Kotimaa

Vehviläinen: Kittilän kunta poik­keuk­sel­li­ses­sa hal­lin­nol­li­ses­sa kriisissä

Kotimaa 27.2.2018 16:59 | Päivitetty 27.2.2018 17:02
STT, Kaleva

Kuntaministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan Kittilän kunta on poikkeuksellisessa hallinnollisessa kriisissä. Hän kuitenkin uskoo, että päätöksenteon uskottavuus voidaan vielä palauttaa, jos Kittilä ottaa valtiovarainministeriön asettaman selvitysryhmän ohjeet vakavasti ja noudattaa niitä.

Vehviläinen kommentoi Kittilän tilannetta tiedotteessaan. Hän ei antanut asiasta haastattelua STT:lle.

Selvitysryhmä ehdotti tänään muun muassa, että syytteessä olevat luottamushenkilöt pidätetään luottamustoimistaan oikeusprosessiensa ajaksi.

Ryhmän mukaan päätös on välttämätöntä kunnan päätöksenteon uskottavuuden ja luotettavuuden turvaamiseksi. Käytännössä se tarkoittaisi, että yli puolet kunnanhallituksen jäsenistä ja varajäsenistä pidätettäisiin tehtävästään.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Oleellistahan tässä on se, että kunnan johdossa ollut juristi ja maisteri eivät ole nähneet asiassa mitään ongelmaa. Kyse oli vain ajojahdista. Myös matkailun keisarinna on ääntänsä nostanut, mutta odotellaan vielä hissiasian ratkaisua, josta koko soppa alkoi. Onneksi heidän puoluetoverinsa hallituksessa nosti lausui totuuden. Toisaalta kunnan johdossa olleet joo joo-miehet ja naiset voivat olla ylpeitä, kun ovat saaneet kuntansa nimissä ihan oman lain!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voiko nykyistä Sipilän hallitusta ottaa vakavasti, kun Siniset ovat hallitus kumppani viidellä ministeri paikalla mutta vain ~2% kannatuksella? Eikö päätöksenteon uskottavuus ja luotettavuus ole täysin menetetty?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eduskunnassa hallituksella on enemmistö ja yhtäkään hallituspuolueiden kansanedustajaa ei epäillä tällä hetkellä rikoksesta. Tietääkseni ainoa kansanedustaja, jota ehkä odottaa syyte rikoksesta, on persujen kansanedustaja. Miten keksit yhdistää Kittilän ja Sipilän hallituksen? Käskikö tehdas?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, näinhän se on aina menny ja menee nykyäänkin; tästähän teki Irwin jo 80-luvulla rallatuksen "rötösherrat kiikkiin" ...ei niitä saada viralta pantua ikinä ja silti heitä on valtion- ja kuntien hallitukset täynnä, Kittilässä näköjään 50% hallituksesta! On tämä hommaa...siitä huolimatta äänestetään sitä samaa kepua ja demareita tai persuja, koska velvoite vaatii, ajatella ei saa. On järki kadonnut tästä maasta jo kymmeniä vuosia sitten!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Kittilä ole ainoa paikkakunta jossa on kunnallispoliittinen sekasotku! Muuallakin Suomessa hyvävelisysteemi voi oikein hyvin. Jos kunnolla tutkittaisiin niin varmasti myös hutkittaisiin. Uskallus ei vaan riitä ilmiantoihin eikä tutkintaan koska valta ja voima on usein liitossa keskenään. Voisi mennä eläminen kovin ikäväksi "kusiaispesän" sorkkijalla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Venäläisiä syrjitään Suomessa.

Kaksoiskansalainen ei pääse venäjällä armeijan palvelukseen, korkeimpiin virkoihin eikä muuallakaan, paitsi suomessa täm... Lue lisää...
veteraanin jälkeläin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

26.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image