Kotimaa

Väyrynen pyrkii Uudeltamaalta eduskuntaan – laskee itsensä Lapin kah­dek­san­nek­si edustajaksi, jos tulee valituksi

Tähtiliikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen kertoi eduskuntavaalien suunnitelmistaan keskiviikkona Helsingissä.
Kotimaa 2.1.2019 17:40
Aki Taponen

Puoluerekisteriin merkitty Seitsemän tähden liike hakee kansanedustajaehdokkaita lehti-ilmoituksella.

Seitsemän tähden liikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen pyrkii huhtikuussa eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä.

Väyrynen kertoi keskiviikkona järjestämässään tiedotustilaisuudessa, että valinta Lapin ja Uudenmaan vaalipiirin välillä oli vaikea. Hänet on valittu eduskuntaan seitsemän kertaa Lapista ja neljä kertaa Uudeltamaalta.

– Uudenmaan edustajanakin olen vastustanut keskittävää aluepolitiikkaa ja tukenut koko maan tasapuolista kehittämistä. Jos tulen valituksi Uudeltamaalta, Lapilla on siis eduskunnassa kahdeksas edustaja, Väyrynen päätteli.

Seitsemän tähden liikkeen tavoitteena on Väyrysen mukaan saada noin kymmenen kansanedustajaa. Puoluesihteeri Seppo Hauta-ahon laskemien mukaan Väyrysen viime presidentinvaalien ääniosuudella puolue saisi seitsemässä vaalipiirissä yhden tai kaksi edustajaa.

Valitsijayhdistyksen ehdokkaana ollut Väyrynen keräsi presidentinvaaleissa 6,2 prosenttia äänistä.

Väyrystä voi kuitenkin äänestää eduskuntavaaleissa vain Uudellamaalla.

– Samaa sanottiin Timo Soinista vuonna 2011 ja 2015. Kuitenkin Soinin kannatus realisoitui hyvin koko maassa perussuomalaisten puolueen kannatukseksi, aiemmin itsekin perussuomalaisissa toiminut Hauta-aho perusteli.

Seitsemän tähden liike merkittiin joulun alla puoluerekisteriin. Puolue julistaa ensi perjantaina Helsingin Sanomissa ja Maaseudun Tulevaisuudessa ilmoituksen, jolla eduskuntavaalien ehdokaspaikat julistetaan haettaviksi.

Puolue aikoo osallistua myös europarlamenttivaaleihin, jotka Väyrynen jättää väliin vaimonsa vakavan sairastumisen takia. Väyrynen toimii verisyöpään sairastuneen vaimonsa omaishoitajana kahden aikuisen tyttärensä kanssa.

– Hoidot ovat vaikuttaneet niin, että Vuokko voi paremmin. Voimat ovat vähissä, mutta ei ole pahempia kipuja eikä pahoinvointia, Paavo Väyrynen kertoi.

