Kotimaa

Vihreä puolue haluaa val­lan­ku­mouk­sen

Oululainen Ville Rantanen on perustamassa uutta radikaalia vihreää puoluetta.
Kotimaa 13.11.2009 10:31
Jyri-Jussi Rekinen
Suomi on saamassa uuden radikaalin vihreän puolueen. Itseään Vihreäksi puolueeksi kutsuva ryhmittymä on parhaillaan järjestäytymässä puolueeksi.

Ryhmä on pettynyt nykyisiin Vihreisiin. Sen mielestä kokoomuksella ja nykyvihreillä ei ole juuri mitään eroa, sillä markkinatalous vie niitä miten tahtoo.

Uusi radikaalipuolue haluaa eroon kapitalistisesta järjestelmästä ja sen tarkoituksena on toteuttaa ympäristövallankumous.

Kovia sanoja laukoo Oulussa asuva puolueen tiedottaja Ville Rantanen. Hän arvioi, että Suomessa ei tällä hetkellä ole yhtään vihreää aatetta tunnustavaa puoluetta.

"Sosiaalidemokraateilla ja nykyvihreillä ei ole muuta eroa kuin se, että sosiaalidemokraatit ovat vähemmän ympäristövihamielisiä kuin Vihreät", Rantanen lataa.

Puoleen tavoitteena on lopettaa yksityisautoilu. Talouskasvusta pitäisi kieltäytyä ja kulutustaso pitäisi ajaa täydellisesti alas.

Lue lisää lauantain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Hienosti taas näkyy miten ihmiset suuttuu ja alkaa pelkämään kun joku uhkaa status quota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

en kyllä löytänyt lauantain kalevasta mitään tästä jutusta, onkohan nyt tullut virhe..?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos nuo tavoitteet kävisi toteen,niin mitenkähän ne saisi itsensä elätettyä?kun kuitenkin valtaosa tuosta porukasta on nk. uusavuttomia.silloinhan ei voisi mikrolla lämmittää nakkisoppaa.ja jos pitäisi sada huushollinsa lämpimäksi niin ei tule sähköä pistorasiasta.jotta kannattaskohan ajatella hivenen nokkaansa pitemmälle ennen kuin rupeaa tarinoimaan ihan mitä sattuu.niistä ei ole kuitenkaan elämään niinkuin,mettäsuomalaiset.ihan perimmiltään.jotta ravinto otettas luonnosta jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teille pitäisi kyhätä sinistyneestä pintalaudasta parakit Lapin erämaahaan ja penkit pitkille seinille. Saatte siellä keittää papusoppaa ringissä ja osoittaa mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkille Lukija: Ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa nähty Vihreä Vallankumous -vaaliliitto ei ole missään tekemisissä tässä jutussa mainitun radikaalivihreän "puolueen" kanssa. Edustajistovaalien Vihreä Vallankumous -vaaliliiton molemmat läpipäässeet ehdokkaat ovat Vihreä liitto rp:n jäseniä, eikä vaaliliitolla ollut yhtään ehdokasta, joka olisi tekemisissä tässä jutussa mainitun radikaalivihreän puolueen kanssa. Vihreä Vallankumous -nimi on ollut edustajistoryhmän käytössä jo vuosia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

