Kotimaa

Väyrynen eri ladulla perustamansa puolueen kanssa - ei halua pää­mi­nis­te­rieh­dok­kaak­si ennen keskustan puo­lue­ko­kous­ta

Kotimaa 6.2.2018 13:43 | Päivitetty 6.2.2018 17:42
STT

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on eri mieltä itse perustamansa kansalaispuolueen kanssa ja sanoo, ettei voi olla puolueen pääministeriehdokas ennen kuin keskustan puheenjohtajakisa on ratkennut.

Väyrynen ilmoitti viime viikolla pyrkivänsä keskustan puheenjohtajaksi. Tänään kansalaispuolue kertoi, että Väyrynen on edelleen kansalaispuolueen pääministeriehdokas ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

Väyrynen kertoo STT:lle hämmästyneensä tämänpäiväisen tiedotustilaisuuden luonnetta. Hänen mukaansa kansalaispuolueen ehdokashankinta eduskuntavaaleihin käynnistettiin liian varhain.

- Minun kantani oli kyllä puolueen johdon tiedossa, Väyrynen sanoo.

Väärää ajoitusta korostava Väyrynen myöntää kuitenkin, että on itse viime heinäkuussa antanut periaatteellisen lupauksen asettua kansalaispuolueen presidentti- ja pääministeriehdokkaaksi.

Kansalaispuolue: Väyrynen toimi yksityishenkilönä

Kansalaispuolueen johtokaksikko Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus korosti tiedotustilaisuudessaan tänään, että Väyrynen piti oman tiedotustilaisuutensa viime viikolla yksityishenkilönä. Kilpeläisen mukaan Väyrynen oli etukäteen kertonut pyrkivänsä keskustan johtoon.

Väyrynen sanoi viime viikolla, että jos häntä ei valita keskustan puheenjohtajaksi, hän eroaa keskustasta ja johtaa kansalaispuolueen kohti ensi vuoden eduskuntavaaleja. Väyrynen aikoo myös palata eduskuntaan keskustan puoluekokouksen jälkeen kesäkuussa.

Väyrysen ja kansalaispuolueen tiedotustilaisuudet ovat osuneet päällekkäin merkittävien poliittisten tapahtumien kanssa. Viime viikolla Väyrynen piti oman tiedotustilaisuutensa samana päivänä, kun presidentti astui virkaansa ja tänään kansalaispuolue kertoi kantansa valtiopäivien avajaisten alla.

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image