asedirektiivin takia, otettakoon nykyuhkat huomioon. Jokainen suomalainen on maanpuolustusvelvollinen, jotenka tältä pohjalta asekieltohenkisen EU-komission asedirektiiviin saamat älyttömät rajoitukset voidaan jättää huomiotta - jos Suomen poliitikoilla on riittävästi isänmaallisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onpa vaikeeta, jos tunnukseetonta vihollista ei saa ampua nykyisen lainsäädännön mukaan...ei kyllä naurata yhtään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää siltä, että puolustusministeri on ainoa järkevä henkilö hallituksessa. Ei soita suutaan, vaan pistää oikeita muutoksia ja varustautumista eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä ei kannata liikaa tarttua tuohon miten juuri Ukrainassa toimittiin, koska jos lakiteknistä porsaanreikää hyödyntäen halutaan maahan sotilaita ujuttaa, niin voihan aina käyttää jotain muutakin porsaanreikää kuin juuri tätä kyseistä. Yksittäisten lakipaikkojen sijaan kannattaisi siis käydä koko laki läpi tältä kantilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep. Voidaan siis käyttää voimaa myös Isisin ja muiden terroristiryhmien taistelijoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä että aletaan vihdoin tekemään jotain mikä näkyy turvallisuudessa. Myös edellisten vuosikymmenten virheet pitää korjata. Maanomistus venäläisiltä pois jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi Niinistö on Suomen hallituksien paras ministeri vuosikausiin! Ellei kymmeniin vuosiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ettei vaan loukattais jokamiehenoikeuksia tuollaisella vihamielisellä lainsäädännöllä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image