Väyrynen on riidellyt oikeudessa aiemmin perustamansa kansalaispuolueen kanssa. Hän sanoo olevansa yhä sen jäsen, sillä käräjäoikeus kumosi marraskuussa hänen erottamisensa. Keskustasta Väyrynen erosi viime huhtikuussa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Voi voi Paavo !! Kun joku sais Paavon ymmärtämään että aika on jo menny ohi Paavon hyvistä ajoista / ajatuksista. MIksi ihmeessä tekee itsestään naurettavan ja aivan väkisin. Taitaa olla sen sortin eläjä ettei tiedä itsekkään mitä on perustanut ja mistä on potkittu ulos. Hankala mielestäni toimia jos ei oikein kenenkään kanssa osaa hoitaa asioita siten että asiat menisi eteenpäin. Hassua ajatella että on politiikassa mukana mutta kun kaikki pitäisi olla vain yksin Paavon päätöksiä mitkä kelpaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo pesee mennen tullen tiedoissa ja taidoissa nykyiset kepu vaikuttajat, kannattaa lukea hänen blogejaan, ei voi kuin ihmellä miten järkevä mies hän on. Yksi kiinnostavimmista jutuista liittyi Ukrainaan, siinä on nielemistä meidän Nato uskovaisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa jänkää Uusimaa Ja Lappi jos Brysselistä ,Berliinistä , Lontoosta tai Pariisista katsoo .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin Väykkä ite blokissaan. Jäsenyyden hakemisessa minulla oli keskeinen, mutta ei ratkaiseva asema. Jäsenyyttä vastustin, Väyrynen korostaa.
Hän arvioi itse, että ”keskustaa ei varmaankaan olisi saatu hakemuksen jättämisen kannalle ilman minun tukeani”.
Väyrynen selittää katsoneensa, että Suomen on vaikea jäädä EU:n ulkopuolelle, jos Ruotsi liittyy.
Väyrynen toteaa sittemmin tehneen kaiken mahdollisen jäsenyyden estämiseksi, ”kun tarjolla oli parempi vaihtoehto, Euroopan talousalue ja Pohjolan yhteisö”.
---
Toki eu,hun olisi menty ilman Väykkääkin,ja tämähän tapahtui 1992 Paten ollessa ulkoministerinä,eli Väyrynen hyväksyi Suomen eu-jäsenhakemuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huvittavinta tälläkin palstalla, kun ei Väyrysen kannattajat puhu totta täälläkään. Alkavat väittää satuja, sillä kyllä tosiaan se oli P. Väyrynen joka oli neuvottelemassa ja ajamassa Suomea Euroopan Unioniin ja sai kuin saikin Suomen onnettomasti valheilla liittymään tuohon mädännäisyyteen.
Yritti sitten jälleen kieroilulla äänestää vastaan, jotta sai valheilla jatkumoa takinkäännöilleen ja takinkääntö jatkuu edelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että saadaan jotain uutta tuohon näivettyneeseen politiikkaan, Keski-ja Etelä-Euroopassa on noussut jo monta hyvää uutta vaikuttajaa(sana "puolue" on homeessa). Kivat vaalit tulossa ,kun uudistunut Perussuomalaiset, Seitsemäntähden liike, liike nyt...jne pääsee esille oikein kunnolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavolla Oulun vaalipiirissä iso kannatus!Hyvä ehdokas tänne,niin menee läpi että heilahtaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan ylivoimaisesti varma läpimenijä on Paavo. Presidentin vaaleissakin men estyi paremmin kuin kukaan muu ehdokas kokemuksineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuitenkin hävisi nolosti ja varsinkin itselleen presidentin vaaleissakin.
Nyt tosin ei tule enää menemään läpi, sillä ei ihmisiä kahdesti huijata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa vaan, ettei oululaiset voi paavoa äänestää koska eri vaalipiiri ja se on hyvä, sillä ei uusimaalaiset paavoa enää äänestä mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just. On kuule pikkusen eri äänimäärä kyseessä eli ei voi verrata eduskuntavaaleihin ja tosiaan paavo on nyt näyttänyt helsinkiläisille valheellisen luonteensa.
Ei tule menemään paavo läpi enää missään, että kyllä saa maitojunalla keminmaahan mennä häntä koipien välissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eduskuntatalon viereen vaan jalasmökki pystyyn ja sinne kunnon naulakot. Siinä oli näppärää käydä nopeasti kääntämässä takki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Apuaa, tukehdun nauruun.
Tuota ei olekkaan koskaan sanottu ja toimii yhtähyvin kun hiekka voileivän päällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten aiemmin olen kirjoittanut, Paavon kohdalla on tuisku peittänyt lappitien. Taisi huomata se itsekin. Jos tulee valituksi kansanedustajaksi, tai ei, niin joka tapauksessa pyrkii Eu-parlamenttiin. Jos sinne sattuu pääsemään, alkaa kohta entiijan peluu, ollako vai eikö olla ja missä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itseasiassa koko elämä on kartesiolaista näytelmää ja teatteria. Eräänlaista roolihahmojen näytelmää näytelmän sisällä.

Herätkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavon kannattas pyrkiä eduskuntaan Reformin ehdokkaana. Puoluevalta suomesta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image