Kotimaa

Veli Liikanen on vihreiden uusi puo­lue­sih­tee­ri – Erkki Liikasen veljenpoika Mikkelistä

Mikkeliläinen Veli Liikanen on vihreiden uusi puoluesihteeri..
Kotimaa 15.6.2019 15:20 | Päivitetty 15.6.2019 16:08
Ilari Tapio

Tavoitteena on virittää vihreät pääministeripuolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Paitsi uuden puheenjohtajan Maria Ohisalon, vihreät saivat tänään uuden puoluesihteerin. Hän on puolueen varapuheenjohtaja, mikkeliläinen Veli Liikanen, 40.

Liikanen ei ole Mikkelissä mikä tahansa nimi. Suomen Pankin entinen pääjohtaja, EU-komissaari ja ministeri Erkki Liikanen on Mikkelin poikia, ja Veli Liikanen on hänen veljenpoikansa. Politikointi on siis ainakin osittain verenperintöä.

Liikanen valittiin Porin puoluekokouksessa viiden ehdokkaan joukosta.

Neljä muuta kandidaattia olivat ammattiyhdistysliike PAM:ssa yhteiskuntasuhteiden vastaavana työskentelevä helsinkiläinen Elena Gorschkow, turkulainen varakaupunginvaltuutettu ja liikunta-alan ammattilainen Joonas Niemi, vihreiden helsinkiläinen kampanjapäällikkö Kirsi Syväri ja Oulun vihreiden puheenjohtaja Marjo Tapaninen.

Vuoden 2021 kuntavaalit ovat välietappi

Veli Liikanen työskentelee tutkijana ammattikorkeakoulussa.

Hän toteaa vetäneensä suuressa asiantuntijaorganisaatiossa projekteja, ohjanneensa opiskelijoita ja opettaneensa vapaaehtoisten johtamista.

Puoluetoimiston esihenkilönä Liikanen lupaa panostaa porukan työssä jaksamiseen ja haluavansa rakentaa vihreille organisaation, jonka turvin se on valmis pääministeripuolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa.

– Sen työn tärkein välietappi ovat vuoden 2021 kuntavaalit. Niissä vihreät ovat valmiit kilpailemaan johtavan puolueen asemasta monissa kunnissa.

– Olen valmis asettamaan oikeat askelmerkit tällä tiellä uuden puoluejohdon ja aktiivien tuella.

Vihreiden väistyvä puoluesihteeri Lasse Miettinen toimi tehtävässään niin pitkään kuin puolueen säännöt antoivat myöten.

Korjattu kello 16.08: Kuvateksteissä luki aluksi virheellisesti, että Liikanen on uusi puheenjohtaja. Hän on uusi puoluesihteeri.

MAINOS

Kommentoi

Vihreillä on jo kaksi veljenpoikaa.

Tupu: Ville Niinistö
Hupu: Veli Liikanen

...mutta missä viipyy Lupu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
21
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
20
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
20
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
18
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
18
Björn Wahlroos antaa kyytiä Rinteen hallitukselle: "Yhtään julkista menoa ei leikata, eikä yksikään ammattiyhdistykselle epämieluisa työmarkkinauudistus etene"
16
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image