Kotimaa

Va­sem­mis­to­liit­to jatkaa samoilla ministereillä – "Pe­rus­suo­ma­lai­sil­la ei ole mitään muuta sanottavaa, mistään"

Li Andersson jatkaa opetusministerinä myös Sanna Marinin hallituksessa. KUVA: Kimmo Brandt/compic
Kotimaa 9.12.2019 17:36
Jami Jokinen

Li Andersson ja Anna-Kaisa Pekonen pitävät aiemmat salkkunsa.

Vasemmistoliitto jatkaa odotetusti hallituksessa aiemmilla ministereillään.

Sosiaali- ja terveysministerinä jatkaa Aino-Kaisa Pekonen ja opetusministerinä puolueen puheenjohtaja Li Andersson. Pekosen salkun ottaa kauden puolivälissä Hanna Sarkkinen aiemman suunnitelman mukaisesti.

Puoluevaltuusto päätti asiasta maanantaina.

– Nyt uuden hallituksen yksi tärkeimmistä tehtävistä on palauttaa ihmisten luottamus politiikkaan, Pekonen sanoo puolueen tiedotteessa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäen mukaan vasemmisto on välttänyt osallistumasta viime aikojen "poliittiseen peliin" hallituksen ympärillä.

– Sosiaalisesti ja ympäristöllisesti oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentaminen vaatii nyt hallituksen kaiken energian ja huomion, Arhinmäki toteaa.

Piikki opposition suuntaan

Andersson puolestaan painottaa, että uuden hallituksen on pääministeri Sanna Marinin (sd.) johdolla lunastettava lupauksensa muun muassa varhaiskasvatuksen ryhmäkokojen pienentämisestä, lyhyemmistä terveyskeskusjonoista, eläkkeistä sekä teiden peruskorjauksesta.

– Tuleva hallitus sai painavan mandaatin rakentaa kestävä, tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen tulevaisuus. Sille ajatukselle tämä hallitusohjelma on rakennettu.

Puheenjohtaja heittää lisäksi piikin opposition suuntaan, joka hänen mukaansa haluaisi nähdä hallituksen epäonnistuvan.

– Kokoomus on viikosta toiseen kritisoinut hallitusta vastuuttomista menolisäyksistä – siis niistä, joilla muun muassa palautamme kaikkien lasten tasa-arvoisen oikeuden varhaiskasvatukseen ja teemme toisesta asteesta maksuttoman kaikille opiskelijoille, Andersson sanoo.

– Perussuomalaiset taas ovat keskittyneet puhumaan maahanmuutosta. Mitään muuta sanottavaa heillä ei ole, mistään.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimittää uuden hallituksen huomenna tiistaina.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (69)

Presidentti Niinistö puhui juuri hyvä opetusministeri li Andersson! Voisitteko muuttaa tuota ikävänkuuloista räksytystä, ei ole mukavaa kuunneltavaa ja vielä opetusministeri olette! Vaihdetaanpa nyt tyyliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Mantra on tavu tai lause, joka yhdistetään hengelliseen harjoitukseen. Yleensä mantroja toistetaan joko ääneen tai hiljaa mielessä, mutta niitä voidaan myös kirjoittaa ja maalata esineisiin tai pyörittää rukousmyllyissä. Alkujaan mantrat syntyivät varhaisessa hindulaisuudessa ja myöhemmin niiden käytön omaksuivat myös buddhalaiset, jainalaiset, sikhiläiset sekä myöhemmällä ajalla Perussuomalaiset.