14:05 Lukija Maaseudun tulevaisuus: Vaatteet eivät kaikilla ole yhtä kuin aatteet, ainakin niillä, jotka tajuavat elämästä yhtään mitään Miten sitä sitten voi vastustaa monikansallisia riistofirmoja, jos käyttää niiden valmistamia tuotteita? Sehän menee sitten sillä tavalla, että "älkää tehkö niinkuin minä vaan tehkää niinkuin minä sanon" ? Noh hatun nosto kuitenkin kaverille, kun jaksaa yrittää..sellaisia ihmisiä ei maailmassa ole koskaan liikaa ja ei noi arvotkaan ole mitään huonoja!! Toivotan menestystä puolueelle ja arvokkaan asian eteenpäin viemisessä. Tuo pukeutuminen oli sellaista "kärjistystä" ja eihän se tietenkään luo uskottavaa ensivaikutelmaa, jos jossain säkkikankaassa suorittaa ensi esiintymisen :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maaseudun tulevaisuus: Vaatteet eivät kaikilla ole yhtä kuin aatteet, ainakin niillä, jotka tajuavat elämästä yhtään mitään. Itse puolueesta: tervetullut ja jo pitkään ounasteltu vihreiden hajoaminen on tapahtunut. Tulette yllättymään kuinka paljon tämä Vihreä puolue kerää ääniä. Tämä nähtiin jo yliopiston edustajistovaaleissa, joissa Vihreä vallankumous-liittouma sai kaksi paikkaa. Suuntaus jatkunee seuraavissa kunnallisvaaleissa. Ja niistä aatteista: okei, onhan osa liioiteltuja ja yliampuvia, mutta näinä aikoina ei voi enää syöttää sitä samaa konservatiivi/liberaalipuppua ihmisille joka tuutista. Tarvitaan vaihtoehtoja Suomen puoluekenttään, joka kaukaa tarkasteltuna näyttää yhdeltä isolta puolueelta, tai hallitus ainakin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolueen uskottavuus tökkää heti tuohon valokuvaan... Miten noin vihreällä kaverilla voi olla noin kalliin näköinen takki ja hienot kamppeet muutoinkin. Eikös puolueen keulakuvan pitäisi olla esimerkki ja suunnan näyttäjä? olisin voinut vaiks liittyä tuohon jengiin, jos tuo edustuskuva olisi ollut hiukan vihreämpi. Esim kotona kudottu kaulahuivi ja toi takki olis voinut olla myös enemmän luomu. Kyllä merkkivaatteet kelpaa Thaimaalaisten pikkupoikien ompelemana, mutta muutoin tehdään kyllä vallankumousta.!! :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Timo 12.12 Jos ne mummot tulevat ostarille autolla, on tämän puolueen mukaan luvallista potkia heitä. Tämä sakki nimittäin sallii kaikki keinot, myös väkivallan, omia juttujaan ajaessaan. Tuumas Rantanen eilen radiossa, että kaikki on sallittua, mutta ei aina järkevää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olikin odotettavissa. Vihreiden kannatus on nousussa juuri sen vuoksi että sen piirissä on edes hiukan nuoria ja akateemisia. Radikaalit ja muut vanhat pulliaiset joutavatkin eriyitymään omaksi populaatiokseen. Jäljelle saisi jäädä nykyaikaisia ihmisä jotka tukeutu´vat puoluepolitikoinnin sijasta tutkimukseen ja todelliseen tietoon. Tietysti kyse voi olla myös siitä, että Vihreä puolue pyrkii sutkisti maksimoimaan tulevan kannatuksensa, koska muut pääpuolueet kärsivät moraalisesta krapulasta tai konttaavat yhä vielä ojan pohjia. - Ihan sama kunhan puoluepolitiikasta päästään ja asiallisuutta saadaan julkiseen päätöksentekoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän näitä kouhottajia oikein tuleekaan? Ei edes uutisoinnin arvoinen asia, turhaa ajan haaskausta tämmöiseen ryhtyä. Onhan meillä jo "persut", eikös piisaa. Jonkin sortin ihmiset kyllä mieluusti alkavat puida jotakin hölynpölyä viikkokausia, aamen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että nykypolitiikan hajuttomaan, mauttomaan ja kaikin puolin valjuun mössöön saadaan vähän pippuria. Politiikka ja valta turmelee, se on totuus, ja niin on tapahtunut vihreitä ennen mm. vasemmistoaatteelle. Eduskunta on kultapossukerho, jossa vain puuhastellaan, ja poliitikot keskittyy kehittelemään vain lööppiaiheita iltapäivälehdille. Nyt tarvitaan räväkkää keskuksetelun avausta mm. ympäristöasioista ja koko yhteiskuntajärjestyksestä, sillä riistokapitalismi on kulkenut tiensä loppuun. Ja paras tapa aloittaa keskustelu on kunnon provokaatio. Taputtaa karvaisia käsiään ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pojat pelaa itselleen näkyvyyttä. Ovat muutaman vuoden päästä jossakin "vanhassa" puolueessa. Motto "pitää tehdä heti alussa kaikki jotta huomataan"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunkilaisten hommia! Täällä maalla tulisi pitkät matkat kävellä tai odotella turhaan bussia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uuskommunistifasisteja? Mielenkiintoinen konsepti, mutta kaverit voisivat käyttää energiaansa vaikka jonkun vapausfilosofian tutkimiseen. Kuulostaa vähän omituiselta tuommoinen pakottamispelleily. Ihmiset tekee oikeita asioita kun saavat kokonaan itse päättää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun asettaa tavoitteet riittävän korkealle, saavuttaa yleensä kaikkein eniten. Kun taas asettaa tavoitteet liian korkealle, ei yleensä saavuta yhtään mitään. Tämä Rantanen on ihan pallo hukassa. Kun teesit on pääosin sellaisia mille valtaväestö ei korvaansa lotkauta, on yritys ja laajamittaisempi vaikutusvalta jo lähtökohtaisesti tuhoon tuomittu. Jos haluaa vaikuttaa asioihin, on saatava kaikkein suurimmat massat taakseen. Ja kuten kaikki tiedämme, niin iso laiva käntyy aina hitaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Jokohan vihdoinkin löytyisi puolue jota äänestää. Jonkilaista järkeä ja asioiden hoitamista asioiden eikä periaatteen mukaan vielä mukaan niin tämä olisi varteenotettava syy maleksia kohti uurnia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä radikaali-, ääri- ja muut ultraliikkeet ovat ihan höpöhöpö yliampuviampuvine teemoineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

7:00
Muistatko sähäkät kasarikikkarat? Permanentit tekivät taas paluun, mutta moni asia on nyt toisin, sanovat kampaajakonkarit Tilaajille
7:00
Suomen viimeaikaista jätepolitiikkaa ja -lainsäädäntöä ei voi pitää onnistuneena Lukijalta
7:00
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
7:00
Muhoslaisen Benjam Myllyselän oppilaat haastoivat maailman johtajat ilmastoasioista jo vuosikymmeniä sitten – "Mitä suurempi viskaali, sen paremmin ne ottavat lasten yhteydenotot huomioon" Tilaajille
7:00
Valmennuskursseja markkinoidaan pian jo yläkoululaisille – yksityisopetus lisääntyy, mutta aasialainen pikkulasten koulutus on vielä kaukana Tilaajille
6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
17
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
8
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
7
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
5
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
4
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
3
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
3
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Töistä hautaan, no kukin tavallaan. Lue lisää...
Kx

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image