Kotimaa

Video: Katkeilevien jakohihnojen mysteeriä selvitetään pölyä keräämällä

Kotimaa 30.11.2014 8:02
Kaleva

Harmaa, pieni metallilaatikko ilman yhtään liikkuvaa osaa. Silti tämä kapistus voi antaa ratkaisevan vihjeen jakohihnojen katkeilusta, jonka aiheuttajaa on Oulun seudulla etsitty jo vuoden päivät.

Lapin ammattikorkeakoululla tutkitaan nyt, mitä pitää sisällään Kemin ja Raahen väliseltä tieosuudelta autoihin kertyvä maantiepöly.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (74)

en usko mihinkään tiepölyyn aika ihmeissään ilin kun huoltomies kutsui halliin autoani katsomaan syyläri aivan tukossa ja minkähän takia .. tiesuolan .. ajan aamuin töihih ja illalla takas kempeleeseen jaa suolaa on tiet täynnä ennen liukasta että saa ajaa suolasumussa muutaman vuoden ikäinen auto ja syyläri aivan tukossa harmaassa suola möskissä joka on kovettunut eikä lähde pois edes liuvotin aineilla edessä kennon vaihto laskutanko kempeleen tiepiiriä olis viisaat neuvot tarpeen kurkkipaapas ihmiset omia autoja maskin välistä mahtaa olla uusi ongelma tähän pitäis saada jokin aloite ja laki varmaan kohtalo tovereita on satoja ei muuta kun parrikaadeille ja pitäis saada laskutus osoite mahdollisen pian..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On sitä Suomessa rahaa. Tiedettähän tämä ei ole, mutta onko tuo purkki edes taidetta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka kuinka tutkittaisiin niin tähän ongelmaan ei tulla ikinä löytämään yksittäistä syyllistä. Jakohihnojen ennenaikaisen katkeilun syy tai syyt on jo tiedossa. Katkeilun syy on nimittäin kolmen asian soppa ja ne kolme asiaa on: 1. Oktomurske, 2. lisääntynyt suolaus tai suolaukseen käytettävä aine ja 3. jakohihnojen kotelointi sillä ainakin VAG-autoissa se jakohihnan kotelointi on avonainen ja eikö tämä katkeiluongelma ole enimmäkseen tuon konsernin autoissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ei, taasko tämä jatkuu? Eikö tuota pölyä olisi voinut vaikka kerätä harjakoneella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi nykyään tehdään edes hihnalla olevia jakopäitä? Toki jos auto tehdään halvalla niinkuin VAG vehkeet niin mitäpä siihen voi muuta olettaa kuin hihna mallisen jakopään? Kyllä jakopään pitää olla vähintään ketjulla tai mieluiten suoraveto hammasrattailla toteutettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokeilihan VAG jo sitä kettinkiäkin eikä sekään ollut mikään menestystarina..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan auttaisi hihnan kestoon jos huollossa vaihdettaisiin kaikki valmistajan suosittelemat osat eikä vain laskutettaisi tekemättömästä työstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Doo, mutta tämän ongelman nimi on alle huoltovälin katkeava hihna ja mäntiin lyövät ventettiilit. Takuun ulkopuolella se on kai 4000€ per laaki mahdollisesti 30 000 kilometrin paikkeilla ja eihän se huolto "kuntotarkastuksesta" anna mitään kestävyysarviota, kunhan rahan kiilto silmissä toivottaa tervetuloa takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