Sanskritin sana mantra koostuu juuresta man- (suom. mieli; myös sanassa manas, ”mieli”) ja päätteestä -tra (suom. työkalu, instrumentti). Suora käännöksen on siis mielen instrumentti."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maahanmuutto se onkin se tärkein asia, maalla on mennyt ja menee ihan riittävän hyvin, jos maahanmuutto on niin sanotusti hallussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maahanmuutto-teema kiinnostaa varmasti meitä kaikkia. Mutta että tämä olisi tärkein yhteiskuntapoliittinen aihe, kun muilta osin Suomella menee riittävän hyvin... Tämä on kyllä paljon sanottu. Yhteiskuntapoliittisia aiheita on kymmeniä, ja maahanmuutto on vain yksi siellä joukossa. Ja olenko oikeassa, että meillä ei ole edes maahanmuuttoministeriä? Mikäli näin on, niin tämä kertoo jo jotain että kyseessä ei ole erityisen iso teema suurien poliittisten kysymysten rinnalla.

Ei ole tarkoitus vähätellä mitä tulee maahanmuuttoon, mutta jotain suhteellisuutta nyt tämän asian suhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomea johtaa vihervasemmiston teinitytöt. Tällaista mandaattia ei kyllä vaaleissa annettu. Suomi on varmaan maailman ainut valtio, jossa vähemmistö pienpuolueet johtavat maata. Hallitus tulisi aina muodostaa enemmistöpuolueista siten, että yli 50%:n kannatus toteutuu. Tällöin maata johtaisi ne, joille äänestäjät ovat äänensä antaneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota noin. Näinhän tämä on, vaaleissa annettujen äänten perusteella nykyinen hallituspohja kattaa yli 50% osuuden äänistä. Voisi sanoa, että kansa on puhunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monta nuorta naista hallituspuolueiden johdossa, totta. Mutta se että he ovat nuoria ja naisia ei kyllä automaattisesti tarkoita sitä, että homma menee syteen ja sateen. Annetaan nyt heille vähintäänkin mahdollisuus näyttää, mihin kykenevät. Tiedä vaikka pääsevät yllättämään sinut iloisesti!

Hallitus on muodostettu demokraattisten periaatteiden mukaan. Vaalit voitti niukasti SDP, joten maassamme muodostuneen perinteen mukaisesti se pääsi pystypaikalta aloittamaan hallitusneuvottelut. Demarit onnistuivat kokoamaan enemmistöhallituksen. Tämä on demokratiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tässä ole hiukan liikaa pelissä, meiningille annetaan mahdollisuus?
Ammattilaisillakin vaikka kaupan alalla annetaan mahdollisuus tarkoittaa koeaikaa.
Niin ja mitä tulee tuohon demokratiaan, se on kyllä nyt tiensä päässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo myönnän että myös minua huolettaa seuraava: hallitusohjelma lupaa kaikkea kivaa ilman että yhteiskunnan tulopuoli on kunnossa. Siitä huolimatta annan omalta osaltani hallitukselle mahdollisuuden näyttää kyntensä. Ja tämä vaatii aikaa, vuodessakaan ei ehdi oikein mitään näkyvää ehtiä saada aikaiseksi, kun liikutaan politiikan huipputasolla.

On meillä ollut vasemmistojohtoisia hallituksia aiemminkin, ja silti apokalyptinen tuho on onnistuttu välttämään. ;)

Mitä tarkoitat, että demokratia on tullut tiensä päähän? Vai onko tämä asiantila mitä henk. kohti. toivot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meneeköhän "käsi toisen taskuun" tällä hallituspohjalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sveitsissä hallitusten linja ei heittelehdi hallitus-oppositio-asetelman vaihtuessa vaan päätökset tehdään asia kerrallaan parlamentin enemmistön voimin. Seitsemänhenkisessä hallituksessa on aina kaikkien suurimpien puolueiden edustus (ns. taikakaava: 2+2+2+1).

Tämä taikakaava estää nyt meillä nähdyn tilanteen, jossa suurin puolue pääsee ajamaan vasemmistolaista politiikkaansa vaikka ei-sosialistiset mutta sitä pienemmät puolueet saivat yhdessä huomattavan enemmistön.

Sveitsi kerää investointeja, koska paikallinen politiikka on erittäin vakaata. Työttömyys siellä on 2,1 prosenttia ja nuorisotyöttömyyskin olematon 2,4 prosenttia.

