Kotimaa

Väyryseltä kovaa tekstiä: ”Saatanan tunarit sanovat, ettei eurosta voi erota”

Paavo Väyrynen on julkaissut kirjan nimeltä Kukahan tämänkin sotkun selvittää?. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Kotimaa 18.11.2016 14:00
Aki Taponen

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) nimittää uudessa kirjassaan saatanan tunareiksi poliitikkoja ja virkamiehiä, jotka veivät Suomen ainoana Pohjoismaana euroalueeseen ja jotka sanovat, ettei siitä voi erota. Legendaarisen haukkumasanaparin lanseerasi Väyrysen suuresti arvostama presidentti Urho Kekkonen.

– Olisi kohtuullista, että ne jotka ovat aiheuttaneet Suomelle tämän suuren vahingon, edes osallistuisivat keskusteluun siitä, kuinka euroalueesta voitaisiin erota. Se ei riitä, että eroamisen sanotaan olevan mahdotonta, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrynen syyttää Emu-päätöksen aikaista pääministeriä Paavo Lipposta (sd.) ja silloista valtiovarainministeriä Sauli Niinistöä (kok.) Suomen viemisestä euroalueeseen. Toisaalta Väyrynen ilmoittaa kannattavansa Niinistön jatkokautta presidenttinä, koska uskoo Niinistön haluavan säilyttää Suomi sotilaallisesti liittoutumattomana.

Väyrynen näkee, että Euroopassa meneillään oleva syvä murros saattaa antaa Suomelle mahdollisuuden palauttaa ainakin osan menetetystä itsenäisyydestä. Hän viittaa Britannian Brexit-kansanäänestykseen, jonka lopputuloksen hän osasi ennakoida.

Väyrysen laatima kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen eurojäsenyydestä on eduskunnan perustuslakivaliokunnassa. Hän harmittelee, ettei yksikään eduskuntapuolue aja Suomen euroeroa. Siksi hän ilmoittaa jatkavansa työtä perustamansa Kansalaispuolueen saamiseksi puoluerekisteriin.

– Suomen jäsenyys euroalueessa on aiheuttanut ja aiheuttaa meille suurta taloudellista vahinkoa. Talous ei kasva, eikä kilpailukykysopimus tilannetta sanottavasti paranna, Väyrynen kirjoittaa kirjassaan Kukahan tämänkin sotkun selvittää? (Kustannusosakeyhtiö Paasilinna)

Lue myös: Paavo Väyrynen paljastaa kirjassaan vakavan sairauden – terveys petti näy­tel­mä­har­joi­tuk­sis­sa

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

On vain hyvä, että Väyrysellä on jotain vaaratonta puuhaa, kuten tämä eurosta eroamiskampanja.

