Kotimaa

Väyrysen mukaan kan­sa­lais­puo­lue on hänelle runsaasti velkaa – syytöksiä sinkoilee hajonneen puolueen molemmista leireistä

Paavo Väyrynen perusti uskollisten tukijoidensa kanssa kansalaispuolueelle uuden puoluehallituksen lauantaina Oulussa, kun vanha asettui häntä vastaan. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 4.3.2018 13:04 | Päivitetty 4.3.2018 15:07
Henripekka Kallio

Hajonneen puolueen toinen leiri syyttää Väyrysen jatkavan laittomuuksia, kun tämä perusti puoluehallitukselle kilpailevan "Terijoen hallituksen" Oulussa lauantaina. Kumpikin puoli syyttää toista vallankaappauksesta.

Paavo Väyrynen kiistää blogissaan taloudelliset väärinkäytökset, joista hänen perustamansa kansalaispuolueen johto häntä lauantaina syytti.

Väyrysen mukaan hän hoiti puolueen rahaliikenteen yksin vuodenvaihteeseen asti, ja hän joutui lainaamaan omia varojaan puolueelle laskujen maksamiseen.

Väyrynen kirjoittaa lainanneensa tukiyhdistykseltään Suomen linja ry:ltä yhteensä 80 000 euroa valitsijayhdistykselleen. Tästä 38 000 euroa Väyrynen kertomansa mukaan kierrätti kansalaispuolueen kautta.

– Kun puolue voi harjoittaa varainhankintaa, nämä varat on mahdollista ehkä joskus saada takaisin. Ajatukseni oli ja on, että voisin itse olla mukana tällaisessa varainhankinnassa, Väyrynen perustelee blogissaan.

Väyrysen mielestä on kohtuullista, että puolue kantaa osansa hänen presidentinvaalikampanjansa kuluista, vaikka puolueen oli sovittu pysyvän kampanjasta sivussa äänimäärän maksimoimiseksi.

– Minulla on puolueelta huomattavat kiistattomat saatavat. Osa niistä johtuu siitä, että puolue ei ole tilittänyt maksuja niistä mukeista ja kirjoista, jotka se otti myytäväkseen, Väyrynen kirjoittaa.

Kansalaispuolueen johto syytti Väyrystä myös vaalirahoitusrikkomuksesta. Tätä syytöstä Väyrynen kommentoi vain toteamalla, että hänen valitsijayhdistyksensä jättää vaalirahailmoituksen määräaikaan mennessä.

Väyrysen mukaan kansalaispuolueessa on käynnissä vallankaappausyritys puolueen puheenjohtajan Sami Kilpeläisen, varapuheenjohtaja Piia Katteluksen ja puoluehallituksen jäsenen Tuula Komsin taholta.

Väyrysen mukaan kolmikko haluaa muuttaa kansalaispuolueen "suoran demokratian parlamenttipuolueesta" tavalliseksi puolueeksi. Parlamenttipuolue kansalaispuolueesta olisi tullut Väyrysen eduskuntaan palaamisen jälkeen.

Väyrysen mielestä kansalaispuolue on erottanut laittomasti jäseniään. Hän kirjoittaa harkitsevansa oikeustoimia Kilpeläistä, Kattelusta ja Komsia vastaan.

Väyrynen perusti lauantaina Oulussa kansalaispuolueelle uuden puoluehallituksen oman leirinsä kanssa. Väyrystä vastaan asettuneen kansalaispuolueen johdon mukaan Väyrysen "varjokokous" oli laiton.

– Väyrysen luottamusaseman väärinkäytökset puoluehallituksen jäsenenä saivat jatkoa hänen yksin kokoon kutsumallaan laittomalla varjokokouksella ja nimeämällään Terijoen hallituksella, Kilpeläinen kuvailee kansalaispuolueen tiedotteessa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (85)

