Kotimaa

Viestikohun keskelle ajautunut Mikko Kärnä: En ole syyllistynyt minkään tyyppisiin rikoksiin – ­ri­ko­soi­keu­den professorin mukaan ei täytä seksuaalisen ahdistelun tun­nus­mer­kis­töä

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä joutui myrskynsilmään viestittelynsä takia. Seiska-lehti paljasti, että viestiliikenteessä kulki myös alastonkuvia. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 21.2.2020 11:26 | Päivitetty 21.2.2020 14:44
STT

 

 

Kärnä sanoo toimineensa yksityiselämässään niin kuin ihmiset yksityiselämässään toimivat.

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) painotti perjantaina, että jokainen suhde, joka hänellä on elämässään ollut, on ollut konsensuaalinen. Konsensuaalisella tarkoitetaan yhteisymmärrykseen perustuvaa.

– Olen toiminut yksityiselämässäni niin kuin ihmiset yksityiselämässään toimivat, Kärnä sanoo STT:lle.

– En ole syyllistynyt minkään tyyppisiin rikoksiin, enkä ole häirinnyt ketään.

Seiska uutisoi torstaina, että Kärnä vietti avioliittonsa aikana kaksi kertaa intiimin yön vieraan naisen kanssa. Nainen kertoo Seiskalle tavanneensa Kärnän ensimmäisen kerran pubissa vuonna 2014, ja he päätyivät hotellihuoneeseen. Naisen kertoman mukaan he tapasivat uudelleen noin kuukauden päästä ja viettivät jälleen yhteisen hotelliyön.

Seiskan mukaan Kärnä lähetti naiselle tekstiviestejä kahden vuoden ajan. Kärnä pyysi viesteissään naista lähettämään kuvia itsestään, mutta nainen ei suostunut. Kärnä puolestaan lähetti naiselle itsestään alastonkuvia, joista kahdessa näkyy Kärnän sukupuolielin.

Kärnä sanoi STT:lle, että ei kommentoi yksityiselämäänsä liittyviä asioita millään tavalla. Hän kertoi toivovansa, että jos hän olisi syyllistynyt ahdisteluun, hänet tuomittaisiin asiasta oikeudessa.

Kärnän mukaan viestikohua ei ole käsitelty puolueessa, sillä "ihmisten yksityiselämä ei keskustassa kuulu politiikkaan".

Viestintärauhan rikkomista? 

Helsingin yliopiston rikosoikeuden professorin Kimmo Nuotion mukaan Kärnän viestittely ei täytä seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkistöä, sillä seksuaaliseen ahdisteluun liittyy fyysistä koskettelua.

Sen sijaan tapaus saattaa Nuotion mukaan täyttää viestintärauhan rikkomisen tunnusmerkistön, jos viestintä on ollut ei-toivottua, toistuvaa ja häiritsevää. Tällaisessa tapauksessa viestien vastaanottajan olisi pitänyt tehdä tiettäväksi, että hän ei halua viestejä vastaanottaa.

Seiskan haastattelema nainen luonnehti Kärnän viestittelyä piinaavaksi, mutta sanoi myös, että oli imartelevaa saada huomiota mieheltä.

–  Sittenhän tästä tulisi ongelma, jos selvästi olisi niin, että toinen ei tällaista viestittelyä halua ja silti intensiivinen pommittaminen jatkuisi. Silloin viestintärauhan rikkominen tulisi kyseeseen, Nuotio sanoi STT:lle.

Kärnä nousi eduskuntaan ensimmäisen kerran 2015 vaalien jälkeen varasijalta, kun Paavo Väyrynen jatkoi Euroopan parlamentissa. Kärnä joutui jättämään paikkansa kesäkuussa 2018, kun Väyrynen palasi eduskuntaan.

Ennen kansanedustajan uraansa Kärnä oli vuodesta 2012 alkaen Enontekiön kunnanjohtaja.

