Kotimaa

Väyrynen pyöritti pre­si­dent­ti­kam­pan­jaa uinuvan tu­kiyh­dis­tyk­sen­sä kautta – Ex-kam­pan­ja­pääl­lik­kö: "Siellä ei ole mitään hämärää"

Paavo Väyrynen kampanjoi europarlamenttivaaleissa toukokuussa 2014 mukeja ja kirjoja myyden. KUVA: Nina Susi
Kotimaa 3.3.2018 14:26
Henripekka Kallio

Vaaliraharikkomuksista ja tilinkäyttöön liittyvistä väärinkäytöksistä syytetty Paavo Väyrynen pyöritti presidentinvaaleihin liittyvää rahaliikennettä Suomen linja ry:n kautta. Yhdistys perustettiin vuonna 2014 Väyrysen eurovaalikampanjaa varten, mutta sen tilit ovat pysyneet Väyrysen käytössä näihin päiviin asti.

– Yhdistyksellä ei ole enää varsinaista toimintaa. Väyrynen on omatoimisesti pyörittänyt eri kampanjoitaan sen kautta. Näin on ollut ihan järkevyyssyistä, ettei joka kerta tarvitse perustaa uutta tukiyhdistystä. Siellä ei ole mitään hämärää, kertoo Suomen linja ry:n puheenjohtaja Marja Engman.

Keskusta-aktiivi Engman oli Väyrysen kampanjapäällikkö eurovaaleissa. Väyrynen on hänen kokemustensa mukaan tarkka asioistaan. Esimerkiksi rahaliikenne hoidettiin tilitoimiston kautta.

– Ja vaalirahailmoitukset on tehty ihan oikeina aikoina, eikä niissä ei ole kyllä yhtään mitään salattavaa, Engman sanoo.

Väyrysen kampanjoiden rahoitus poikkeaa Engmanin mukaan kilpailijoista.

– Väyrysen kampanjathan rahoitetaan aika paljon tuotemyynnillä. Hänhän kirjoittaa aina kirjan ja julkaisee mukijuttuja. Minusta se on eettisesti aika kestävällä pohjalla, Engman huomauttaa.

Vaikka Suomen linja ry ei ole Engmanin mukaan enää aktiivinen, se on yhä olemassa ja Engmanilla on ollut toistaiseksi pääsy yhtiön tileille. Hän sanoo, ettei ole huomannut mitään viitteitä epäselvyyksistä Väyrysen rahankäytössä.

Väyrysen perustama Kansalaispuolue ilmoitti lauantaina erottaneensa tämän tilinkäyttöön liittyvien väärinkäytösten ja vaaliraharikkomusten takia.

Väyrysen presidentinvaalien kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho arveli Helsingin Sanomissa, että kysymys voisi olla Suomen linja -yhdistykseltä Kansalaispuolueelle lainana siirretyistä varoista.

– Sen jälkeen puolueen tililtä on siirretty varoja Väyrysen valitsijamiesyhdistykselle avustuksena. Käsittääkseni nykyinen puoluejohto ei hyväksy kyseistä velkasuhdetta, Hauta-aho sanoo Helsingin Sanomissa.

Engman sanoo Lännen Medialle, ettei tiedä, miten rahoja on kierrätetty Kansalaispuolueessa tai Väyrysen kampanjaorganisaatiossa.

STT:n mukaan Väyrynen tukijoineen katsoo, että hänen erottamisensa Kansalaispuolueesta tehtiin tekaistuin perustein ja erottamiskokous oli laiton. Väyrynen aikoo kertoa asiasta listätietoja maantaina Helsingissä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kuningaskala ui aina vastavirtaan.
Lohi ja Paavo.
Paavo valitaan kepun päälliköksi, hyvä niin.
nämä sutkijappasijat joutavat hiiteen,
nytkin kehuivat myyneensä teliaa ja alkoa, sitten onnettomat ostivat 800 miljoonalla nokiaa!
siinäkin on joku voidellut jotakuta, ketähän?
muuten ihan järjetön liike, myydä nyt vakavaraista ja ostaa menneen vuosikymmenen tekniikkaa edustavaa lankaverkkoyhtiötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä erosin heti Kansalaispuolueesta näiden Paavoa erottaneiden takia .He eivät vie meidän puoluettamme jotka sen innolla ja kovalla työllä rakensimme .Täytyypä etsiä sähköpostista Kilpeläisen rahapyynnöt ! Ovatko laillisia .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavon kampitus jatkuu.

Paavo koetaan selvästi uhaksi kepun johdossa.
Paavoĺle tulossa vaaleissa ISOJYTK Y.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko siis niin, että lainasi rahojaan kansalaispuolueelle ja sai ne itselleen valikampanjaan lahjoituksena ja kansalaispuolue on nyt velkaa Väyrysen yhdistykselle rahoista, jotka hän on itse käyttänyt? Mitä siinä on piiloteltu, jos on noin mutkien kautta toimittu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa epäselvyys on, ketkä ovat Kilpeläisen ja Katteluksen masinoiman hyökkäyksen takana. Keskustan puoluekokous lähestyy, onkohan joillekin tullut hätä käteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikoo kertoa jatkoa... Ei kiinnosta. Nämä väyrystelyt tietää jo koko kansa. Rahanahneus seuraa vallanahneutta. Valta turmelee ihmisen ja ehdottoman vallan tavoittelu ehdottomasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata uskoa ihan kaikkea mitä väitetään. Jotenkin tämä Väyrys-jahti tulee kovin sopivasti, nimittäin sopivasti Sipilälle ja Keskustan nykyjohdolle. Väyrystä on siis pidetty ihan oikean uhkana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tai sitten toisinpäin. Väyrynen itse masinoinut erottamisensa jotta pysyy keskustan jäsenenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama tuli mieleen kun näin uutiset. Haastamalla sekä hallituksen että nykyisen politiikan suunnan Väyrynen on astunut isoille varpaille. Joidenkin henkilökohtaiset bisnekset ovat vaarassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen on syytön, kunnes toisin todistetaan. Koskee kaikkia, jopa Väyrystä ja Sipilää.
Paljon on näillä palstoilla puhetta, mutta villat aika vähissä. Ensin spekuloidaan, ja yks kaks se on jo tosiasia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image