Kotimaa

Va­sem­mis­to­lii­ton Said Ahmed: Haluan olla esikuva maa­han­muut­ta­ja­nuo­ril­le

Somalialaistaustainen Suldaan Said Ahmed nousi vasemmistoliiton puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi. KUVA: Pekka Peura
Kotimaa 12.6.2016 14:15
Mirja Niemitalo

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi valittu somalialaistaustainen Suldaan Said Ahmed, 23, haluaa olla esimerkkinä maahanmuuttajanuorille ja huomisen suomalaisille.

Helsinkiläinen Said Ahmed on tiettävästi ensimmäinen suomalaisen puolueen johtajistoon valittu maahanmuuttaja.

Hänet valittiin vasemmistoliiton puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi sunnuntaina Oulussa jatkuneessa vasemmistoliiton puoluekokouksessa.

– Siinä mielessä teen historiaa, hän toteaa.

Päätöksenteossa hän haluaa, että huomioon otetaan monikulttuurisuus, erilaiset perheet ja nuorten asiat.

Hän haluaa ehkäistä myös maahanmuuttajanuorten radikalisoitumista. Tehtävälistalla onkin monikulttuurisen työryhmän perustaminen.

– Haluan toimia esikuvana nuorille, maahanmuuttajille ja huomisen suomalaisille ja näyttää, että tässä puolueessa on meille tilaa.

Kampanjassaan hän korosti haluaan tehdä vasemmistoliitosta monikulttuurinen ja helposti lähestyttävä kansalaisliike, joka puhuu niiden puolesta, joiden ääni ei kuulu yhteiskunnassa.
Hän korosti myös sitä, että jokaisen tänne tulijan pitäisi löytää paikkansa ja tuntea olevansa kotonaan.

Said Ahmed toimii tällä hetkellä Helsingin kaupungin maahanmuuttaja- ja kotoutumisasioiden neuvottelukunnassa.

Turvallisuusvalvojan koulutuksen hankkinut Said Ahmed on kansalaisaktiivi, joka on muun muassa kerännyt paketteja vähävaraisille.

Said Ahmed otettiin avosylin vastaan vasemmistoväen keskuudessa. Hän kertoo, että monet ovat halanneet ja kätelleet. Samalla häntä on pyydetty puhumaan eri puolille Suomea.

Vasemmistoliitolla ja somalialaisella kulttuurilla on Said Ahmedin mukaan paljon yhteistä, kuten solidaarisuus ja yhteisöllisyys.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Ainakin vuonna 2012 Suldaan Said Ahmed on vastustanut homo- ja lesboparien oikeutta perheen ulkopuoliseen adoptioon. Mitenkäs tämä sopii vasemmiston arvoihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Merkelkin totesi syksyllä, että monikulttuurisuus on täysin epäonnistunut. Vain aito integraatio voi onnistua. Suomen valtamedia on jättänyt Merkelin viestin unholaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvästi Vasemmisto en enään ikinä teitä äänestä. Seuraava ääni taitaa mennä Persu Tynkkyselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tullut aika lasikattojen ja valheellisten uhkakuvien hajota nimenomaan hyvien esikuvien avulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan siellä puolueessa muitakin hyviä esimerkiksi Mustajärvi pohjoisen ääntä vai eikö se ole enää näiden tyttöjen mieluinen ? Ei taida Suomessa olla työväenpuoluetta kun kaikki on näitä koulunkäyneitä jotka ei tiedä normaali duunarin töistä mitään .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä jaksa olla enää missään tekemisissä kenenkään vasemmistoliittoa kannattavan kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monikulttuuristen ryhmien perustaminen ja kaikenmaailman kotoutumisasioiden neuvottelukunnat kuluttavat verorahoja. Kaikki tämä puuhastelu tapahtuu velkarahalla. Jos mies todella haluaisi olla esimerkkinä maahanmuuttajille niin hänellä olisi oikea tuottava työ josta saatavilla verorahoilla rahoitetaan tämmöistä monikulttuurisuuspuuhastelua. Suomi kaatuu konkurssiin jos kaikki vain puuhastelevatkin kotoutumisen parissa ja kokoontuvat neuvotteluryhmissä miettimään miten maahanmuuttajat saataisiin viihtymään ja kotoutumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin tässä huhtikuussa lentokoneella Oulusta Helsingissä.
Helsinki-Vantaan lentoasemalla 80 % kaikista työntekijöistä( siivoojat, vartijat, vastaanottovirkailijat,ravintolahenkilökunta jne), olivat
ihan muuta kuin ns. suomalaista kantaväestöä... OHO!
Yövyin hotellissa lentoaseman lähellä. Hotellin henkilökunta oli oin äkkiseltään arvioiden 70% muuta kuin kantasuomalaisia: virolaisia siivoojia, eestiläisiä tarjoilijoita, tummia vastaanottovirkailijoita....
Työläisten puolue!
KYLLÄ!!
Käykääpä ihmiset Helsingissä ja katsokaa, kuka siivoaa, ajaa bussia, tarjoilee, jne....
Tervetuloa ulos omasta oman värisestä kuplasta ulos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvi mennä edes Helsinkiin asti. Samaa löytyy Tampereeltakin. Pohjois-Suomessa, jossa ei ole edes paljon maahanmuuttajia tai maahanmuuttaja taustaisia henkilöitä ei tiedetä, että muualla he todella tekevät työt jotka eivät enää kelpaa suomalaisille. Hyvä että saavat jonkun edustajan itselleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä täällä Rovaniemelläkin maahanmuuttajia on paljon töissä. Mm bussi kuskeja ja siivoojia. Ei varmasti läheskään yhtä paljoa edes suhteessa Helsinkiin, mutta on kuitenkin. Hyvä että on. Kantasuomalaiset ei suostu itse ottamaan näitä huonopalkkaisia töitä, mutta valittavat kun maahanmuuttajat vievät työt....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä, jäit itsekkin ihmettelemään missä oli lähi-idästä ja somalista tulleet työntekijät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maahanmuuttaja vai maahanmuuttajataustainen? Molempia termejä käytetään jutussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät yritti Sinnemäen johdolla ko. monikulttuurilinjaa ja kannatus puolittui. Viime vaaleissa palasivat enemmän juurilleen ja kannatus nousi takaisin. Onnea vaan vasemmistoliitto, taidan vaihtaa takaisin vihreisiin. Kansainvälisyydelle kyllä, kaiken maailman väkisinväännetyille moni kulttuurihommille ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma! Toivottavasti Said pyrkii myös vähentämään uhrimentaliteettia, joka tuntuu olevan voimissaan vasemmistopiireissä. Suomi tarjoaa kyllä kaikille mahdollisuuksia kunhan on vain valmis tekemään töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

111 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image