Kärnä ja hänen vaimonsa jättivät viime toukokuussa avioerohakemuksen.

Juttua päivitetty 21.2.2020 kello 14.44.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mikä sitten on ahdistelua, jos saan luvan kysyä. Jos piinaa tavaroidensa esittelyllä ja inhottavilla riettailla viesteillä vuosikausia, niin onko se normaalia. Eipä taida kansanedustajan paikkaa enää olla tulevaisuudessa, jos ollaan tippaakaan oikeudenmukaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhelin ainoa joka on esillä ikään ja sukupuoleen katsomatta.Puhelin syrjäyttää sexsin riittää kun puhelimeen kuvan saa,sitten ihmetellään kun syntyvyys laskee ja puhelin laskut kasvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen toiminut kuin yksityis elämässä toimitaan,kyllä mikko olet hakoteillä.Jotkut politikot saavat jotkut lähettävät,tuntuu jotenkin olevat he jotka hakevat uskottavuutta kännyn kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kanerva sai lähteä ministerin paikalta tekstiviestikohun seurauksena,kyllä soisi että kepukaiset oikaisisivat selkärankansa ja toteaisivat kärnän menettäneen puolueen luottamuksen ja sen vuoksi erottaa puolueesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärnä tekee kaikki virheet, joista aina varoitetaan. Tunnistaisi rehellisesti mokanneensa, niin asia unohtuisi hiljalleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:35
Somessa hitiksi noussut kuva rapusta, jossa ilmoitettiin lauluharjoituksista talon asunnossa ei ollutkaan aprillipila – lapun jättänyt Karita Mattila haastattelussa.
19:31
Kevään valmistujaisjuhlille etsitään uutta ajankohtaa – pääsykokeet halutaan yhä järjestää normaaliaikataulussa
19:20
Päivän kotoiluvinkki: Vaihda multa viherkasville ja kasvata itse minipaprikoita tai chilejä
19:16
Vainajaa ei enää pääse katsomaan ennen siunaamista – hautajaisissa kymmenen henkilön ylärajasta voidaan joustaa, muissa kirkollisissa tilaisuuksissa raja on tiukempi
19:04
Suomen kansalaisia on jumissa Venäjällä – helsinkiläinen Alla Stepanova odottaa viranomaisilta päätöstä, joka mahdollistaisi kaksoiskansalaisen paluun kotiin Tilaajille
19:00
Oulu Sinfonian käyrätorvisti Pasi Salminen harjoittelee korona-aikana kotonaan, koska "koripalloilijoille loistavalla 70 prosentin osumatarkkuudella muusikosta ei tule miljonääriä, vaan työtön" Tilaajille
18:36
Putin lupasi venäläisille palkallista koronalomaa kuun loppuun – auki jäi, mistä rahat palkanmaksuun otetaan
61
Vantaa tekee lentoasemalla koronatestejä, toimia harkittiin läpi maaliskuun, yli 200 000 matkustajaa ehti saapua, päätös vasta viime viikolla – "Tilanne ollut ministeriöjohtoinen"
59
Vastaanottoyksikön johtaja: Maahanmuuttovirasto on valmiina vastaanottamaan turvapaikanhakijoita Kreikasta, mikäli toimeksianto tulee
42
Välipäivän jälkeen taas kaksi uutta koronakuolemaa Suomessa – tauti on vaatinut nyt 19 ihmisen hengen
39
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
36
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
33
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle
29
Osingot tulisi maksaa – osinkotulot ovat monelle tarpeellinen lisä jatkuvasti ostovoimaansa menettävän eläketulon jatkeeksi Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

332 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siipeilijöitten ytk.kassa ei pysty maksamaan työttömille korvauksia ajoissa??Puhkeaako kupla??

YTK:n kyvyttömyys maksaa normaalisti siipeilijöiden päivärahaa osoittaa, että työnantajien perustama YTK on keskittynyt... Lue lisää...
Kupla puhkeaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image