Kotimaa

Vihreät jatkaa huip­pusuo­sios­sa – Touko Aalto: Ihmiset ovat turhautuneita poliittiseen teatteriin

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on kiitollinen puolueensa saamaan kannatukseen HS:n gallupissa. KUVA: Hanna Laasanen
Kotimaa 19.7.2017 12:38
Markku Uhari

Oppositiopuolue vihreiden kannatus pysyy huippulukemissa tuoreen Helsingin Sanomien julkaiseman gallup-kyselyn perusteella.

Puoluetta kannatti keskiviikkona julkaistussa kyselyssä 15,5 prosenttia vastaajista.

Vielä HS:n 22. kesäkuuta tekemässä kyselyssä kannatus oli 14,9 prosenttia, ja samana päivänä Ylen julkaisemassa kyselyssä oli kannatus 15,1 prosenttia.

Keskiviikkona julkaistun kyselyn virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä.

HS:n kysely on kuitenkin valtaosin kerätty vihreiden uuden puheenjohtajan Touko Aallon kaudella.

Aalto valittiin puolueensa johtoon 17. kesäkuuta Tampereella pidetyssä puoluekokouksessa. Aalto kertoo Lännen Medialle olevansa kiitollinen puolueen saamasta tuesta.

Hän kuitenkin arvioi, että kannatukseen vaikutti puolueen puheenjohtajakisasta seurannut julkisuus.

- Vihreiden yleinen näkyvyys on ollut suurempaa. Vihreiden viesti on näkynyt enemmän, ja sitä on itsekin päässyt kertomaan, Aalto sanoo.

Gallupin perusteella hallituspuolueiden kannatus on alhaalla 39,9 prosentissa. Suurinta kannatusta nauttii parhaillaan kokoomus.

Aalto uskoo, että tuleva syksy tulee teemojen osalta olemaan "hyvinkin repivä". Hän toivoo, että vuoropuhelua puolueiden välillä nähtäisiin entistä enemmän siitä huolimatta, että pöydällä on suuria kokonaisuuksia, joista puolueiden kesken on erimielisyyksiä.

- Jos me jatkamme vain sitä, että lähtökohtaisesti jokainen menee omaan poteroonsa ja aloittaa poliittisen kivittämisen, niin eihän siitä synny yhtään mitään, Aalto toteaa.

- Odotan aika paljon syksyltä. Uskon, että aika moni puolue, ja aika moni kansanedustajakin, on aika väsynyt tähän iänikuiseen poliittiseen teatteriin. Ihmisetkin ovat turhautuneita siihen.

Helsingin Sanomien gallup-juttu on luettavissa täältä.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (85)

Nimenomaan vihreät pyörittävät sirkusta ja hölmöt kansalaiset uskovat hokkuspokkus juttuja todeksi. Totuus paljastuu tässäkin aikanaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä Touko Aalto tarkoitat iänikuiselle poliittisella teatterilla? Kerro täsmällisiä esimerkkejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät valtaan niin loppuu tuo huvipuistojen rakentaminen Ouluun. Pieniä vihreitä miehiä olen itsekkin aikoinaan nähnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Gallupit ovat galluppeja, vaalitulokset vaalituloksia. Gallupit ovat myös poliittisen teatterin suolaa, jotka kiihdyttävät poliitikot ja ihmiset ottamaan jos jonkinlaista kantaa tilanteeseen. Touko on tietysti puhuva pää uudella paikalla. Täysi toinen asia on, onko vihreä politiikka kovinkaan uskottavaa. Olkoon kukakin mitä mieltä hyvänsä, minun mielestäni kysymyksessä on taitavasti viritetty utopia, jonka todellisuuden testi on tekemättä. Vihreät linkittyvät samaan sarjaan monien muiden hurmapopulististen liikkeiden kanssa. Jäljet pelottavat ja huoli lastemme tulevaisuudesta on suuri!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Cityvihreys teatterin estradilla! Ei voisi uskoa tuosta SKP:n jäänteestä sitä populismin määrää mitä edeltäjä ja nykyinen johtaja suoltaa. Voisi jopa sanoa että niillä jotka kannattavat on jotain jäänyt itsekriittisyydestä matkan varrelle. Kannattaisi tässä juuri ja juuri puhelinmyyjien yläpuolella olevassa alhaisimman ammattikunnan puheissa pitää erittäin korkea itsekritiikian varjo yllä! Jokainen sana ja puhe pitää tutkia tarkkaan ja hakea itse sitä oikeaa tietoa ettei vaan joutuisi harhaan johdetuksi. Mutta onneksi tänään tuli myös julki mielipidetiedustelu, jossa todistettiin ihmiset sen verran fiksuiksi että poliitikot ovat toisiksi alhaisin ammattikunta koko valtakunnassa luotettavuuden suhteen. Aaltokin edustaa sitä joukkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreitä kutsutaan perustellusti Kokoomuksen puisto-osastoksi, joka koostuu enimmäkseen koulutetuista oikeistoliberaaleista hipstereistä. Miten ihmeessä saat vedettyä SKP:n tuohon yhteyteen.