- Sveitsissä aito työllisyysaste on 83 prosenttia. Tarkoittaa siis sitä, että VIISI työssäkäyvää elättää yhtä työssäkäymätöntä.
- Suomessa aito työllisyysaste on edelleenkin vain 68 prosenttia. Tarkoittaa siis sitä, että KAKSI työssäkäyvää elättää yhtä työssäkäymätöntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko Sveitsissä on maahanmuuttajia ja siirtotyöläisiä? Montaako eri kieltä Sveitsissä puhutaaN Meille ei persujen mielestä sovi edes kahta (Suomi ja ruotsi). Sveitsin malli perustuu ahkeruuteen ja työntekoon, ei lorvailuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valta on " makiaa", näkee tuosta jutun liitteenä olevasta Anderssonin kuvastakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka ainut kerta kun LI Anderson ja Halla-aho ovat olleet naamat vastakkain on Halla-aho pannut jauhot suuhun Andersonille oli kyse mistä asiasta hyvänsä . Anderson on nyt ministerinä hallituksesasa eikä sieltä ole tapana räkyttää kuin köyhän talon nälkäinen koira vaan nyt kun on hallitukseen päässyt niin pitäisi näyttää mihin sitä pystyy .Tähän astiset näytöt aika ankeita ei puolta vuotta ole kulunut ja ensimmäinen hallitus hajalla .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa, tarvitsee varmaan katsella perussuomalaisten silmälasien läpi jos kuvittelee Halla-Ahon laittaneen Anderssonille jauhot suuhun. Huvittuneena seurasin tässä taannoin Halla-Ahon kehumista, se tuntui olevan älykkyyden merkki jos jätti vastaamatta ja pyöritteli vain silmiään. Toki hän on älykäs, mutta ei hänellä tai muillakaan puoluehohtajilla ole jakoa Anderssonia vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida Marinin hallitus päästä edes 6 kk ikään. Höttöinen ohjelma ja kepun ja demarien heikkenevästä kannatuksesta johtuvat ristiriidat hajoittavat hallituksen. Uudet vaalit ennen Juhannusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipäs vaivuta synkkyyteen! Demari-vihervasemmistosekoilun jälkeen Suomeen tulee taatusti jämäkkä oikeistohallitus joka ensi töikseen korjaa ne vahingot joita tämä demari-vihervasemmistohallitus nyt aiheuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aktiivimalli tulisi takaisin,etuudet leikattaisiin,veroedut suuromistajille jne.jne.sinun märkä päiväumesi on kalsea

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ole kenenkään päiväuni. Se on EUn arkea. Työvoiman pitää joustaa. Valuutta ei sitä enää tee Suomessa. Kiitos vaan teille jotka äänestitte kyllä EUhun liittymisestä. Nykyhallitus vain ajaa Ladan syvemmälle metsään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (69)

Uutisvirta

16:04
Ker­ros­ta­lo­asun­nos­sa syttyi tu­li­pa­lo Kemissä tiis­tai­na – poliisi tutkii syt­ty­mis­syy­tä
15:49
Lähetä kuva, mikä pitää sinut sinut lämpimänä talven kylmässä - osallistu kilpailuun
15:48
Bachin kantaatin mottona on, että älä tuomitse liian ankarasti – Vanhan musiikin festivaalilla Oulussa voi tehdä syyllisyyden kokemisen ja siitä vapautumisen matkan Tilaajille
15:22
Kesätyöhaku alkaa Kempeleessä – vaihtoehtoina kunnan työt, kesätyöseteli sekä kesäyrittäjyys
15:16
Punaista päin kävelleet jalankulkijat jäivät auton alle Rovaniemellä
15:13
Traktori suistui katolleen ojaan Kiiminkijoentiellä Oulussa
15:10
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Siikajoella – rekkakuski auttoi vöihin roikkumaan jääneen kuljettajan ulos autosta
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
31
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
21
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
13
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Sankkaa savua
lukija

Uusin lukijakuva

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image