Kotimaa

Väyrysen leiri pitää Väyrysen erottanutta Kan­sa­lais­puo­lu­een kokousta laittomana – valitsi oman puo­lue­hal­li­tuk­sen

Paavo Väyrynen pitää hänet erottanutta kokousta laittomana.
Kotimaa 3.3.2018 13:16 | Päivitetty 3.3.2018 13:25
STT

Kansalaispuolueen perustaja Paavo Väyrynen tukijoineen katsoo, että hänen erottamisensa Kansalaispuolueesta tehtiin tekaistuin perustein ja erottamiskokous oli laiton.

Väyrysen joukot pitivät tänään oman kokouksensa, jossa puoluehallitukseen valittiin Seppo Hauta-aho, Akseli Erkkilä ja Paavo Väyrynen.

Väyrynen pitää maanantaina Helsingissä tiedotustilaisuuden. Tässä vaiheessa hän ei anna lausuntoja asiasta.

Hauta-aho: Kyse on 38  000 eurosta

Kansalaispuolue kertoi Väyrysen erottamisesta aiemmin tänään. Kansalaispuolueen puheenjohtajan Sami Kilpeläisen mukaan taustalla on monta erillistä asiaa, jotka ovat vieneet luottamuksen. Niitä ovat muun muassa tilinkäyttöön liittyvät väärinkäytökset ja vaaliraharikkomukset sekä Väyrysen pyrkiminen keskustan puheenjohtajaksi.

Väyrysen erottamiseen liittyneissä väitetyissä väärinkäytöksissä on ilmeisesti kyse 38  000 eurosta, jotka hän olisi siirtänyt Suomen linjatukiyhdistykseltään kansalaispuolueelle lainana.

Asiasta kertoo Väyrysen presidentinvaalikampanjan päällikkö Seppo Hauta-aho. Myöhemmin vastaava summa siirrettiin puolueen tililtä Väyrysen valitsijamiesyhdistykselle avustuksena.

Hauta-ahon tiedossa ei ole, että asiasta olisi tehty rikosilmoitusta. Hänen mukaansa kirjausten hoitaminen on kansalaispuolueen ja Väyrysen keskinäinen asia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Ilkeä troika, mutta eivät voi Paavolle mitään. Oikeus voittaa ja rötösherrat jää kiinni ja joutuvat sinne minne kuuluvatkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt Paavo onkin enää vain Keskustan jäsen, joten sipilällä ei ole enää mitään mahdollisuutta estää Paavon nousua puheenjohtajaksi millään lailla.

Muuten Keskustaa odottaa vuosikymmenten aika istua oppositiossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmillista politiikassa on kun on hyviä kommenteja asiakohtia mihin politikot hakee valtiontasolla kansalta tukea ja kansa on asiojen takana, äänestää sekä tukee niin sitten politikointi / henkilökuvat pilaa hyvät lähtökohdat mitkä tulisi viedä päätöksenteon pohjaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelkästä karkkirahasta tehdään asia, jolla puolueen perustaja yritetään ulos saada; helppoa tietä politiikkaan yrittävät oman possun varastamisen nimissä. Pistähän Paavo ojennukseen se helpon yrittävien sakki, niin nostetaan vaikka kunkuksi, jos tarve vaatii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo ei hajottanutkaan keskustaa vaan kansalaispuolueen.

Joku hakkeroi Paavon... :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, Paavo ei hajottanutkaan Keskustaa, vaan Keskusta...

Kiinnostavaa, että Kilpeläinen huomasi "epäselvyyksiä" juuri nyt...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Luulenpa, että Kilpeläisen väitteet tulevat täyttämään kunnianloukkauksen tunnusmerkit. Keskustan nykyjohdolle tämä Väyrysten mustamaalaaminen tietenkin sopii hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Usko jo nyt, että paavon mokasi ja pahasti eli paavon politiikka on förbi eli finito loppu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi että , Paavolle kävi "Soinit " ja vielä varkaana erotettiin , no nyt on hyvä lähteä haastamaan toista "vaihtoehtoisen totuuden torvea"...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jo on tanakkaa komediaa, ei tässä oikein voi muutakaan sanoa. Uusi puolue ja heti ryvetään skandaalinkäryisesti pohjamutia myöten. Tämmöinen touhu kyllä nakertaa pahasti politiikan teon uskottavuutta tässä maassa, kun ihmisten pitäisi olla vakavien asioitten äärellä, mutta käytännössä kinataan kuin kakarat hiekkalaatikolla. Ei hyvä, ei todellakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin se vaan on, että puolueesta erottaminen on erittäin vaikea prosessi. Varsinkin näin, kun henkilöllä ei ole lainvoimaista tuomiota perusteena käytetyistä väärinkäytöksistä. Väykällä onkin tässä nyt hyvin aikaa valmistella valitustaan. Tosin oikeuksilla taitaa olla niin paljon kiireitä, että tässä käy niin ikävästi, että valitusprosessi on harmillisen ikävästi kesken vielä Keskustan kesäkuussa olevan puoluekokouksen aikana. Voi tässä käydä niinkin, että kun erottaminen kaatuu oikeudessa ja Väyrysen Kansalaispuolueen jäsenyys palautetaan uusi Keskustan puheenjohtaja on silloin jo ajat sitten valittu. Jos valinta kohdistuu Paavo Väyryseen, saattaa hän sitten vielä päätyä kahden puolueen puheenjohtajaksi yhtä aikaa.

Jos näin käy, tässä on mielestäni hatunnoston paikka nykyajan kokeneimmalle Suomalaiselle aktiivipoliitikolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei komedia ole sen huonompi esitysmuoto kuin draamakaan. Leipää ja sirkushuveja kansa tahtoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Draaman kaari on hieno. Väyrynen voi mitellä kepun puheenjohtajuudesta nyt täysillä. Kepun Sotkamon mediatilaisuuden jälkeen Paavo voi taas liittyä Kansalaispuolueeseensa sen "oikeitten jäsenten" hyväksymänä. Tässä käsikirjoituksessa on huomioitu persujen vastaava Timo Soinin syrjäyttäminen, mutta kepulaiset ovat aina ovelampia kuin ketkään muut eli eivät tee timppoja vaan väykkä nousee taas kuin korkki vedestä. Odotellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, kerrassaan hienoa vihdoin pääsemme paavosta eroon ja ihan omien mokiensa takia, nyt ei voi syyttää kuin paavoa tästäkään töppäilystä.
Tämä on kyllä juhlimisen arvoinn tilanne. Heippa hei paavo, vie terveisiä keminmaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt jäitä hattuu tässä Väyrys-uutisoinnissa. Tosin kaikki tämä (negatiivinenkin) julkisuus sataa todennäköisesti Paavon laariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynen ei tule toimeen kenenkään kanssa. Sama meininki kuin OPS Juntusella. Kaikki menee riitelyksi ja kaikki muut ovat väärässä paitsi ite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

95
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
74
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
56
Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia
43
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
28
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset
25
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
23
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Onko USAssa lapsilisää? Minä olen siinä käsityksessä, ettei todellakaan ole. Kertomuksesi kuulostaa uskomattomalta. Ver... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image