Miten Piia Kattelus on voinut perustaa oman valtuustoryhmän Kansalaispuolueen nimissä ? Seinäjoen kaupunginvaltuustoon ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on Kansalaispuolueen ja laskevan kannatuksen Keskustan taisto Suomen kokeneimmatsa politikosta !
Luulen että Persut tulee taiston vielä ennen seuraavia eduskunta vaaleja koska Persuilla ei ole yhtään kokenutta korkeantason politikkoa !
Paavo taas tietä että Kansalaispuolueen riveistä se ei Pääminsteriki nouse ja Kepun riveissä Sipilä on luvannut Tulos tai Ulos Sipilä voi joutua lähtemään Pääminsiterin paikalta / keskusta johdosta jo lähiviikooina jo sote kaatuu !! Keskustassa ei ole muita korvaajia Sipilälle kuin Väyrynen !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kevään soppa" -sarjan voittaja on "Paavon politiikan flopit".
- kolme puoluetta (Kesk,Krisp,Kansp)
- kunta, pressa ja tuleva eduskunta vaalit ja toki maakuntavaalit
- kilpailijapuolueen puheejohtajuus haku
- Vaalirahasotkut
- rahalainat puolueelta (Kansp)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostiko vielä omat mukinsa itseltään ihan itse kansalaispuolueen nimissäkin? infoa odotellessa...
Kyllä tämä mies olisi ollut ihan just pätevä ja kriteerit täyttävä valtionpäämies, -mikäli neuvostoliitto ei olisi hajonnut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavon perustaman Kansalaispuolueen toiminta on saatu nyt tämän nykyisen puoluejohdon avulla eliminoitua pois merkittävänä poliittisena tekijänä seuraavista eduskuntavaaleista. Kansalaispuolueen nykyinen johto ei tehnyt muuta, kuin että tuhosivat vain oman poliittisen uransa täydellisesti.

Ei ole Kilpeläinen Kansalaispuoluetta hajoittaessaan huomannut ja ymmärtänyt soinilaisten sinisten sekoilusta, että mikä on petturin ja hajoittajan palkinto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse katsoa saippuasarjoja kun seuraa keisari vai oliko kuningas Paavon ja hovin elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynen uhkaa Sipilää, Berneriä ja muuta kepun valtaeliittiä. Hyökkäys Väyrystä vastaan taitaa olla isolla rahalla tai palkintoviroilla ostettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansalaispuolue hajosi kilpesläisiin ja väyrysläisiin. Nähtäväksi jää kumpaan leiriin kovan linjan kansaslaiset hakeutuvat. Olisiko Kansalaisliitto rp. ratkaisu, jonka myötä toiminta voitaisiin aloittaa puhtaalta pöydältä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan pitäisi ottaa oppia kansalaispuolueelta.

Miksi Väyrystä ei pystytä erottamaan keskustasta, kun se kävi niin näppärästi kansalaispuolueelta? Ei jatkuvaa kitinää vaan kertarutina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo tuo jännitystä ja vaarallisia tilanteita niin muuten harmaaseen politiikkaan. on selvää että hän on jo nyt kiistellyin hahmo Kekkosen jälkeen ja mitä vielä ehtinee uransa aikana saada aikaan? Viha, rakkaus, tunteet velloo hänen ympärillä häntä palvotaan ja pelätään hän osaa ja hallitsee politiikan pelikentän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luuleeko tämä jämä-Kansalaispuolue saavaansa ääniä ilman Väyrystä? Kansalaispuolue on profiloitunut täysin Paavo Väyrysen varaan, Kansalaispuolue on yhtä kuin Paavo Väyrynen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämänhän voisi muotoilla myös, että luuleeko Väyrynen saavansa ääniä ilman kansalaispuoluetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynen saa ääniä ilman kansalaispuoluettakin mutta kansalaispuolue ei ilman Väyrystä.
Väyrysen varassa mennään vielä pitkään ennenkuin nousee tilalle joku yhtä pätevä henkilö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kuullut väitteen. -ja soini oli kyllä PS pomo todella pitkään. Väyrynen ei ehtinyt harjoittelemaan, olisiko viikon pari sopiva arvio työtaakasta?
En menisi puhumaan näistä kahdesta herrasta samassa lauseessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo rukalla voi olla kipeä paikka kun omat koirat purevat.Sama on myös Kittilässä sielläkin että omat koirat purevat mutta ne koirat ovat niitä vasemmalla jalalla "kinkkasijoita".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvästi masinoitu hyökkäys Väyrystä vastaan. Keskusta ja ennen kaikkea Sipilä pelkää, että Väyrynen kaataa hallituksen ja sotesopan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (85)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

151 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Juttutupa on kateellisten keskustelukerho. Kotitalousvähennyksen leimaaminen rikkaitten asumistueksi on järjen köyhyyttä... Lue lisää...
Vähäistä on tuo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image