Kotimaa

Va­sem­mis­to­liit­to jatkaa hallituksessa - äänestys tarvittiin

Kotimaa 23.11.2013 23:06 | Päivitetty 23.11.2013 23:12
STT

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä haluavat, että puolue jatkaa hallituksessa. Ratkaisuun päädyttiin äänestyksen jälkeen, äänin 43–24.

Samalla puolue hyväksyy hallituksen rakennepaketin sellaisena kuin se on tähän mennessä esitelty. Puolueessa nähtiin, että heidän on parempi olla hallituksessa vaikuttamassa uudistuksiin.

Puolue kävi vajaa kuusi tuntia kestäneessä suljetussa kokouksessaan tiukkasävyistäkin keskustelua hallituksessa olosta.

Puheenjohtaja Paavo Arhinmäen mukaan puolueen reunaehdot ovat hallituksessa samat kuin tähänkin asti.

– Tehdään sellaisia vero- ja perusturvapäätöksiä, että ne tasaavat tuloeroja. Emme ole valmiita perusturvan heikennyksiin.

Rakennepaperissa vasemmistoliitto ei ole Arhinmäen mukaan valmis sellaisiin päätöksiin, jotka "heikentävät hyvinvointivaltion perustaa".

– Vasemmistoliitto arvioi hallituksessa joka viikko päätöksiä.

Hallituksen on määrä päättää ensi viikolla isosta rakenneuudistusten paketista. Vasemmistoliitossa on pelätty, että uudistukset tarkoittavat käytännössä isoja leikkauksia hyvinvointipalveluihin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Ministeri - ja hallituspaikan säilyttämis pelehtimistä tämäkin vasemmistoliiton puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän julkilausumat. Puheista huolimatta tällekin puolueelle oli ja on keskeisintä tämä, että puolue jatkaa hallituksessa. Ja taipuu veronmaksajien kyykyttämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä vaalikaudella rikkaimpien ja köyhimpien välinen tuloero on kaventunut 0,02 %. Tuo prosenttimäärä tarkoittaa samaa, että 10 000 eurosta köyhälle jää enemmän peräti 2 euroa. Sillä kannattaa henkseleitään paukutella. Paavon ja kaikkien vasureiden, lukuun ottamatta Mustajärveä, Yrttiahoa ja Anna Kontulaa, omatunto on puhdas. Voiko itseään pettää pahemmin parin ministeri-Audin takia.

P.s. Saman tutkimuksen mukaan tuloerojen kaventumisen todellinen syy on rikkaiden köyhtyminen eikä se, että hallitus olisi päätöksillään "rikastuttanut" köyhiä. Köyhille heti vaalikauden alussa annetut almut ovat sulanneet moneen kertaan hallituksen päättämissä tasaverokorotuksissa (alvit, ruoka, bensa, sähkö, alkoholi, makseiset, tupakka jne.).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi voi ja vielä voi.Näitä suomen polittikkoja,muka lähtevät hallituksesta pitävät muka kokouksen,ha haa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt piti kokoomuksen hyppyheikkien järjestää tällainen teatteriesitys kun vaaleja alkaa olemaan lähellä että ihmiset menisivät halpaan luullen vasureiden ajavan työläisten asioita ja unohtavan kaiken rahansyytämisen etelän maihin joiden tukipaketteihin ovat nimensä alle laittaneet.Onhan se parempi olla hallituksessa ajamassa koko Suomi alas että Arhinmäki saa pitää ministerinsalkkunsa muusta viis veisataan allekirjoittamalla kaikki alle mitä kokoomus eteen kantaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän siinä ollut mitään epäselvää tiedetäänhän tuommoset nuoleskelijat vasemmisto on rähmällään kokkareitten edessä noudattaa täysin kapitalistin politiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valta on makeaa, se on nähty persujen lopari-talkoissa. Jos joku on edes vähän häirinnyt Soinin ministeriksi-marssia, niin kenkää on tullut. Hirvisaari ja Saastamoinen ovat viimeksi sen kokeneet, vaikka ovat vain käytännössä toteuttaneet persujen syvien rivien politiikkaa. Se on kuitenkin sen verran outoa politiikkaa, että Soini pelkää saavansa poltto- leiman kankkuunsa, jos ei stoppaa sitä. Puolueen äänestäjistä siis viis, kunhan ministeri-audin kyytiin pääsee. Tekopyhyys huipussaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmisto on nyt porvaripuolue. Ainut työväenpuolue on perussuomalaiset. Vasemmisto hyväksynyt mm. tasaverot, dieselverot asuntolainojen verovähennyksen heikennykset 2014 alkaen, työttömyysturvan heikennykset jne. Nyt on laskevan auringon puolue tätä mieltä älytön määrä ihimisiä. Tahti ei muutu jos ei äänenstetä persuja ja tehhään jymyjytky.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jios Tennilä olisi vielä edustamassa vasemistoa,hallituksesta ilisi lähdetty jo aika päivää sitten