Miehessä on vielä niin paljon virtaa, että jotain vakavampaa vahinkoakin Paavo voisi saada aikaiseksi. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väykkä on taas oikeassa. Markka-aikana omat vanhemmat maksoi omakotitalon 10 vuodessa lamasta huolimatta normipalkoilla. Nyt itsellä menee samanlaisen maksuun 25 vuotta saman alan palkoilla. Eli Euro nosti kaikki hinnat pois normituloisten maksukyvyltä ja pankeille annettiin mahdollisuus hilata hinnat pilviin. Siltä syystä suomi on euroalueen talouskasvun osalta sairasmies. Ihmisten rahat menee ylikalliiseen asumiseen, nyt vielä palkkoja leikataan.Suomalaispoliitkot on siinä mielessä erikoisia, ettei voida myöntää rehellisesti olevansa väärässä, mikä paha siinä on? Todetaan vain, että ok, ei toiminut ja vaihdetaan kasettia. Sama Talvivaaran kohdalla, ei vaan toimi. Äänien kalastelu sitä enää pitää pystyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi VOI erota eurosta ja sen PITÄISI erota eurosta. EU lähettää meille nyt varoituksia "huonosta taloudenpidosta" ja uhkailee Suomea. Kuitenkin EU itse kieltää meitä käymästä kauppaa Venäjän kanssa, mikä olisi välttämätön elinehto. Suomelle käy helvetin huonosti, jos tämä EU, Venäjän sanktiot ja europelleily ei lopu. Kiinalaiset tuodaan tänne tuhoamaan maa, kun muuta ei voida tehdä. Mikä rikollisjoukko tätä maata vie? Minustakin Paavo puhuu asiaa, mutta ihmettelen, miksi järjen ääntä ei kuunnella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo, ainoa joka uskaltaa sanoa totuuden. Tosin on hän saanut siitä kärsiäkin kun "etelän isot pojat" on näyttäneet kuka ja mistä suomea johdetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun noin kovasti vastustaa, kannattaisi luopua eu-parlamentikon tehtävästä ja palauttaa saamansa palkkiot, päivärahat, matkakorvaukset jne. Muuten ei ole uskottavuutta touhuillaan, joista suurin osa taitaa olla muuta, kuin parlamentaarikon tehtävien hoitamista. Toisia poliitikkoja jatkuvasti haukkumalla varmistaa sen, ettei kavereita heistä jatkossakaan löydy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha haukkua Väyrystä, hänhän on ihan oikeassa. Suomi viedään koko ajan alemmas tällä menolla. Nyt kiinalaiset suunnittelee meidän metsiä alkaa käyttämään hyödykseen kun niitä on oma valtio haalinut kautta aikojen, eikai niiden anneta hakata meidän metsiämme alas, meille tulee tuhoja siitä kun maa ei ime enää vettä kun puut kaadetaan, siitä ne alkaa maanjäristykset täälläkin sitten. Puu, metsät tukevat maata juomalla enimmät tulvavedet. Huolestukaa ihmiset oikeista asioista, älkääkä olko aina haukunta linjalla. Kaikki on mennyt muutaman ajan kuluessa ihan poskelleen, me emme elä pelkillä teknologioilla, niinkuin hallitus antaa ymmärtää. Maanviljelijät ovat se ryhmä joka tuo sen ensimmäisen ruuan ja rahan ihmisille, siitä se kaikki juontaa juurensa. Meillä ei ole mitään ilman maa-metsä- ja karjataloutta. Turha niistä on sinnitellä pois, vaikka olisitte kuinka nykyaikaisia ja länteen kallellaan. Vain hölmöläiset tekee näitä virheitä, mitä täällä on tehty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jutussahan kerrotaan että Paavo jatkaa työtä kansalaispuoueen saamiseksi rekisteriin. Niin siitä voi päätellä sen että puolue ei vielä ole rekisterissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitään pettänyt. Mulla oli sama vaiva takavuosina kuusi eri kertaa ja nyt kahdeksan vuotta viimeisestä flimmerstä ja vointi parempi kuin nuorena miehenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

83
Ulkoministeri Timo Soini sai eduskunnan luottamuksen, pääministeri Sipilä: "Tässä ei äänestetty abortista, tässä äänestettiin Soinin luottamuksesta"
76
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
29
MT: Berner suunnitteli isoa postiuudistusta, joka sisälsi muun muassa kilpailuttamisen – eduskuntaryhmä tyrmäsi
27
Ukkosmyräkkä vyöryi Oulun yli yön aikana – huomiseksi odotellaan Mauri18-myrskyä
27
Rekan ja henkilöauton kolari ruuhkautti Kuusamontietä Oulussa, pelti kolissut myös Pohjantiellä
19
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
14
Soinin omistakin joukoista soraääni: Sinisten Tiina Elovaara ei tue ulkoministerin aborttikantaa – "Naisten oikeudet ovat minulle ohittamattomat"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo etelätuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Zowi ESZ

Uusin lukijakuva

Matkan varrelta
s.t

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

145 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Juttutupa on kateellisten keskustelukerho. Kotitalousvähennyksen leimaaminen rikkaitten asumistueksi on järjen köyhyyttä... Lue lisää...
Vähäistä on tuo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image