rahan tuhlausta nuo tutkimukset mite se muka yhteen auto merkkiin tai kahteen se okto vaikuttaa.harmillinen tosiasia on vaan että esim vw autot on nykyään paskempia ku 20 vuotta sitte vika löytyy auton rakentajista ja pirkka osista että saahaan kunnon kate autolle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä. Joissain VW-malleissa on ketju, joka kuulemma kestää 30tkm ja on sitten venynyt vaihtokuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä pakko se on Oulun seudulla ajella jos ei lompakko kestä. Autoilu maksaa, köyhät kävelköön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitäs sanot 600 euron, siis kuusisataa euroa autostani jolla ajettu kohta 400 tkm ? heh..eikä vikoja vaikka jakopää remmillä...ja pelaa ja toimii.
mietippä sitä. muuten, tässä maassa ei ole kuin pari rikasta :) etkä taida niihin kuulua...koska ei se 20 000 euroa pankissa tee ketään rikkaaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa ja lähiympäristössä sirotellaan suolaa ja muita kemikalioita tienpintaan aivan turhaan, mutta varmuuden vuoksi. Jos käytte talviaikana autoilemassa Haaparannan Ikeassa, niin huomaatte saavuttuanne perille, että autonne on aivan vaalean pölymäisen kerroksen (suolan) peitossa. Jakohihna saa varmasti oman annoksen liikenteen nostattamaa sumumaista losteutta. Konepellin aukaisu jo osoittaa mitä sinne ajon aikana on ilmestynyt. Jos kesällä ajaa ilman asvaltti pinnoittamattomia peltoteitä, niin sieltäkin hienojakoinen pöly tulee jopa auton ohjaamoon, sisätiloihin, miksei sitten pinnoitetun tien suolauksesta aiheutuvaa kosteaa sumua pidetä jakopään turmelijana nro: 1.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa tiesuolaa käytetään joka puolella Suomea ja on käytetty jo vuosia, mutta vain Oulun seudulla on viime aikoina alkaneet hihnapyörät syöpyä ja hihnat luistaa. Siksi se tuskin on yksin syypää asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapissa ei suolatakaan teitä. Samaa suolaa kyllä käytetään ympäri Suomea ja Ruotsissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja höpö höpö pöly ei hihnoja riko vaan liian pitkät vaihtovälit ja materiaali viat metalli rattaissa olen ajanut subella 400,000 samoilla jako rattailla hihna vaihdettu 100,000 välein ei mitään ongelmaa rattaat ovat kuin uudet vw konsernin autossa 60,000 jälkeen alaratas aivan loppuun kulunut sinä teko virhe tehtaalla tahallinen vika ei tehdä kunnon materiaalista siinä vika turha pörhön on tiepölyä syyttää menis itseensä ja olis hiljaa mokomaki varakonsuli tollo..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan niitä hihnoja mennyt muistakin kuin VAG-konsernin autoista, joten tuskin tämä Pörhön johtajan syytä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan niitä hihnoja mennyt muistakin kuin VAG-konsernin autoista, joten tuskin tämä Pörhön johtajan syytä on.

Ostakaa ooppeli niin murheet loppuu
vaihto 10 vuoden välein tai 150000km

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (74)

Uutisvirta

24.1.
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
24.1.
Wuhanin koronavirus rantautui Eurooppaan: Ranskassa vahvistettu kaksi tartuntaa, Ruotsissa peruttu kiinalaisten ryhmien matka Norrbotteniin
24.1.
Oulun yliopistoon hankittiin itseohjautuva auto, ja se on ensimmäinen askel uuden koulutusohjelman käynnistämisessä
24.1.
Kaavailtu Baltian lentopalloliiga kiinnostaa suomalaisia seuroja, myös Ettaa – Olli Kuoksa: "Suomen liiga ei ole kehittynyt 25 vuodessa mihinkään" Tilaajille
24.1.
Emmi Peltonen lyhytohjelman jälkeen viidentenä EM-taitoluistelussa – "Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen"
24.1.
Williams ja Osaka katsomoon Australian avoimissa – Federer kuilun partaalta jatkoon
24.1.
Vankiloiden toimintamallin mullistus alkaa Hämeenlinnasta: vartijoista valmentajia – "Ei sovi vaarallisille vangeille"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kui... Lue lisää...
PORHO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image