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmistoliitto vapauttanut suomessa ennetysmäärän työläisiä työnorjuudesta parina viime vuonna ja ajanut kapitalisti porvareiden yhtiöitä konkurssiin.koskaan aiemmin työväenpuolueet eivät ole tehneet näin mahtavaa yhteistyötä vihreiden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Paavolle ministerinpaikka on tärkeä. Eihän sitä muuten pääse veronmaksajan rahoilla Sotsiin! Kulttuurista viis, kunhan urheilukisoihin pääsee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleisen edun vuoksi vasureiden olisi pitänyt lähteä hallituksesta. Ääriryhmät ei kuulu sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt nähtiin sitä oikeata vasemmistolaista avoimuutta ja demokratiaa.

Puolueen tärkein päättävä elin ei saanut tietoa Suomen lähiaikojen tärkeimmistä päätöksistä. Puoluejohto salaa tovereiltaankin asioita ja päätökset tehdään säkki päässä.
Arhinmäki odottaa taas, että kepun Sipilä pelastaa tämän city-kommunistin pälkähästä, kuten teki verolakien valmistelussakin. Tuota Arhinmäki muistaa kehua suurimpana saavutuksenaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo haluaa että rokotetaan lisää enemmän ansaitsevilta, siten että kenenkään ei kannata enää töitä tehdä. Sosiaaliturvaa vain vielä vähän paremmaksi, niin lopetan itsekin puurtamisen. Suomi varmaan taikoo jostain rahat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja Annika Lapintie eduskunnassa paasaa kyselytunnilla mitä me on saatu "Kokoomus/SDP" vetoisessa hallituksessa aikaan.Eli oikeisto politiikkaa.Onhan siellä kaksi vasemmisto politiikkaa ajavaa,tämä vasen ryhmä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on maailman oikeistolaisin vasemmisto. Kokoomuksen ja EK:n apupuolue on tämä Arhinmäen sakki.
Oikea vasemmisto muualla maailmassa olis jo sen lastensairaalan saanut tehtyä, mutta ei nämä suomen pellet.
Veikkauksen tuotot olis pitänyt väliaikaisesti ohjata lastensairaalan tekoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

18:30
Putin vastasi kysymyksiin Moskovassa – valmis keskustelemaan Trumpin kanssa
18:15
Linnanmaalaisen päiväkodin pihalla tulipalo – jo toinen kahden päivän sisällä
18:11
Mikko Kärnä lähtee todennäköisesti mukaan keskustan puheenjohtajakisaan – kansanedustaja toivoo keskustelua puolueen linjasta
18:00
Oululainen nuori telinevoimistelija aloitti harjoittelun jälkijunassa ja nousi ahkeruudellaan arvokisatason urheilijaksi – "Innolla odotan ensimmäisiä MM-kisoja" Tilaajille
17:54
Alle 15-vuotiaita lapsia epäillään Mikkelin koulupalon sytyttämisestä – tutkinnanjohtaja kertoo, miten lasten leikki johti koulun palamiseen
17:31
Kaksi tuomiota Sunny Car Center -vyyhdistä – Markku Ritaluomalle lähes miljoona euroa maksettavaa
17:30
EU:n nimitysruletti pyörähtää käyntiin tänään – huippukokous yrittää löytää nimet huippuvirkoihin
78
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
54
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
30
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
25
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
24
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
19
Pääministeri Rinne HS:lle: Suomalaislääkärin mukaan olisin kuollut, jos minut olisi herätetty Espanjassa
18
Juhannuksen menoliikenteen ruuhkahuippua odotetaan Oulun seudulle kello 16 jälkeen – Kuusamontiellä ketjukolari ja yksi kaista suljettiin, liikenne jonoutui

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy erittäin voimakkaita ukkospuuskia, yli 25 m/s.
Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 20 m/s.
UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

Piippopaksupää
/honen

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

105 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Kerro yksikin parempi maa? Lue lisää...
Mc

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image