Kotimaa

Vihreiden Haapanen jättää seuraavat edus­kun­ta­vaa­lit väliin

Satu Haapanen KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 27.6.2014 6:09
Mirja Niemitalo

Pohjois-Suomen ainoa vihreä kansanedustaja Satu Haapanen, 45,  ei asetu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Oululaisedustajan luopumisen taustalla ovat perhesyyt.

”Päätös ei ollut helppo ja olen miettinyt sitä pitkään perheeni, mutta myös vihreiden kannalta”, Haapanen kertoo Kalevalle.

Haapanen halusi kertoa asian jo tässä vaiheessa, sillä puolueen ehdokasasettelu Oulun vaalipiirissä on parhaillaan menossa.

”Näin uusille ehdokasehdokkaille jää aikaa ja tilaa valmistautua”, Haapanen toteaa.

Haapasen mukaan tosiasia on, että ammattipoliitikolla politiikka ajaa väistämättä muun ohi. Silloin perhe ja muut asiat joutuvat kakkossijalle.

”Vaalilauseenani on joskus ollut, että olen pienten puolella. Lapset kaipaavat äitiään, vaikka minulla on hyvä tuki ympärillä”, 16-, 10- ja 7-vuotiaiden lasten äiti toteaa.

Haapanen on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hän pääsi eduskuntaan kolmannella yrittämällä ja puski viime vaaleissa Oulussa ohi kuusi kautta eduskunnassa istuneen Erkki Pulliaisen.

Vaikka perhesyyt saavat Haapasen jättämään ensi kevään eduskuntavaalit väliin, ei hän sano lopullisia hyvästejä politiikalle. Työ Oulun kaupunginvaltuustossa ja maakuntahallinnossa jatkuu entiseen tapaan.

”Saattaa olla, että pyrin neljän vuoden kuluttua uudelleen tai vuoden kuluttua puolueen puheenjohtajistoon”, Haapanen pohtii.

Opettajana toimineella Haapasella ei ole virkaa, johon palata, mutta hän on kiinnostunut demokratiaan, kansainvälisyyteen, kehitysapuun ja koulutukseen liittyvistä tehtävistä.

Myös väitöskirja pitää tehdä valmiiksi.

Lue lisää 27.06.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Hyvä! Ei sinusta ole Pulliaisen kaltaista älykästä ja utteraa puurtajaa. Mainiota, että älyät jäädä pois, jäisit myös kuntapolitikasta, eihän sinua kuitenkaan kuulu eikä näy! Ei ole näkynyt tähänkään asti kuin vain vaalien alla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ihme, että naisten pitää pyrkiä väkisten eduskuntaan ja sitten kun pääsevät sinne niin alkavat tekemään/hoitamaan omia lapsia. No pääasia heille varmaan on, että saavat isoa eläkettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kaikki äänestäisi vihreitä niin täällä palattaisiin -20 luvulle.Sitäkö halutaan...????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, ettei Satu jatka kansanedustajana, sillä fiksumpaa ja aikaansaavampaa naista saa hakea. Hyvä valinta silti koska vain vanhempana lapsilleen ihminen on korvaamaton. Toivottavasti opettajan paikka löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa koko Vihreät puolue ottaisi tästä mallia ja jättäytyisi pois seuraavista eduskuntavaaleista ja lopettaisivat Suomen asioiden sotkemisen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä henkilöhaastatteluita on Kalevasta niin ikävä lukea siksi, kun lukijat saavat niihin kommentoida nimimerkin suojassa. Monet kommentit täyttävät vaikka mitä tunnusmerkkejä. Pohjanoteeraus oli mielestäni se kerta, kun oli erään naishenkilön haastattelu ja siinä lukijan kommentti: "sehän on ihan miehen näköinen". Ja Kaleva julkaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä tämä meidän äänestäjien ilkeily valitsemiamme edustajia kohtaan tulee. Mietitäänpä kukin omana tykönämme, peiliin katsoen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kansanedustajille pitääkin antaa palautetta, jotteivät unohda kenen asialla ovat...poliittisten vastustajien ilkeily on sinänsä aivan normaalia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopeutumiseläke ei koske enää vuonna 2011 aloittaneita edustajia, ja sitäkin aiemmin vain kaksi kautta istuneita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos sinulle eduskuntatyöstä! Olet asiantuntija ja rohkea nainen. Myös paikallispolitiikassa toimit kiitettävästi. Sinua tarvitsevat lapset ja oululaiset :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saahan hän jo loppuelämänsä ajan hyvät tulot ja sopeutumiseläkkeen vai mikä se nyt olikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota muutettiin jo 2011. Eduskunnasta poistuva kansanedustaja saa 1-3 vuoden mittaisen sopeutumisrahan, aika määräytyy edustajavuosien määrän mukaan. Eli nykyinen käytäntö vastaa lähinnä ansiosidonnaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein Satu ajattelee, että lapset tarvitsevat häntä tällä hetkellä enempi kuin valtakunnanpolitiikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onko Haapanen nyt kansanedustajana, en ole huomannutkaan. Ei juuri huomaa muitakaan alueemme kansanedustajia kuin maksetuissa mainoksissa. Suomelle riittäisi 100 kansanedustajaa, olisi hyvä esimerkki säästäväisyydestä ja kustannustehokkuudesta kun Suomella ei nyt mene hyvin ja nuo 200 ovat innolla karsimassa etuja ja lisäämässä kansalle rasitteita. Yhden kansanedustajan kululasku veronmaksajille on aika paljon kun laskee palkan ja sopeutumiseläkkeen sekä verottoman kulukorvauksen, avustajan ja ilmaiset matkustelut ja eri valiokuntien ulkomaanturismin eikä noin pitkiä lomajaksoja ole normiduunareilla. Tämän hetkinen kansanedustajamassa ehtisi vielä nostaa omia palkkojaan ennen vaaleja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siellä eduskunnassakaan tarvitse koko elämäänsä tujuta. Vaikka toisaalta ovatpahan pois jaloista pyörimästä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

12:57
Konkurssiin mennyt tanskalainen lelujätti Top-Toy myy nyt isosti tavaraa loppuun – myös Oulun Ideaparkin Toys'R'Us tyhjennysmyynnissä
12:21
Tutkinnanjohtaja vahvistaa MTV:lle: Oulun vyyhdessä epäillään, että yksi nuorista tytöistä huumattiin tiedottomaksi ennen tekoa
11:29
Nairobin hotelliin hyökänneet asemiehet eliminoitu, ainakin 14 kuolonuhria, 700 ihmistä evakuoitiin
11:00
Poliisi myöntää: Levin joukkotappelun selvittämiseen niukasti eväitä, joukkio liukeni ravintolasta ennen partion ehtimistä paikalle
10:00
Hiihtouralle vauhtia Vuokatista – Sieviläinen Miska Poikkimäki kilpailee nuorten MM-hiihdoissa
9:40
Ylen journalismin lähtökohtana ovat Ylen arvot Lukijalta
9:32
Britit saattavat lähteä EU:sta ilman sopimusta tai päästä vaihtamaan hallituksen vaaleilla – koostimme vaihtoehtoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image