Kotimaa

Va­sem­mis­to­lii­ton puo­lue­sih­tee­ri valittiin Tor­nion­laak­son neuvoston toi­min­nan­joh­ta­jak­si

Vasemmistoliiton nykyinen johto valittiin kolme vuotta sitten Tampereella: kuvassa Sari Moisanen (2. vpj), Aino-Kaisa Pekonen (1. vpj), Kalle Hyötynen (3. vpj), puoluesihteeri Marko Varajärvi ja puheenjohtaja Paavo Arhinmäki. KUVA: Tomi Vuokola
Kotimaa 13.5.2016 11:02
Henripekka Kallio

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Marko Varajärvi siirtyy Tornionlaakson neuvoston toiminnanjohtajaksi.

Varajärvi ilmoitti jo viime vuonna esikoisensa synnyttyä, ettei hae jatkokautta puoluesihteerin pestiin tänä kesänä. Hän kertoi tuolloin Lännen Median haastattelussa, että puoluesihteerin tehtävien ja perhe-elämän yhteensovittaminen tarkoittaisi hänen kohdallaan liikaa poissaoloja kotoa.

Varajärven sukujuuret ovat Lapissa. Tornionlaakson neuvosto on alueen suomalaisten, ruotsalaisten ja norjalaisten kuntien yhteistyöelin, jonka tehtävänä on alueen edunvalvonta, kehittäminen ja markkinointi. Neuvoston toimipiste sijaitsee Haaparannalla.

Varajärvi on aiemmin työskennellyt muun muassa Lapin liiton kehittämisjohtajana, vasemmistoliiton toiminnanjohtajana Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa, kansanedustaja Martti Korhosen avustajana sekä AKT:n palkkasihteerinä. Varajärvi oli viime eduskuntavaaleissa vasemmistoliiton ehdokas Lapissa.

Vasemmistoliiton puoluejohto uudistuu kesäkuun puoluekokouksessa voimakkaasti, sillä myös puolueen puheenjohtaja vaihtuu Paavo Arhinmäen luopuessa tehtävästä.

Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi pyrkivät Li Andersson, Jari Myllykoski ja Aino-Kaisa Pekonen.

Puoluesihteeriksi tähtäävät Risto Kalliorinne, Joonas Leppänen, Niko Peltokangas, Irma Taavela ja Sinikka Torkkola.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

12:25
Mitä ta­pah­tuu, kun henkeen ja vereen yrit­tä­jä­hen­ki­nen joutuu ha­ke­maan fir­man­sa kon­kurs­siin? Taina Tor­ve­lan en­sim­mäi­nen tunne oli valtava häpeä – Sitten hän huo­ma­si, kuinka vää­räs­sä olikaan Tilaajille
11:35
Varhaiskasvatus muuttuu Paltamossa kokonaan maksuttomaksi
11:30
Oululainen Mikko Koiranen ehdolla Topelius-palkinnolle: Nauhoitettava ennen käyttöä -kirja vie aikamatkalle 2000-luvun alun Ouluun
11:17
Putin ja Zelenskyi tapasivat ensimmäistä kertaa kasvotusten Pariisissa – sopivat vankien vaihdosta
10:58
Kuusi kuoli ammuskelussa tshekkiläisessä sairaalassa – hyökkääjän epäillään ampuneen itsensä
10:44
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
9:46
Kaleva oikaisee

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image