Kotimaa

Verottajalle tehty jo yli 3000 ilmiantoa net­ti­lo­mak­keel­la

Verottajalle tehdyistä ilmoituksista suurin on perättömiä, noin 40 prosenttia aiheuttaa lisäselvityksiä ja noin 15 prosenttia johtaa toimenpiteisiin. KUVA: Ukko-Pekka Peura
Kotimaa 9.6.2015 12:50
STT

Verottajan tammikuussa käyttöön ottama verkkolomake on aktivoinut ilmiantajat. Kun aikaisemmin koko vuonna verottajalle tuli vihjepuhelimen kautta noin 3000 ilmoitusta epäillystä veronkierrosta, nyt pelkästään nettilomakkeen kautta on tullut kesäkuun alkuun mennessä saman verran.

– Voisi arvioida, että tänä vuonna tulee noin 10 000 ilmoitusta, verohallinnon ylitarkastaja Seppo Tuomela kertoo.

Suurin osa ilmoituksista on hänen mukaansa perättömiä, noin 40 prosenttia aiheuttaa lisäselvityksiä ja noin 15 prosenttia johtaa toimenpiteisiin.

– Yleisimmin kyseessä on epäily tulojen salaamisesta, pimeän työvoiman käytöstä ja siitä ettei ole saanut kuittia. Sitäkin ilmenee, että annetaan tahallaan perättömiä ilmoituksia, Tuomela sanoo.

Ravintola, ja rakennusala ovat edelleen yliedustettuja tilastoissa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Minustakin tehtiin ilmianto. Tuntuu kivalta. Y-tunnus ollut lepäämässä vuosia, ja yhtäkkiä kysytään, mistä nämä tulot ovat tulleet. Kysyin, mitkä tulot, ja vero-nakku meni hiljaiseksi. Minun pitää nyt todistaa, että vero-nakun väittämiä tuloja ei ole koskaan ollutkaan. Miten se onnistuu, kysyy y-tunnuksen omaava palkansaaja??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veronkiertäjien takia verot nousee ja rehellinen ihminen joutuu maksamaan enemmän veroja. Ihan turhaa kitinää kommenteissa. Veronkierto on rinnastettavissa varkauteen. Mitä enemmän verovirannomainen tekee töitä sen parempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meno on kuin natsisaksassa, jossa ilmiannettiin juutalaisia. Verottajan toiminta käy aina vain sairaammaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaitän että tuolla "ilmianto idealla" turvataan joutilaille epäpäteville nenänkavajille työpaikkoja ja tuhotaan loppukin yrittämisen uskottavuus. Taitaapa olla ainut työyhteisö jossa työkaluja on kehitetty esim. Inetissä asiakas täyttää kaavakkeet jne. Mutta verottajan henkilöstöön ei ole koskettu samoin vastuuta ei ole kuten ei ole ilmiantajallakaan neuvoja et saa tai Jos saat niin tunne in kuin olisit arpajaisissa :: Eri hlö eri ohjeet. Ongelman ydin on Etta kovasta verotuksesta johtuen jokainen joutuu etsimaan keinoja miten selvita kaikista lakisaateisista maksuista jne. Tuolla kyttaamisellaon tosiaan vain tyollistava vaikutus tuonne verotyajan suuntaan ja lahinna naurettava idea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suosituin suomalainen kansallisurheilulaji: nimetön ja perätön ilmianto.

Melko huono osumisprosentti, vain 15. Mutta eipä siinä, näin suomalainen työllistää sitä "ylipaisunutta julkista sektoria", jonka leikkaamisen puolesta hän Esson baarissa isoon ääneen mölyää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisten kateus on ääretön, ja saa tekemään mitä vain. Eihän naapurilla vaan mene paremmin kuin mulla. Onko sillä taas uusi auto ja rouvalla uusi takki. Mites niillä on varaa. Pitääpä vähän seurata mitä ne puuhaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kai ilmiantajan pitää antaa oma nimensä, kuten Kelassa? Jos nimittäin selvitystyötä lähdetään joutenpäiten tekemään niin siitä menee vain kuluja. Ja kiusaajalle kunnon sanktio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kateellinen suomalainen uuno on taas vauhdissa kyllä ihmiset on raukkoja en pidä heitä minään menkää peilin eteen ja sanokaa sille naamalle mikä peilistä näkyy sinä olet kateellinen raukka surkimus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai se on kateutta jos ilmoittaa toisen rikoksesta? Eli jos näet rikoksen, et ilmoita siitä poliisille? Ja sen perusteella kuvittelet olevasi muita parempi? Taitaa olla päinvastoin eli nämä aiheesta kiukuttelijat ovat vähän oudompaa sakkia. Ja vielä omien hämärähommien paljastumisen pelossa huudellaan, koomista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi on aivan eri Asia kuin verottaja. Poliisi valvoo / turvaa kansalaisten jokapäiväiseen elämiseen liittyvät jutut. Poliisi ei toimi mielivaltaisesti eikä anonyyminä kuten verottaja joten ilmianto verotyajalle ja ilmoutus poliisille ovat aivan eri asioita. Ilmianto verotyajalle on varmaan 90% kateutta ja 10% voi olla aitoa huolenpitoa. Rikos on rikos ja suits pitas pystya ilmoittamaan omalla nimella poliisille kateudesta johtuvat nimetyomat ilmiannot ovat sitten joutilaiden ajanvietetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaat siis että iilmoituksen tekijällä pitäisi siis olla valmiina vedenpitävät todisteet ilmoituksen kohteen syyllisyydestä.

Jos kerran tälle linjalle lähdetään niin eikös se ole sama kun kansalaiset keskenään hoitavat myös rankaisemisen. Mihinpä tässä enää viranomaisia tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajatteliko ILLU että voidaan vaikka heittää ilmaan noin vaan vaikka klassinen "vaimon hakkaamis- heitto" , ja viranomaiset sitten kuulustelevat ja tutkivat ? Kyllä joku "todiste" on vaadittava, tai perättömästä lausumasta täytyy rangaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikko olis voinut olla " Jo 2000 perätöntä ilmoitusta veron kierrosta." Olis aika erillainen viesti lukijalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naapuri kulkee työmatkat firmansa pakettiautolla. Tuskinpa maksaa autoedun veroja. Nyt siis tiedän minne voin käräyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri tuollaiset kommentit on niitä perättömiä ilmoituksia. Firman pakettiautolla ja varsinkin oman firman saa kulkea työmatkat, mutta vähennyskelpoisia ne ei ole ellei ole sitten se autoetu. Verottaja valvoo asiaa varsin tehokkaasti jo. On se tuo kateus aivan älytöntä, suorastaan sairasta. Tyyppiesimerkki kuinka syyttömästä tehdään syyllinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli tuolla systeemillä syyttömästä tehdään syyllinen. Onko kyse enää oikeusvaltiosta, jos nettilomakkeella tai vihjepuhelimella voi syyttää vapaasti ilman näyttöä. Verottajaa täytyy kuitenkin tässä kehua, koska toteaa suurimman osan perättömiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

13.12.
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
13.12.
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
13.12.
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
13.12.
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
13.12.
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
13.12.
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
13.12.
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image