Kotimaa

Va­sem­mis­to­lii­ton Pekonen Kela-taksien ongelmista: "Keskusta on jättänyt maaseudun sairaat tien varteen"

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen vaatii hallitukselta toimia Kela-taksien ongelmien korjaamiseksi. KUVA: Miisa Kaartinen
Kotimaa 4.7.2018 11:54
Sakari Muurinen

Hallituksen on ryhdyttävä ripeästi toimiin Kelan taksiliikenteen aiheuttamien vaikeuksien vuoksi. Näin sanoo vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen.

Alkuviikosta monilta paikkakunnilta ympäri Suomen kerrottiin vaikeuksista järjestää kyytejä Kelan taksiasiakkaille. Paikoin puhuttiin jopa tuntien odottelusta. Taustalla on kyytien kilpailuttaminen ja palvelun siirtyminen uusille yhtiöille.

– On pitkäaikaissairaita, jotka eivät ole päässeet tarvitsemaansa hoitoon ja vanhuksia, jotka eivät ole päässeet kuntoutukseen. Hallituksen on välittömästi hoidettava asia kuntoon. Kyse on selvästi ihmisten perusoikeuksien vaarantumisesta, Pekonen sanoo.

Joissain paikkakunnilla on arveluttanut autojen riittävyys. Esimerkiksi Satakunnassa ja Lapissa kuljettajat ovat lähteneet nihkeästi uusien yhtiöiden leipiin, koska ovat pitäneet sopimusehtoja taloudellisesti kannattamattomina.

– Meillä Kanta-Hämeessä potilaiden takseja on jouduttu maksamaan sairaalan laskuun. Vaikka osa ongelmista liittyy varmasti siirtymävaiheeseen, on nyt seurattava äärimmäisen tarkasti, onko uudistuksessa sellainen järjestelmätason ongelma ja valuvika, joka vaatii korjausta.

Pekosen mukaan hallitus on laiminlyönyt alueellisen tasa-arvon uudistuksessa.

– Näyttää siltä, että Juha Sipilän ja Anne Bernerin johtama keskusta on jättänyt maaseudun sairaat ja vanhukset jo kirjaimellisesti tien varteen.

Oppositiorintamasta myös perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on ilmaissut tyytymättömyytensä uudistukseen.

– Meillä oli maailman paras taksi. Ei ole enää, hän kirjoitti Twitterissä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (87)
Viesti poistettu

Olet väärässä. Nykyinen oikeistohallitus lyö kaikki ennätykset hölmöilyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvät kansalaiset : Äänestäkää Vasemmistoliittoa seuraavissa eduskuntavaaleissa, jos haluatte muutosta nykymenoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on sentään edelleen järki päässä, joten en äänestä. Neuvostojärjestelmää en halua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki päätökset mitä hallitus tekee k..see kintuille. Odottakaapa ku sote tulee, niin menee sekin täystuhoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just joo!!! Kyllä vasemmisto löytää ja hanakasti löytääkin aina muualta syyllisen!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuu tässä asiassa vasemmistoliiton pitäisi ottaa mielestäsi. Eikai vas.liitto voi oppositiossa vastata siipijussin hallituksen päättömyyksistä. Kiittele vaan tupailloissa omia edustajiasi hienoista päätöksistään. Tätähän te halusitte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuolla muissa medioissa on kerrottu ihan asiallisesti, että kyse on yhden yhtiön välityspalvelun ongelmista. Yhtiö toimii useissa maakunnissa. Muualla homma toimii ihan normaalisti. Ainoastaan Kalevan uutisissa ja kommentointipalstoilla on tällaista potaskaa. Kelan normaalisti kilpailuttama yhtiö ei vaan pysty hoitaa kaikkia kyytejä. Kaikestahan voi syyttää hallitusta, yrittäjiä, suurituloisia, virkamiehiä, kallioparkkia ja muita vakiosyyllisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihervasemmisto on ottanut todella arveluttavan roolin! Vaikuttaa siltä, että ei ole asiaa, jota vihervasemmisto ei moralisoisi. OK. Tämä oikean ja väärän määrittelijän rooli kyllä aikanaan kalahtaa kipeästi omaan nilkkaan. Taksitoiminnan vapauttamisessa on kysymys suuresta askeleesta, jossa on alussa aivan varmasti kitkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joskus yritin lukea Keskustan entisen puoluesihteerin kirjaa Keskustan toiminnasta mutta se oli niin täysin keskittynyt pikkupiirin juonitteluun että ei kertakaikkiaan jaksanut koko opusta! Mutta erittäin hyvä kuva puoluepolitiikan turhuudesta - sen sentään sai. Taatusti koskee jokaista muutakin puoluetta, ei Keskusta voi olla ainoa. Sikäli hyvä kirja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on häpeämätöntä tulukuttamista punavihreältä opposition suunsoittajilta.
Hallitus kun tekee kaikkensa kansalaistensa puolesta ja nämä em suunsoittajat vaan yltyy valehtelemaan
ja haukkumaan tahoa joka vain yrittää hoitaa velvollisuuttaan oikeiden ihmisten puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kela kyytien kilpailutus perustuu kilpailulakiin, joka on tehty 12.8.2011. Lähtekää mollaamaan sen aikaista eduskuntaa ja hallitusta. Katselkaapa, niin huomaatte, että Vasemmistoliittokin oli silloin hallituksessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tällä hetkellä sama tilanne takseilla kuin vuonna 2011 vai onko uusi laki tehnyt tästä ongelman? Ongelma on alkanut tällä viikolla, joten realismia asiaan! Asia on hoidettava heti kuntoon Kelan taholta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä löytyy jo hyvin tietoa. Kyse yhdestä välitysyhtiöstä, joka aloitti juuri. Kilpailutus on tehty vanhan lain aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No vassarit eivät ole kyllä koskaan siis ei koskaan huolehtineet maaseudun asioista. Sitten joku Pekonen möläyttelee mitä sattuu, että saisi nimensä lehteen. Voi elämän kevät hänen typeryyttään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se hallituksen toimenpiteiden aiheuttamaa. Kelaa kiirehdittiin kilpailuttamaan taksinvälitysyhtiöt ja kelahan kilpailutti valiten halvimmat, eikä tarkistanut millä resursseilla yhtiö toimii. Kun välitysyhtiö määrittelee hinnat ja vetää välistä itselleen, ei taksin kuljettajalle jää kuin luu käteen. Pitäisi ymmärtää että lähiseudun takseilla ei tule samalla tavalla turhia reissuja, kun voi odottaa lyhyen terveydenhoitokäynnin ajan potilasta paikallaan. Jos Kelan määrittelemän taksipalveluyhtiön puhelinnumeroon ei pääse, eikä saa varattua mitään aikaa, pitäisi Kelan ja taksipalveluyhtiön korvata kaikki kustannukset jotka aiheutuvat siitä että puhelimeen ei vastata eikä autoa saa ehtiäkseen varatun ajan puitteissa hoitoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

