Kotimaa

Vauvasurmista epäilty nainen vangittu

Kotimaa 5.6.2014 4:15 | Päivitetty 5.6.2014 21:05
STT

Oulussa vauvasurmista epäillyn naisen nykyistä aviomiestä on kuultu epäiltynä avunannosta yhteen tappoon. Syynä tähän on poliisin mukaan se, että viimeisen lapsen kuolema ajoittuu lähelle avioparin seurustelusuhteen alkua. Epäilyt eivät ole kuitenkaan niin vahvoja, että mies olisi joutunut jäämään poliisin suojiin.

Nainen itse on vangittu tänään käräjillä epäiltynä viidestä taposta. Poliisi löysi viiden vauvan ruumiit toissa päivänä kerrostalon kellarista.

Alustavien arvioiden mukaan vauvasurmat olisivat tapahtuneet vuosina 2003-2011. Tämä tieto ajankohdasta perustuu epäillyn naisen omaan kertomaan.

Poliisi tietää neljän kuolleen vauvan sukupuolen, mutta ei kommentoi asiaa. Oikeuslääketieteelliset tutkimukset voivat kestää vielä viikkoja.

Vauvoja epäillään säilytetyn aiemmassa asunnossa pakastimessa, kertoi poliisi Oulussa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Uuden asunnon kellarissa vauvojen ruumiita ei säilytetty pakastimessa, koska sitä ei ollut. Ruumiita säilytettiin komerossa.

Poliisi on kuullut osaa naisen läheisistä. Tämänhetkisten tietojen perusteella kukaan ei ole tiennyt naisen raskauksista.

Nainen on kertonut poliisille pystyneensä salaamaan raskauksia esimerkiksi vaatteiden avulla. Hänen mukaansa raskaus ei näy hänestä.

Nainen oli harkinnut lasten hautaamista, mutta hän ei ollut lopulta tehnyt näin.

Vangittu nainen on poliisin mukaan ollut kiinniotostaan sekä järkyttynyt että helpottunut. Poliisi ei kommentoi nykyiseen perheeseen liittyviä asioita.

Vauvojen isien henkilöllisyydestä ei ole vielä keskusteltu naisen kanssa. Ilmeisesti useammalla lapsella olisi ollut sama isä.

Kuutisenkymmentä ihmistä kokoontui illalla Oulun tuomiokirkkoon suremaan vauvakuolemia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Uutisvirta

20:51
Mayn vaihtoehto kaatuneelle brexit-sopimukselle oli pelkkää hienosäätöä – brittipääministeri ei halua pidentää neuvotteluaikaa ja eikä toista kansanäänestystä
19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
18:34
Asukas säilytti puita hiljan lämmitetyssä leivinuunissa – kytevät puut puskivat omakotitalon täyteen savua
18:01
Utajärven ja Taivalkosken paloasemille saadaan uudet pelastusveneet tällä viikolla – vanhat myydään huutokaupassa
17:13
Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve noin 400 henkilöä
16:56
Ennuste: Suomelle 2,15 mitalia Tokion olympiakisoista
190
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
28
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
25
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan
22
Sinisten Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen, mutta ei aio olla ehdolla kevään vaaleissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image