Vai etkö ole lukenut lehtiä kolmeenkymmeneen vuoteen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät jatkaa huip­pusuo­sios­sa eikä se ole sen omaa tekoa vaan johtuu täysin ns. vanhojen puolueiden täysin luokattomasta varjonyrkkeilystä keskenään jättäen ainoan asian mikä oikeuttaa niiden koko olemassaolon - kaikkien kansalaisten hyvinvoinnin.

Tämä järjetön sokeus on antanut kansakunnan eduista välittämättömille omaneduntavoittelijoille mahdollisuuksia varastaa jopa suoraan verovaroja muka yksityiseen liiketoimintaan ja valtavat ilmaiset tuet sekä jopa täysin verottomat erittäin suuret tulot. Se on petos.

SDP meni, Kepu on menossa - seuraavaksi menee Kokoomus. Vihreät eivät kykene korvaamaan kuin pienen osan tuosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi vihreä kumoaa kaksi sosialistia kuten komukoita ja sostemilaisia ei se niin paha:

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikenkarvaiset kyselijät asialla.Kyllä hörhö tunnistaa lajikumppaninsa kilometrin päästä.
Haihattelija saa mieleisensä "kyselytuloksen".
Jo on aikoihin eletty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä vihreät osaa myös tämän poliittisen teatterin. Paremmin kuin jotkut toiset puolueet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Median ponnisteluista huolimatta en tule ikinä äänestämään vihreitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä sakki on erittäin vaarallista porukkaa Suomen taloudelle ja työllisyydelle. Ei kai kukaan työtä tekevä äänestä näitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta menettää ja Vihreät nousee, Mitä keskustan ajama politiikka on saanut aikaan pitkällekin opiskelleille pienipalkkaisille naisille opiskelijoille ja nuorille lapsiperheille, täältä löytyy syy siihen mitä gallupit nyt näyttävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

He eivät ymmärrä elämästä mitään.jotka kannattavat vihreitä.
Voi,voi sitä maailmaa jossa he asuisivat, se on suurta populismia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

T. Aaltokin tietää, että myös vihreät tekevät samaa teatteria päivittäin. Näyttelijät ja roolit vaihtuvat, mutta juoni ei juurikaan. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet pitkiin aikoihin edes hieman uutta ja osin kokeilevaa näytöstä. Perinteisesti eri etujärjestöjen kuiskaajat ovat väännelleet juonta mieleisekseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esimerkiksi Ville Niinistö oli lähinnä poliittinen stand-up -koomikko.

Ihan vastaavasti kuin joku Soini tai Halla-ahokin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään uutta. Aalto lupaili vihreitä yleispuolueeksi. Viime päivien kommentit kuitenkin samaa haihattelua kuin ennenkin. Teollisuus alas ajettava ja mitään muutakaan tuotantoa ei saa olla. Höpö hommaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannattais Touko Aallon puhua muiden teatteriasityksistä mitään. Hänenkin näyttelijäporukka osaa vain fiktiivisiä näytelmiä. Totuutta ei siinä porukassa ymmärretä eikä varsinkaan hyväksytä, valitettavasti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät itse on tehnyt poliittista teatteria.Ville Niinistön Talvivaara kypärää myöten.Vihreillä ei ole mitään millä Suomi nousisi.Sipilä sen on tehnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (85)

Uutisvirta

13:32
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
19
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image