Kotimaa

Vihreiden kan­san­edus­ta­ja: Äi­tiys­pak­kauk­sen nimi pitää muuttaa vastaamaan nykymaailmaa – "vauvapakkaus tai perhepakkaus"

Äitiyspakkauslaatikkoa voi käyttää myös vauvan vuoteena. Kaikkiaan tämän vuoden äitiyspakkauksessa on 53 tuotetta. KUVA: Kela / Annika Söderblom
Kotimaa 7.3.2017 14:18
Kaleva

Vihreiden kansanedustaja Emma Kari vaatii äitiyspakkauksen nimen päivittämistä 2010-luvulle. Äitiyspakkaus-nimi on hänen mielestään isien asemaa vähättelevä.

Kari toivoo, että 80 vuotta täyttävän äitiyspakkauksen nimi muutettaisiin kuvaamaan suomalaista tasa-arvoista vanhemmuutta. Yhdenvertaisempi nimitys pakkaukselle olisi Karin mukaan vauvapakkaus tai perhepakkaus.

– Äitiysavustus oli aikoinaan tapa saada äidit terveydenhuollon piiriin. 80 vuoden aikana suomalainen perhe-elämä on muuttunut merkittävästi ja nimi äitiyspakkaus ei enää vastaa perheiden todellisuutta. Vauvat eivät ole vain äidin vastuulla, vaan lapsi tulee koko perheelle. Tänä päivänä perheitä on monenlaisia, Kari sanoo.

Kari on tänään jättänyt perheministeri Juha Rehulalle (kesk.) kirjallisen kysymyksen siitä, aikooko hallitus päivittää vanhentuneen äitiysavustuslain niin että perheille jaettavan pakkauksen nimi tunnustaisi vanhempien yhdenvertaisuuden.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (240)

Perhepakkaus viittaa mielestäni liikaa ideaaliseen perhekäsitykseen ja voi loukata jotain tahoja. Oma ehdotukseni olisi ruokakuntalaatikko

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä taas esimerkki siitä, kuinka yhden kansanedustajan mielestä valtakunnassa on kaikki hyvin. Työttömyys ,valtionvelka, pakolaisongelmat, vanhusten hoito ym. on hoidettu. Jäljelle jääkin tällaiset "tärkeät" asiat kuten äitiyspakkauksen nimen "päivittäminen". Kaikenkaikkiaan esityksessä kiteytyy Vihreiden kaikinpuolinen turhuus Suomalaisessa päätöksenteossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pitää saada nyt nimeä esiin keinolla millä hyvänsä. Vaalit kenties tulossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan loogista että nimenä äitiyspakkaus. Nainen sen lapsen kuitenkin synnyttää, pakkaus tarkoitettu juuri synnyttäneen äidin ja vastasyntyneen vauvan tarpeisiin. Ei niitä liukkareitakaan miehiä ajatellen sinne laiteta. Äly hoi, on paljon miellyttävämpi korvaankin tuo nykyinen kuin esim ehdotettu perhepakkaus. Kuulostaa jonkin sortin ruokapaketilta. Vauvapakkaus ei myöskään kuulosta hyvältä ja äitejä nimenomaan tukemaan osa pakkauksen sisällöstä on tarkoitettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äitiyspakkaus on vientituote ja jos nimi muutetaan niin vienti tyrehtyy.
Tästähän voi johdatella ongelmaan "Miksi ei vienti vedä" kun on muunneltu suomalaisten firmojen ja tuotteiden nimiä ulkomaalaiseen muotoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ykkös uutinen, mutta mielipiteet ei kelpaa. Miten tuollaista huuhaata voi tyntää kansanedustaja joka on vielä Villen suosikki Puheenjohtajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla johdonmukaisuudella pois myös äitienpäivä, isänpäivä, naistenpäivä, jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äitit ne vain voi synnyttää luonnollisesti lapsia ja isän kanssa tehdä niitä ainakin biologian mukaan.
Joku tolkku nyt tässäkin pitää olla et ei kai nyt 1% mukaan voi 99% ihmisten käsityksiä ja ajatuksia muuttaa prosentin mielen mukaiseksi mikä on meille taas luonnotonta eikä totta meidän maailmassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä pitäisi muutenkin uudistaa sitten niin, että puolet vanhemmuuspakkauksesta saisi äiti omassa laatikossaan ja toisen puolen isi omassa laatikossaan. Tämä siksi, koska vauva ei tule aina laatikossa nukkumaan, niin ei tulisi sitten eroon johtavia riitoja siitä, kumpi sen ison tukevan laatikon saa; äiti vauvan vaatteiden säilömiseen vai isä autotalliin polkupyörän osien varastointiin. Ja molempien tietenki pitää tehdä oma hakemuksensa, koska molemmilla pitää olla myös oikeus valita ottaako vanhemmuusavustuksen rahana vai pakkauksena.
Oivoi. On tämä mualima hullu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvää päivää...nääkö on nyt niitä tärkeimpiä asioita juuri nyt?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapsellisista lapsellisinta touhua noiden asioiden kanssa meuhkaaminen. Mutta mitäpä ne "oppineet" muutakaan tekis, kun leikkis sanoilla ja teorioillaan. Ai niin - järjestäähän ne kansalaistottelemattomuusnäytöksiä, joista tavalliset kansalaiset saavat kärsiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvita ees sanaa pakkaus. Näkeehän sen jo päällepäin että jonkinlainen pakkaus siinä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isyyspakkaukseen sikari, kaljakori ja lätkäkanavan kuukausimaksu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (240)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image