Kotimaa

Va­sem­mis­to­lii­ton Risto Kalliorinne nousee eduskuntaan varaedustajan paikalta noin kahdeksi kuukaudeksi

Risto Kalliorinne nousee eduskuntaan muutamaksi kuukaudeksi. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 24.4.2019 13:26
Heidi Peltonen

Risto Kalliorinne (vas.) nousee noin kahden kuukauden ajaksi eduskuntaan varaedustajan paikalta. Kalliorinne nousee tällä viikolla kansanedustajaksi, koska vaaleissa valittu Merja Kyllönen on ilmoittanut esteestä vedoten europarlamentaarikon tehtäviin. 

– Otan kansanedustajan tehtävän vastaan ja sitoudun hoitamaan varaedustajana tehtävää kevään istuntokauden loppuun saakka. Haluan näiden noin kahden kuukauden aikana vaikuttaa vaalikauden tärkeimpään päätökseen eli hallitusohjelman hyväksymiseen. Hallitusohjelmalla on vaikutusta palvelualojen tulevaisuuteen ja Pohjois-Suomen elinvoimaisuuteen, Kalliorinne toteaa. 

PAMin järjestöjohtajana toimiva Kalliorinne hakee tehtävästään palkatonta vapaata siksi aikaa, kun hän toimii kansanedustajana. Samalla hän jatkaa PAMin hallituksen puheenjohtajan henkilökohtaisena varajäsenenä luottamustoimisesti. 

– Vastasin myönteisesti, kun PAMin hallinnon jäsenet pyysivät minua jatkamaan hallituksen puheenjohtajan henkilökohtaisena varajäsenenä. Jos PAMin liittokokous haluaa minun jatkavan tässä tehtävässä, niin lyhytaikainen kansanedustajan pesti ei sitä estä, Kalliorinne kertoo.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Miksi nyky aikana ei ole puhelimen akut kestänyt, mikä on sairaalla laitteiden tulevaisuus, onko siinäkin oltava muut huorahtava linkit, että saapi yhteiskunnan toimiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fiksu asiallinen kaveri.Menestystä työhön, johon valtuutettu mm.eriarvoisuuden vähentäminen, köyhyyden pysäyttäminen.Viime hallituksen jäljiltä köyhillä ylähuuli leivällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että edes ylähuuli leivällä. Demarien aikana ei saa edes se alahuuli enää sitä leipää ja köyhiä alkaa syntymään entistä enemmän, nyt ei Suomessa köyhiä vielä ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ristohan käy vain kuittaamassa 7000€ valtiolta rahaa ja veikkaankin että tämä on ainoa motiivi mennä 2kk ajaksi sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noista hommista kun jää palkattomalle ja siirtyy eduskuntaan niin veikkaan, että miinukselle menee taloudellisesti tämä pesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa muuten kuitata lähemmäs 20000€ kahdelta kuukaudelta
yksi jo yli 9000€ kulujen kans
Petteristä muuten tulee pääministeri ja jussista sisäministeri.
antin ura karahti karille metsänkaadon vuoksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaalien alla kalliorinne esiintyi asiamiehenä tv-mainoksessa nopeasti yleni nyt on järjestöjohtaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nii. Oispa Risto valittu Siikalatvan kunnan johtajaksikin aikanaan. Ois kunnan asiat paremmalla tolalla. Ja aktiivimalli Risto pois!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En varmaankaan ole Kalliorinteen kanssa monestakaan asiasta samaa mieltä, mutta mitä siitä, puolueensa edustajana hän on hyvä ja pärjäisi vakituisessakin kansanedustajankin toimessa paremmin kuin moni muu edustajaksi valittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikuinen varamies Kalliorinne jo innostuu ja mopo keulii: Kalliorinne haluaa vaikuttaa hallitusohjelmaan, vaikka hyvin todennäköisesti Rinne ei edes ota vasemmistoliittoa hallitukseen. Suuri on ego Raahen pienellä miehellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitoksia vaan sinne Raaheen. Siellähän te Riston tunnette.ja se mitä Rinne haluaa varmaan on ihan eriä mitä Kalliorinne haluaa.
Toisaalta itse odotan kovasti kuinka tää meidän Jussi laitta Suomen asiat kuntoon. On se sentään kotoisin jostain muualta kuin Raahesta.
Politiikka , kun tuppaa olemaan paljon muuta kuin henkseleiden paukuttelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhapa sitä Ristoa on moittia. Hyvä ja sympaattinen tyyppi, joka aidosti ajaa heikompien ihmisten asioita. Olen nimittäin läheltä seurannut, enkä ole hänen puoluetoveri!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos olet tavallinen, pienituloinen tai vähävarainen mummo, jolla on maaomaisuutta niin Riston mielestä omalle maalle ei saa rakentaa, ei itse eikä sukulainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei voi maksaa palkkaa molemmista "töistä" on sen verran rahanvalta mennyt vasurille (entiselle?) perille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

enemmänkin hävettäisi että hän tulisi eduskuntaan ja nostaisi "vara"-miehensä parin kuukauden takia tuonne brysseliin, siellä hoidetaan ryhmäneuvottelut sun muut tämän pari kuukauden aikana ja täällä puoluejohto hoitaa hallitusneuvottelut, eli mielummin siellä tekemässä homman kunnialla loppuun kuin tulla suomeen pyörittämään peukaloita ja lomailemaan.
Halla-aho tekee saman, hävettääkö hänen puolesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on persujen marmatus. Halla-aho saa tehdä mitä vaan ja persut ryömii polvillaan ja kumartavat otsansa patille. Muut vastaavasti toimivat ovatkin sitten raukkoja. On niillä pikkuisen vinksahtanut maailmankuva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image