taas nähtiin sipilän pöljyys kun hyväksyi tämmöiset lait tuosta vaan tästä pitää tehdä kansalais alote ei tuommoisella pääministerillä ole mitään virkaa jos sairaalla vanhuksella ei ole kyytiä niin kuolee kotiin ,,kuka kantaa vastuun tästä .kaikki nenee nykyään kantapään kautta ,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Populismin kuningatar jälleen vauhdissa. Jokainen ajatteleva ihminen ymmärtää, kun suuri uudistus astuu voimaan, alussa on pieniä käynnistysvaikeuksia. Usein ne on käyttäjien aiheuttamia (muutosvastarinta), ei ole valmistauduttu tulevaan muutokseen ja syy on tietenkin laissa. Vasemmistoliiton kuningattarien mietteet ymmärtää, koska vastuuta ei ole tarvinnut kantaa ts. Siperia ei ole opettanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (87)

Uutisvirta

14:00
Polkupyörällä ajanut mies kuoli törmäyksessä traktorin kanssa Pudasjärvellä
13:16
Herola kolmastoista mäkiosuuden jälkeen - rullahiihto-osuudelle jäi kirittävää lähes kaksi minuuttia
13:03
Pääministeri Sipilä: Sotu-uudistus tärkein ensi vaalikaudella – lähetti piikin kokoomukselle ja demareille
12:23
Ruotsidemokraatit lupaa tukensa porvariallianssin puhemiesehdokkaalle
12:22
KRP:n tutkinta: Helikopteri, lentokone ja veneet saaristossa, törkeästä rahanpesusta epäilynä "pääosin ulkomaalaisia henkilöitä"
11:41
Keskusta purkaa suuttumustaan hallituskumppani kokoomukseen Soini-jupakassa – Sipilän mukaan keskustasta on luotu iljettäviä mielikuvia
11:07
Uutisanalyysi: Poliisin Putin-rekisterille kaavaillaan korvaajaa – voiko jengiläisen mummo päätyä sinnekin?
79
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
49
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
27
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
25
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
19
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta
14
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen ja sen aiheuttamiin vahinkoihin – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset
13
Kommentti: Kansalaisuuden saa vain, jos suostuu paiskaamaan kättä virkamiehen kanssa – kättelemisestä tuli Tanskassa poliittinen kiistakysymys

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- ja Keski-Lapissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Dilemma on sama kuin tilanteessa jossa köyhä saa ruuan ilmaiseksi ja muut maksavat siitä 10 euroa. Hyvän taloudellisen t... Lue lisää...
Holy s

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image