Kotimaa

Väyrynen USA:n vaaleista: ”Ihmiskunta on siirtymässä uuteen aikaan”

Paavo Väyrynen sanoo eliitin nukkuvan Suomessa ruususen unta. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Kotimaa 9.11.2016 11:44 | Päivitetty 9.11.2016 12:02
Kaleva

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) kirjoittaa blogissaan, että Yhdysvaltojen presidentinvaalin tulos kertoo laajemmin käynnissä olevasta muutoksesta.

– Yhdysvaltain presidentinvaalien tulos vahvistaa sitä käsitystä, että ihmiskunta on siirtymässä uuteen aikakauteen.

Väyrynen sanoo, että kun globalisaation ja ylikansallisen yhdentymisen kielteiset vaikutukset ovat nousseet esiin, kansat ovat ryhtyneet kapinoimaan ja nousseet eliittiä vastaan.

– Suomessa eliitti elää vielä ruususen unta. Meillä ihmetellään muissa maissa koettuja mullistuksia ja valitellaan, kuinka populismi valtaa alaa. Ainoa huolenaihe näyttää olevan, että mielipidemittauksissa yli 40 prosenttia haastatelluista ei ilmoita, mitä puoluetta he aikovat äänestää, Väyrynen toteaa.

Väyrynen kirjoittaa, että nyt eletään vallankumouksellisia aikoja eikä tuota vallankumouksen henkeä voi padota, vaan se tulee Suomeenkin.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kaikki haitat johtuu globalisaatiosta, siitä on hyötynyt vain harvalukuiset rikkaat, eliitti ja pyrokrattipoliitikot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokohan nyt selkisi, miksi Suomessa ei kansanäänestyksiä järjestetä.
Suhteellinen vaalitapa koukeroineen pitää huolta siitä, että vaikka puolueet vallassa vaihtuvat, eliitti porskuttaa.
Mutta Paavo on oikeassa, pakko Suomenkin ja EU:n eliitin on tunnustaa: ajat muuttuvat, siitä britannialaiset ja jenkit antoivat muistutuksen.
Eikä se pääty siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väyrynen lienee haistanut oikein kansalaisten protestimielialan. Hän on myös siinä asemassa, ettei hänen tarvitse kaunistella asiaa. Ei silti, kyllä pääministeri Sipiläkin totesi korrektimmin sanankääntein tänään tiedotustilaisuudessaan ihan saman asian. Hänen mukaan kansalaisia huolettavat monet kysymykset, esimerkiksi maahanmuuttokriisi, johon ei nykypolitiikalla ole tuntunut löytyvän ratkaisua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se teidän eliitti on unohtanut täysin että he on toteuttamassa kansan tahtoa ja hyvin vointia omassa kotimaassa.nyt hoidellaan enmmän esim euroopan asiota ja kaikkia direktiivejä luodaan haitoksi.päättäjät herätys oman maan asiat ensin kuntoon sit muut.kansa haistatta nyt teillä paskat englanti,usa taitaa seuraavana olla italia,kreikat ynnä muut nyt tätä lumipalloa ei pysäytä mikään. eu toisensa jälkeen jättää koko paskan kohta saatta miettiä siellä prysselissä miten tässä näin kävi.ei muutakun onnea usa nyt saitta kansan pressan eikä mitään ammatti polotiikkoa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se toisinajattelu on jo Suomessakin. Se nostaa päätään esimerkiksi monissa nettikirjoituksissa, joista voi aistia yleisen ilmapiirin olevan monista asioista eri mieltä kuin mitä päättäjät ajattelevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edellisiin hallintoihin pettyneet ovat vaalituloksessa nyt näkyvillä . Suomen eduskuntavaalien persu tapaus oli mini juttu mutta syy oli aivan sama kun USA :an vaalitulos nyt . Hallinnon pitisi huomioida kansakunta kokonaisuutena eikä vain osa ryhminä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eliitin on aika oppia elämään globaalissa maailmassa joka käsittää myös duunarit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan Paavo!

Kansa ei todellakaan kapinoi tukeakseen vanhan korruptoituneen vallan edustajaa, jota Paavo mitä suuremmassa määrin edustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on internetin vallankumous. Perinteisellä medialla ei ole enää valtaa ohjailla kansaa haluamaansa suuntaan. Jokainen yksilö voi olla internetissä poliittinen toimija ilman puoluekoneistojen ja korruptioverkostojen ohjailua. Trumpin suurin vaalityö tapahtui internetin vapailla sivustoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väykällä ei ehkä hirveästi aihetta keulia nukkumisilla. Kukas se julisti väitöskirjassaan 1988 että Neuvostoliitto tulee kestämään ainakin sata vuotta ja Euroopan kahtiajako on pysyvä? Seuraavana vuonna ryskyen kaatui itäblokki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavon sun täytyy alkaa meidän suomalaisten Donald Trumpiksi. Soinista ei ollut mitään apua ja kyllä tässä nyt kaivataan toivoa ja muutosta myös tänne Suomeen. Eliitin aika on nyt ohi ja kansakunnat ympäri maapallon ottavat vallan takaisin heille kenelle se kuuluu eli kansalle. Käsittämätön idea, että me todellakin olemme matkanneet näin kauan eliitin ja puolueiden talutusnuorassa. Jo oli aikakin että muutos tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen tehnyt niin että ilmoitan kiusallani gallupeissa aivan muuta puoluetta kuin mitä olen tai ajatellin äänestää. Gallupit on turhia ja ärsyttäviä joten niitä on kiva kiusata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Brexit oli populismia ja paikallinen eliitti sai pataan

Trump on populismia ja taas elitti sai pataan.

Populismi on tuleva normi. Ja näin sai eliitin ryöstöretki päätepisteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

4.4.
Merivartiosto vetoaa: Nyt ei ole aika mennä kikkailemaan autolla jäille – jäällä liikkuessa muutenkin olla varovainen
4.4.
Muuttunut maailmantilanne pani Enni Rukajärven kevään suunnitelmat uusiksi –  Kauden odotetuin reissu, kuvausmatka Pohjois-Norjan vuorille oli pakko perua Tilaajille
4.4.
Pitkäaikainen vaikuttaja Pertti Paasio on kuollut 81-vuotiaana
4.4.
Saksalaistutkijat ehdottavat, miten yhteiskunnan rajoituksia kannattaa purkaa samalla koronavirusta halliten – rokote on liian kaukana
4.4.
Espanja ohitti Italian koronavirustartuntojen määrässä – Yhdysvallat on täysin omissa tartuntaluvuissaan
4.4.
Yöjunaliikenne jää toistaiseksi tauolle maanantaista alkaen – yöjunat liikennöivät uudelleen aikaisintaan toukokuun lopulla
4.4.
Koronavirustartuntojen piikki johtui raportointiviiveestä – THL:n johtajan mukaan tasaiset tartuntakäyrät tarkoittavat, että ihmiskontaktien välttely tepsii

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinkas hurisee - nyt, kun erilaiset "eristykset" rassaavat ympärillä

Tällaiselle vähemmän sosiaaliselle henkilölle koronaan liittyvät kiellot ja opastukset eivät ole aiheuttaneet mitään mu... Lue lisää...
ei rassaa mikään

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image